Nekdanje tovarne, ki pogosto že dolgo ne služijo več svojemu namenu, lahko dobijo povsem novo namembnost. Takšna je tudi GM-ova zgodovinska tovarnaDurant-Dort Factory One, ki je v razvoju svetovnega avtomobilskega koncerna odigrala več kot pomembno vlogo. Spremenili jo bodo v zgodovinski arhiv in razvojno središče.

Začetki tovarne Durant-Dort Factory One segajo v leto 1880, ko so jo ob reki Flintv mestu Flint v Michiganu zgradili kot del predilnice bombaža in volne Flint Cotton & Woolen Mills Company. Leta 1886 sta opuščeni obrat najela William Crapo Durant in Josiah Dallas Dort, ki sta v njem ustanovila tovarno Flint Road Cart Company. Durant je pozneje prevzel Buick Motor Company in začetniško podjetje prav s sredstvi iz tovarne Durant-Dort razvil v eno najbolj uspešnih avtomobilskih tovarn v državi in osnovo za ustanovitev General Motorsa. Pozneje so mu sodelavci iz tovarne v Flintu pomagali tudi pri ustanovitviChevroleta, s katerim se je spet povzpel v vrh General Motorsa.

Beri dalje...

General Motors bo svoj arhiv naselil v zgodovinski tovarni - Vozim - Plugin-magazine.si

Nekdanje tovarne, ki pogosto že dolgo ne služijo več svojemu namenu, lahko dobijo povsem novo namembnost. Takšna je tudi GM-ova zgodovinska tovarna Durant-Dort Factory One, ki je v razvoju svetovnega avtomobilskega koncerna odigrala več kot pomembno vlogo. Spremenili jo bodo v zgodovinski arhiv in razvojno središče.