Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač

Vsem poznani akrobati Dunking Devils niso zaslužni le za razvoj akrobatskega zabijanja po svetu, temveč si prizadevajo tudi za širjenje ‘freestyle’ trampolinanja v naši regiji. K nam so privabili znanega kanadskega akrobata Grega Roa, ki je Slovenijo izbral za eno od prizorišč evropskega tekmovanja Freestyle Frenzy. Tekmovanje bo potekalo prihodnji vikend, med 16. in 18. novembrom, v ljubljanskem Woop! Trampolin parku. 


				...			...

Greg Roe, kanadski profesionalni akrobat, trener ter večkratni državni prvak v gimnastiki in trampolinanju, je med akrobati poznan po svojih drznih trikih na trampolinu. Na povabilo članov Dunking Devils je že lani obiskal Woop! Ljubljana in se spoznal z največjim slovenskim trampolin parkom. Ker je v prostoru prepoznal potencial, je v sodelovanju s Freestyle Trampoline Association (FTA) izbral Ljubljano kot eno glavnih prizorišč evropskega ‘freestyle’ tekmovanja na velikem 5x5 trampolinu. "Začetek tekmovanja smo postavili v Woop! Ljubljana zaradi odlične lokacije v centralni Evropi ter podobno mislečega kolektiva, ki veliko vlaga v to, da se skupnost ‘freestyle’ trampolinanja širi. Mladim športnikom želimo pomagati, da na trampolinu odkrijejo, kaj jih dela unikatne. Ravno zato ta šport postaja vedno bolj priljubljen, saj se mnogo profesionalnih akrobatov zaljubi v neskončnost možnosti, ki jih disciplina ponuja," je razložil Greg Roe.


				...			...

Dunking Devils pa niso le privabili k nam največje legende prostega trampolinanja, temveč so aktivno sodelovali pri zasnovi tekmovanja. Pomagali so pri oblikovanju pravilnikov za evropsko tekmovanje Freestyle Frenzy, ki se bo odvijalo še na Finskem in v Nemčiji, zaključek pa bo na finalni tekmi na Nizozemskem. Dunking Devils, ki so znani po svojih norih trikih in viralnih videih, si prizadevajo, da bi se ta šport razvil tako na ljubiteljski kot tudi na tekmovalni ravni.  V soboto, 17. novembra, bo tako v ljubljanskem Woopu potekalo eno od predtekmovanj v evropskem ‘freestyle’ trampolinanju. Nanj se lahko prijavite tako, da objavite svoj video na Instagramu in označite #GRTFreestyleFrenzy. Greg Roe bo med prijavljenimi izbral 20 tekmovalcev, ki se bodo pomerili na velikem 5x5 trampolinu v izločitvenih bojih ena na ena pred sodniki in občinstvom. Vsak tekmovalec bo moral v 30-sekundni točki navdušiti žirijo, ki bo ocenjevala zahtevnost izvedenega trika, kreativno zasnovo in kontrolo nad skokom. Štirje tekmovalci, ki bodo pokazali največ, se bodo v začetku leta 2019 pomerili za glavno nagrado v Amsterdamu.


				...			...

"Izjemno sem ponosen na napredek, ki so ga dosegli tako posamezniki kot celotna akrobatska skupnost v Sloveniji. Kot pri katerem koli drugem športu so za razvoj discipline pomembni kvalitetni pogoji za trening. Odkar smo v Sloveniji odprli Woop! Trampolin park, jih zagotovo imamo, saj nam z najboljše opremljeno dvorano nudi vrhunske pogoje, da lahko mladi akrobati nadgrajujejo svoje veščine,"je povedal Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils.


				...			...

Močno razvito akrobatsko skupnost in privlačnost ‘freestyle’ trampolinanja pri nas dokazuje tudi nedavna uvrstitev zabavne točke na trampolinih v polfilnale oddaje Slovenija ima talent. Štirje mladi akrobati, stari med 14 in 17 let, ki se urijo v Dunking Devils Akademiji, so se predstavili s inovativnimi triki na trampolinu ter z njimi navdušili žirijo. Z novo točko se bodo predstavili že to nedeljo, 11. novembra, ob 20. uri. (so sporočili iz skupine Dunking Devils, ki so zaslužni, da bo Ljubljano obiskal znani kanadski akrobat Greg Roe in bo slovenska prestolnica eno glavnih prizorišč evropskega ‘freestyle’ tekmovanja na velikem 5x5 trampolinu, ter hkrati vabijo, da se prijavite in pogumno pokažete, kaj znate)

Galerija slik

Sorodne vsebine

Teme
Freestyle Frenzy dunking devils Greg Roa Domen Rozman

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno