DS Automobiles se tudi na športnem področju ločuje od materinskega Citroëna, saj je ustanovil lastni športni oddelek DS Performance, ki bo s svojim znanjem sodeloval tudi pri ekipi Formule E DS Virgin Racing Team.

DS Performance je namreč za DSV-01, novi dirkalnik ekipe DS Virgin Racing Team, razvil celotni pogonski sklop, vključno z elektromotorjem in menjalnikom. Razvili so tudi hladilni sistem, zadnje vzmetenje in prenose. S podjetjem Magneti Marelli so sodelovali pri razvoju motorne elektronike.

V duhu sodelovanja med DS Performance in Virgin Racing Teamom so preuredili tudi barvno shemo dirkalnikov Formule E. Ti ohranjajo značilno barvno kombinacijo prejšnje sezone, na bokih pa se pojavlja velik beli logo znamke DS Automobiles na črni podlagi. Dirkalnika, ki ju bosta vozila Sam Bird in Jean-Eric Vergne, bodo poimenovali Holly in Bellie Branson, seveda pa bosta označena tudi z značilnim logom Bransonovega imperija.

Beri dalje...

DS Performance - športni oddelek znamke DS Automobiles tudi v Formuli E - Vozim - Plugin-magazine.si

DS Automobiles se tudi na športnem področju ločuje od materinskega Citroëna, saj je ustanovil lastni športni oddelek DS Performance, ki bo s svojim znanjem sodeloval tudi pri ekipi Formule E DS Virgin Racing Team.