Zvezde plešejo. Zadnji ples Aljaža Škorjanca v Blackpoolu!

Ponedeljek, 26. november 2018 ob 13:22

Odpri galerijo

Na špici
Barbra Drnač

Preteklo nedeljo nas je razžalostila novica, da sta v posebni oddaji, ki jo vsako leto posnamejo v znameniti dvorani Tower Ballroom v Blackpoolu, izpadla Kate Silverton in Aljaž Škorjanec. Usodni ples je bil American Smooth Foxtrot, ki je kombinacija tehnično zahtevnega standardnega slowfoxa, odpiranja plesne drže in atraktivnih dvigov. Slednji so bili za Kate največji izziv, saj nima dovolj močnega centra, da bi bili dvigi videti lahkotnejši.

Kate Silverton & Aljaž Škorjanec
 

V plesnem dvoboju sta se morala pomeriti z Graemom Swann in Oti Mabuse, ki sta sodnike s ponovitvenim nastopom bolj prepričala. Plesala sta šov točko po lastnem izboru iz muzikala Meet Me in St. Louis, ki je bila lahkotna in vizualno privlačna, tehnično pa precej manj zahtevna kot American Smooth Foxtrot.

Oba para sta sicer v tekmovalnem delu zbrala več točk kot paraolimpijka Lauren Steadman in AJ Pritchard, ki pa so ju pred dance- offom rešili gledalci.


				Lestvica pred končno odločitvijo (foto: BBC1)<br>
			Lestvica pred končno odločitvijo (foto: BBC1)

Prvič so sodniki dodelili maksimalno število točk in sicer Ashley Roberts in Pashi Kovalevu, prijetno pa je presenetil z atraktivno sambo Charles Venn s Karen Clifton in si delil drugo mesto na lestvici s Faye Tozer in Joeom Suggom.

Faye Tozer & Giovanni Pernice


Za deseto epizodo se je plesna karavana ponovno zbrala v Elstree Studiu v Londonu. Pred prihodnjo, četrtfinalno oddajo, je ostalo le še sedem plesnih parov. Tekmovanje se zaostruje in visok nivo letošnje serije napoveduje še kakšen šokanten izpad pred finalom. En tak šokanten izpad se je zgodil pred Blackpoolsko oddajo, ko sta izpadla Danny John - Jules in Amy Dowden. Danny je veljal za enega od favoritov za finale, vendar se mu je pri salsi zataknilo in v Blackpool sta odpotovala Graeme in Oti. Razen Ashley in Faye, ki veljata za najbolj konstantni tekmovalki pri vrhu lestvice, se kot po tekočem traku menjavajo tekmovalci, ki pri posameznem plesu zablestijo, bodisi, ker jim je določen ples pisan na kožo, ali pa kadar zelo dobro izkoristijo "couple's choice" , oziroma ples po lastnem izboru. Glede na videno do sedaj, najslabše za uvrstitev v četrtfinale kaže Lauren in AJ-ju ter  Graemu in Oti. 

 

Lindy Hop


Novost v deseti oddaji je bil skupinski ples, oziroma ples, ki ga pari plešejo vsi hkrati, tako kot je to običajno pri pravih tekmovanjih standardnih in latinskoameriških plesov. Izbrani ples je bil Lindy Hop, pri katerem so pari dobili mestne ocene od ena do sedem. Skupaj z ocenami za posamezne plesne nastope so te točke razvrstile pare na točkovni lestvici. 

 

Faye Tozer & Giovanni Pernice


Najlepši nastop sta imela po mojem mnenju Faye in Giovanni, ki sta zaplesala čudovit angleški valček. Zanj sta prejela tri desetice in devetico od Craiga. Faye je bila graciozna, gibanje skoraj "brezšivno", kot se za ta ples spodobi in težko dosegljiv videz lebdeče lahkotnosti brez vidnega napora je bil očitno tudi njun cilj za ta nastop. Vse pohvale! 

 

Joe Sugg & Dianne Buswell


Drugi, meni osebno najbolj všečen nastop sta imela mlada Joe Sugg in Dianne Buswell, ki sta plesala Street/ Commercial po lastnem izboru. Klasični gibi 90-ih let na podlago Jump Around od House Of Pain z mnogimi rekviziti in izjemno koreografijo so plesalcema zelo ustrezali, saj sta uspela prikazati svojo mladostno vihravost in igrivost. Joe je točko izpilil do potankosti in prejel celo dve desetki, in sicer od Shirley in Bruna. Ker sta bila Craig (7) in Darcy (8) manj navdušena kot jaz, Shirley in Bruno, sta Joe in Dianne zbrala "le" 35 točk. Nedvomno pa je Joe pridobil še nove privržence med gledalci, predvsem tistimi mlajšimi. 

 

Stacey Dooley & Kevin Clifton


Največje presenečenje večera pa je bila Stacey Dooley MBE, ki ji je plesni partner Kevin Clifton pripravil zelo dobro paso doble koreografijo, v kateri je uspel raven težavnosti prilagoditi njenim sposobnostim in ji omogočil, da je vlogo ne le odplesala, ampak tudi odigrala, brezhibno. Stacey je prejela stoječe ovacije občinstva v studio in tri desetice ter devetico od sodnikov, kar jo je postavilo na sam vrh lestvice, skupaj s Faye Tozer. 
Stacey, ki je sicer vedno nasmejana in sproščena, je uspela pokazati popolnoma drugačno plat svoje osebnosti in videti je bilo, da jo vse skupaj zelo zabava. Izjemno simpatična novinarka, ki se zna prebiti tudi do finala, še zlasti zato, ker gledalci radi glasujejo za tiste, ki pokažejo velik napredek in ne tiste, ki dobro plešejo že na začetku serije. 

 

Ashley Roberts & Pasha Kovalev


Ashley Roberts je ena tistih, ki so prišli v oddajo, da pokažejo svoje plesne sposobnosti in za katero se že od prve oddaje naprej nekako pričakuje, da bo dobivala najvišje ocene. Sodniki je kar ne morejo prehvaliti, saj je punca res sposobna. Po drugi pa ji ravno to malo nagaja pri priljubljenosti, saj so gledalci pričeli godrnjati, da je prevzetna in da se obnaša, kot da ima zmago že v žepu. Tokrat sta s plesalcem Pasho Kovalevom pripravila sambo. Njena energičnost pri plesu gledalcem dviga pritisk, eni so evforični, drugi bi raje videli, da bi se malo umirila. Jaz spadam med slednje, saj je za dobro sambo potrebno več kontrole pri koordinaciji med medenico, koleni in gležnji. Če tukaj škripa, je samba pregroba, manjka ji mehkobe in sofisticiranosti. Bruno je bil seveda navdušen nad njeno eksplozivnostjo in ji je dal desetko, od strogega Craiga je dobila 8, Shirley in Darcy pa sta ji dodelili oceno devet. Ashely je torej zbrala 36 točk, kar je seveda lep rezultat, ni pa 40, kolikor je zbrala prejšnji vikend v Blackpoolu. 

 

Charles Venn & Karen Clifton


Slabši trije pari so bili Charles in Karen, ki sta plesala tango ( 30 točk), Graemme in Oti, ki sta imela simpatičen, ampak tehnično pomanjkljiv quickstep na Sing, Sing ( (24 točk) ter Lauren in AJ s salso, ki je bila precej kaotična (23). Rezultati Lindy Hopa, ki vsebuje elemente jazza, stepa, charlestona in dvige, so ohranili na prvem mestu Faye in Giovannija, kljub temu, da so sodniki dodelili maksimalno število točk Ashley. Stacey je bila na koncu druga, Ashley tretja, Joe četrti, sledili so Charles, Graemme in Lauren, ki je tako kot prejšnji teden pristala na zadnjem mestu. 

 

Graeme Swann & Oti Mabuse


V nedeljski oddaji Rezultati sta morala v plesni dvoboj Graeme in Oti ter presenetljivo Ashley in Pasha, ki so ju sodniki seveda rešili, saj ju imajo za favorita te serije. Zanimivo bi bilo videti, za koga bi glasovali, če bi morala v dvoboj Lauren, saj sta imela z Graemom skoraj enake ocene. V primerjavi z njo, mi je bil bolj všeč Graeme, ki pa proti Ashley seveda ni imel nobenih možnosti, zato je izpadel. Škoda. 


				V deseti oddaji so plesalci zaplesali s slovito skupino CandoCodance, ki vključuje plesalce na invalidskih vozičkih. (foto: BBC1)<br>
			V deseti oddaji so plesalci zaplesali s slovito skupino CandoCodance, ki vključuje plesalce na invalidskih vozičkih. (foto: BBC1)

Kot vedno, se je ponovno izkazalo, da je ta šov le delno plesni šov, saj so rezultati odvisni od kombinacije plesnih sposobnosti in priljubljenosti pri gledalcih. Težko bi napovedala zmagovalca, ampak skoraj prepričana sem, da to ne bo Ashley. 
Serija se hitro približuje vrhuncu, zato vas vabim, da si skupaj ogledamo četrtfinalno oddajo, ki bo posvečena muzikalom in sicer prihodnjo soboto zvečer na BBC 1 in v nedeljo zvečer oddajo Rezultati.

Galerija slik

Sorodne vsebine

Teme
Aljaž Škorjanec Kate Silverton Oti Mabuse Graeme Swann Lauren Steadman AJ Pritchard Ashley Roberts Pasha Kovalev Charles Venn Karen Clifton Faye Tozer Joe Sugg Danny John Jules Amy Dowden

Zadnji komentarji

Tatsiana Lahvinovich Galchun

2018-06-11 13:16:57


Samo par podatkov: -Zoran Miranu vec kot Mesec nazaj sporocil da nazalost nemore biti spremlevalec tisti vikend -Nato bil dodelen oficialjni spremlevalec Niko Basaric, in smo vsi bili zelo zadovoljni z tem -Nato 17 maja je bil odgovor: “Pozdravljen. Prvi par ima prednost pri izbiri spremljevalca. Odločil sem se dokončno za Nika Basariča iz razlogov kot sem ti jih navedel in pri tem bo ostalo. Alineje niso navedene po pomembnosti in so vse enakovredne. Strokovno je odločitev ustrezna. Za naslednje tekme se bomo lahko dogovarjali drugače. Če se bo Niko peljal s teboj boš dobil denar za potne stroške od Nikota. Lep dan želim Miran” -Nato po par napadaljnih emailah g. Arko, kjer tudi pise: “Kar zadeva Nika Basariča je pri meni vedno dobrodošel, žal pa za pot v Temišvar ne bom imel prostora v avtu. Glede na to, da sem samo v lanskem letu v letalu preživel 21 dni in sem našel vse načrtovane cilje od sončnega vzhoda do sončnega zahoda in tudi poti nazaj domov, bom našel tudi pot v Temišvar in nazaj, zato jaz spremljevalca ne potrebujem. Spremljevalec se bo zato moral peljati s tistim, ki si ga je izbral.” (g. Niko odlocil da se ne bo vmeseval) - 4 junija g. Miran napisal: “Moje mnenje je po vsem skupaj sledeče. Glede na to, da je g. Arko plesni učitelj, trener plesnega para, svetovni popotnik in nekdanji vrhunski plesalec, kateri pozna plesno dogajanje do obisti menim, da bi lahko ustrezno in odgovorno poskrbel za oba plesna para. Če se starši strinjate, bi na sestanku potrdili g. Arkota za uradnega spremljevalca in se potni stroški za prevoz razdelijo na dva avtomobila s katerima bi se odšlo na pot. To je moj predlog s katerim bi uredili nastalo situacijo in bi bilo najbolj racionalno za vse.” - 5 junija je g. Miran od starsih Jana & Pine dobil odgovor : “Videl sem vašo komunikacijo z g. Arkom. V prvih dveh mailih ste napisali, da se dokončno odločate za g. Basariča z vašimi argumenti, kar smo prejeli tudi na predizpolnjeni nominaciji s strani PZS (spremljevalca so dopisali na PZS). Včeraj se v zadnjem mailu negirate in g. Arka povzdigujete, hvalite in ga predlagate kot dobrega spremljevalca – pa še več – svetovnega popotnika, kar ni ravno ustrezen arguent za dobrega spremljevalca tekmovalcem na tekmi (sam sem po svetu 100dni na leto pa se ne hvalim). Še več – spremljevalca ste tudi že spremenili uradno pri organizatorju mimo naše volje in brez naše vednosti. Ga. Arka ne poznam osebno in si ne dovolim imeti mnenja o njem na podlagi mailov in drugih informacij, tako da osebno proti njemu nimam nič negativnega. Verjemite – po vseh kolobocijah, zatiranju, »napakah« pri vpisovanju točk in nizkih udarcih v zadnjih letih s strani določenih oseb in PZS, kot krovne organizacije na amaterskem nivoju, nimamo ne energije, niti volje se boriti z ljudmi, ki na svoje pozicije in delovna mesta ne sodijo. Neetično in nelogično pa nam je, da popuščate pred pritiski in da bo spremljevalec starš plesalca drugega para, za to bo dobil potne stroške, namestitev in dnevnice, se mi zdi popolnoma narobe in sem prepričan, da se to na PZS še nikoli v zgodovini ni zgodilo in da se tudi ne bi, če bi bil prvo določen par iz pravega kluba s podporo v PZS.” - in NATO ni bilo vec nobenega odgovora in oficialjnim spremlevalcem je sel g. Arko. Lep pozdrav, Tatsiana Lahvinovich Galchun
Daliborka

2018-05-28 16:21:52


To je pa lepo.