Matej in Špela Kralj na svetovnem prvenstvu osemnajsta

Nedelja, 30. Oktober 2011 ob 09:51

Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač
V soboto, 29. oktobra, se je v Moskvi odvijalo svetovno prvenstvo v standardnih plesih. Slovenske barve sta zastopala dva naša para. Matej in Špela Kralj, kot aktualna državna prvaka v tej plesni zvrsti sta dosegla osemnajsto mesto in izboljšala lansko uvrstitev za kar nekaj mest, saj sta si lani delila šestindvajseto do osemindvajseto mesto. "Uvrstitev je kar v redu, polfinale na žalost še ni bil, ampak vidiva, da sva zanj že zrela. Od trenerjev sva dobila po vsakem kolu same pohvale, kako sva se izboljšala in da delamo naprej v tej smeri. Tako da nama je bilo zelo fino. Organizacija prvenstva je bila tako, kot mora biti, edino spremljevalci so imeli nekaj težav s hotelskimi sobami. Publika je bila pa res najboljša, dvorana je bila polna do zadnjega kotička, same glave si videl," je za naš portal komentirala tekmovanje v Moskvi Špela Kralj.

Drugi par Miha Vodičar in Nadija Bičkova pa je v Moskvo odpotoval po sklepu strokovnega sveta Plesne zveze Slovenije, iz katerega je razvidno, da je namesto para Aleksej Rubtsov in Jasmina Arko na svetovno prvenstvo poslal par Vodičar&Bičkova iz dveh razlogov. Prvi je zaradi zaradi večje prepoznavnosti in drugi zaradi večje možnosti za boljšo uvrstitev. Njuna uvrstitev je bila dvaindvajseto mesto. Seveda se poraja vprašanje, ali bi lahko Rubtsov&Arko dosegla boljši ali slabši rezultat, lani sta si delila štiriintrideseto do petintrideseto mesto. Prisotna je tudi skepsa o večji ali manjši prepoznavnosti para, ki se meri po prostem kriteriju.

"Po tem, kolikokrat se pokaže na tekmovanjih v tujini? Lahko pogledamo standardne tekme, ki se jih je udeležil par Vodičar&Bičkova v letu 2011, ali pa vzemimo leti 2011 in 2010 ter primerjajmo tekme v standardu, ki se jih je udeležil v tujini Rubtsov&Arko, in dobimo rezultat, da se je Rubtsov&Arko udeležil preko 30 tekem, Vodičar&Bičkova pa 10 tekem. Kje je potem ta prepoznavnost? Ups, seveda, Zvezde plešejo pri Mariu, in pa modna pista, pa Lady ...,"
je zapisano v elektronski pošti, ki je prišla na naš mejl. Ime avtorja hranimo v uredništvu, ker ne želi biti imenovan. Komentar para Vodičar&Bičkova še čakamo in ga verjetno ne bomo dočakali.

Zmaga je tokrat odplesala na Dansko, in sicer k paru Emanuel Valeri in Tania Kehlet. "Zmaga danskega para je bila za vse malo presenečenje, ampak kot sem jaz videla plesanje, mi je bilo tako edino prav," je ocenila nastop novih svetovnih prvakov Špela.Vi pa si poglejte nastop Kraljev v prvi rundi in občudujete črno belo obleko, ki jo v originalu skreirala Saša Pust, aktualno predelavo pa podpisal Matevž Ogorelec.

Galerija slik

Sorodne vsebine

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno

WmKrdD boxlskysaimi

pi9DVS gznhjgxewpsz

ddHNoo kzzyhnodyfae

It was dark when I woke. This is a ray of snuhsine.

...saj bi se sigurno najdel še kdo, pa tudi v mlajših kategorijah in profijih, in moj komentar torej ni butast, ampak tvoj!

Kot si sam ugotovil,xyx, seznam ni zelo dolg!

nkRjC9 ldyfepslgbpe

no take mam rad :)

hehehe, ni problema, evo vam:Škufca- Venturini 2x,Krapež-Nigro, Busoleti-Vulič, še celo Plohl-Lahvinovič...

Če si tak znalec, bi moral izstrelit iz glave nekaj naših (pol)finalnih uvrstitev na SP standard amaterji in ne se sklicevat na druge

trdim samo, da je bilo brez veze poslati na svetovno Vodičarja, ker rezultat ni tok dober, da je moral zaradi tega ostati doma par, ki bi sicer šel na svetovno!!!! Kralj in Rubtsov sta bila po navadi enako narazen, ali celo Rubtsov pred Kraljem in, zakaj bi bilo na tem svetovnem drugače. Vodičar ni naredil woow rezultata in tudi Kraljev ni premagal, kot so računali. Tresla se je goooora, rodila se miiiiš...Slovenski pari so bili na svetovnem v standardu v polfinalih in v finalih. Ne bom ti jih jaz našeteval.Poglej samo zadnjih nekaj objav Drnačeve...ali se pa daj podučit, da ne boš tok butast izpadel.

xyx, očitno nimaš pojma kaj je svetovno prvenstvo, ker je tvoj komentar čisto butast! Kolikokrat pa je Slovenija že imela par v polfinalu na svetovnem standard?

22. mesto po mojem ni rezultat, ki bi opravičil odhod Mihe in Nadje na svetovno. Za tako odločitev strokovnega sveta bi se morala uvrstiti najmanj v polfinale, tako pa je bilo vse skupaj čisto brez potrebe!

Najprej se je Jasmini in Aljoši onemogočil odhod na SP, ki jima je predstavljalo letošnji cilj, trdo trenirala in se udeleževala vseh mogočih tekem, po izboru PZS, sedaj pa celo komentirate, da bi par dosegel slabši rezultat kot Miha in Nadiya. Kako ste lahko tako neetični? Menite, da gredo takšni dogodki mimo plesalcev brez večjih travm in posledic? Ne gredo. Jasmina in Aljoša se od sedaj ne ozirata več na rating lestvico, ki kot je pokazal strokovni odbor, IS SLP in PZS, nima nikakršne vrednosti in smisla. Na domačem prizorišču bosta tekmovala le, kadar jima bo ustrezalo. Razmišljata pa tudi o drugih opcijah. Prosim, izpustite ju iz svojih komentarjev, naj gresta po svoji novi poti, ker sta plesu predana z vsem svojim bistvom! Resnično iskrene čestitke pa obema paroma za dosežen rezultat.

Verjetno bi bilo bolj realno primerjat rezultate Rubtsova in parov okrog 22. mesta na drugih tekmah kjer je sodeloval tudi Rubtsov kot takole na uč sklepat. Meni se zdi, da ne bi bil bistveno slabši

ZADNJE OBJAVE