Sicer bi se morali pritožiti, saj je bila dražba izvedena brez predhodnega novega sklepa sodišča. Dražba 9. januarja je bila neuspešna in bi moralo sodišče izdati nov sklep z nižjo izklicno ceno. Dražba pa je bila po informacijah, podanih iz medijev, izvedena v Celju in ne v Tržiču kot je pisalo v pozivu za dražbo 20.02. 2018.

Peko in Alpina sta si celoten čas Jugoslavije in v času samostojne Slovenije, dokler Peko ni šel v stečaj, konkurirala namesto da bi sodelovala in skupaj konkurirala na vseh trgih. Naj se pritožimo, pa se pravdamo desetletje? Bi se, če bi blagovno znamko kupila kakšna tuja družba. Alpini privoščimo, saj je Alpina družbeno podjetje, torej naše, od nas vseh. Na pozabimo, da državne lastnine slovenska Ustava ne pozna, nihče nas, državljane lastnike ustvarjene skupne lastnine, ni vprašal, ali naj postane nekakšna državna, ki jo upravljajo politično nameščeni ljudje. 

Ker hočemo vsi dobro Peku in Alpini, da se ohrani in živi naprej, smo vsekakor pripravljeni sodelovati z Alpino in bomo sodelovanje tudi ponudili. Kot Peko kooperativa z.o.o.

Je pa treba vedeti, da imajo roko nad Alpino ljudje iz Družbe za upravljanje terjatev bank - DUTB, ki je državna, prav tako pa je državna tudi Alpina. Upamo, da bo posluh, da najdemo skupen jezik za sodelovanje in bomo s skupnimi močmi naredili najboljše, kar je možno za Alpino, za Peko in za Peko kooperativo. V takšni gospodarski situaciji kot Slovenija je bi se vsi skupaj morali truditi, da drug drugemo pomagamo, sodelujemo, ne pa nasprotno.

Trdimo pa, da tudi Alpina na področju modne obutve ne more tekmovati z multinacionalkami, ki izvajajo hiperprodukcijo v manj razvitih državah, kjer se brutalno izkorišča delovno silo, celo otroke.

Zato smo z novo VIZIJO v Peko kooperativi začrtali novo smer v smislu izdelave ekološko neoporečnih izdelkov in tako, da se ne izkorišča delovne sile, da bi prišli do presežkov.

Skratka, brez skrbi, podali bomo pobudo vodstvu Alpine, da se srečamo in se dogovorimo za morebitno sodelovanje. Imamo zastavljeno zmagovalno VIZIJO in vse podlage, da uspemo. SKUPAJ, s prodajnimi policami Alpine, kateri bomo plačali najem, pa še lažje. Peko kooperativa je zastavila resnično pravo pot za zmago na vseh, tudi najzahtevnejših trgih. Kmalu bo na voljo tudi prva vrhunska VEGAN obutev iz naravnih čistih materialov.

A ni to nekaj fantastičnega, da ne škodimo sočloveku in ne škodujemo naravnemu okolju, poleg tega pa pri produkciji ne izkoriščamo sočloveka, kaj šele otrok?

Andreja Repše, u.d.i.a., v.d. Peko kooperative z.o.o.