Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač

Plesna predstava Na drugi strani si za osnovo sposoja antični mit o Orfeju in Evridiki, kjer se prepletata svetova živih in mrtvih oziroma svetova stepa in jazza. Dva različna plesa se srečata v skupni zgodbi in jo tako na novo predstavita.


				...			...

Tokrat ni Orfej tisti, ki izgubi svojo drago, temveč jo ubrani pred Kačo in posledično odpotuje v kraljestvo senc. Nesrečna Evridika je postavljena v vlogo protagonistke, ki se poda na popotovanje v podzemlje, da bi nazaj pridobila svojega Orfeja. 


				...			...

Kako uspešno bo njeno kljubovanje kraljici podzemlja in kako močna je njena vera v ljubezen? (tako razmišljajo kreatorji predstave Na drugi strani, ki sodi v ciklus Koraki v času. Idejni vodja, koreograf in režiser je Jadran Živković, scenarij je napisala Nina Kuclar Stiković, kostume oblikovala Tea Mazaj.


				...			...

Glavni koreografi in plesalci so: Tian Čehič, Urša Grm, Nika Ojsteršek, Aleša Premrl, Anja Jeršan in Sara Živković, preostali plesalci pa: Rok Pfajfar, Boštjan Kravanja, Mana Podgornik, Sara Pleško, Neja Petrič, Špela Šebenik, Tina Šegina, Urška Kranjc. Predstavo si lahko ogledate v nedeljo, 11. 11. 2018, ob 19. uri v Španskih borcih ter v ponovitvi 15. 12., prav tako v Špancih.)

Galerija slik

Sorodne vsebine

Teme
Urša Grm Orfej in Evridika Jadran Živković Nina Kuclar Stiković Tea Mazaj Tian Čehič Nika Ojsteršek Aleša Premrl Anja Jeršan Sara Živković Rok Pfajfar Boštjan Kravanja Mana Podgornik Sara Pleško Neja Petrič Špela Šebenik Tina Šegina Urška Kranjc

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno