Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač
Letošnje iztekajoče se leto si bom zapomnila po uspehih športnikov, plesalcev in tudi po svojem trudu, da spet povežem tanke niti neizbežnega sodelovanja. Tudi letošnje leto me je v tem preskušalo z vseh strani. Spoznala pa sem, da se tudi malce počasneje daleč pride … Hvaležna za vse prehojene, preplesane, izrečene poti letošnjega leta, za vsa neprecenljiva znanja, zadovoljna, da se je naša plesna dejavnost uspešno razširila na sodelovanje z različnimi plesnimi pedagogi in celo plesnimi šolami! Vsa ta množica različnih pogledov in znanj je doprinesla večjo kreativnost in boljšo plesno ponudbo na našem področju, meni pa navdih in dodatni plesni elan.

Plesali smo latinskoameriške, standardne (vključno argentinski tango), swing plese, vključno z west coast swingom (ki je na moje veliko veselje čedalje bolj popularen), lindy hop, salso - tudi cubano, bachato in različne ruede (od salse, bachate, do cha cha, rumbe in celo angleškega valčka ter tanga), plesali četvorke, circle line dances, line dances (tudi country), tako da smo resnično napredovali v plesnem znanju. Sodelovali smo na flash mobih, v različnih plesih, in zelo uživali na plesnih vikendih (v Rogaški Slatini, v Rovinju. ..) ter cel teden na plesnem tednu v Bovcu. Vsem številnim sodelavcem se najlepše zahvaljujem za sodelovanje in deljenje izkušenj, vse pa vabim na široko skupno plesno pot tudi v prihodnje.

V letu 2017 bi si želela, da bi še več ljudi spoznalo, kako dobro je plesati in da bi se v čim večjem številu pridružili veliki plesni družini; kjer se boste naužili pozitivnih misli in posebne energije plesnega gibanja; da se naučimo uporabe energije v mogočno, pozitivno, novo smer, da bi spoznali, da je ples (še posebno v paru) izjemno doživetje - tudi čudovita terapija partnerstva, kar je lepo opisala v knjigi Pot do nje tudi mlada avtorica Maja Monrue.

Rada bi, da si razširimo obzorje v plesu in sodelovanju; da bi plesna stroka dobila ustrezno družbeno priznanje in s tem družabni ter športni ples vidnejšo vlogo v našem kulturnem prostoru; da bi končno že znali sodelovati, da bi se tradicionalno introvertirani, individualistični Slovenci odprli navzven v povezavah z vsemi plesnimi akterji ne samo v Sloveniji, tudi širše; prepričana sem, da bi tako z nami zaplesalo več športnih navdušencev! Imamo ekstremno število dobrih pedagogov (tudi sodnikov), dobre pogoje vadbe, krasno deželico, strokovna plesna izročila, spoštovani in priznani smo v tujini, veliko tujcev živi pri nas, ki so povezani z različnimi zvrstmi plesa, enkrat že si priznajmo naše kakovosti in se s ponosom povežimo! Ples in plesa željni navdušenci nam bodo hvaležni, saj ples zahteva vedno kaj novega, drugačnega. Hvaležna sem, da sem že del te zgodbe.

V najbolj magičnem času leta, ko je ljubezen v zraku še močneje kot kdajkoli prej, čas, ko zaključujemo staro, bi zaželela vsem plesalcem in drugim ustvarjalcem najprej zdravja, potem uspešno stvaritev snovanih sanj, da bi verjeli v čudeže, da bi uspeli v vsem, za kar se trudimo, da bi našli, kar pogrešamo, in predvsem, da bi živeli, kot si želimo, v realnem svetu in v svetu toplih objemov, iskrenih nasmehov, prijateljskega druženja. Blagoslov harmonije naj vas spremlja v prazničnih energijah in v prihodnjem letu. Verjamem, da bo navdušujoče! (novoletna čestitka plesne učiteljice in sodnice Karmen Intihar)

Galerija slik

Sorodne vsebine

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno