Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač
Sodelovanje na koncertu Tanje Žagar je bilo moje šesto po vrsti. Prvič me je povabila leta 2010 v Bolgarijo. Od takrat dalje nastopam z njo tudi na malo manjših nastopih, a Hala Tivoli je zdaj že tradicija. Koreografijo za komad Afera je pripravil Gregor Cesar, kombiniral je lifte, jazz in latin. Tanja je ena tistih umetnic oziroma izvajalk, ki je popolna profesionalka in tudi na treningu oddela vse tako, kot je treba.

Pri njej vse teče brez težav, dobili pa smo se trikrat. Nastop z njo je zame vsakič nov izziv, pa čeprav bi lahko glede na mojo kariero in kilometrino, ki jo imava skupaj z mojo soplesalko Majo (Pucelj, op. a.), ostalo pri rutini. Poleg Tanje nastopam še z Aniko Horvat ter Regino in za vse imam same pohvale.

Glede šova Zvezde plešejo pa je druga pesem. Šovu sem se odpovedal zaradi predpogodbe, ki je sicer bila do potankosti takšna kot v tujini, torej nič nenavadnega. Nenavadno je bilo to, da ima vse obveznosti samo plesalec, vse bi bilo na meni, druga stran, torej naročnik, pa skoraj ničesar. Glede na to, da imam izkušnje (Peter je plesal s pevko Regino in igralko Laro Jankovič, op. a.), saj sva z Majo (je obakrat zmagala, in sicer z Markom Vozljem ter Dejanom Pevčevičem, op. a.) sodelovala pri Zvezdah plešejo na nacionalni televiziji, vem, da takšen angažma zahteva ogromno časa in zato seveda pričakuješ korektno plačilo, da lahko pokriješ izpad dohodka pri stalnih angažmajih.

Tega pa ni bilo in jaz si preprosto ne morem dovoliti, da ne bi izpolnjeval svojih obveznosti na Plesni šoli Fredi, kjer poučujem standard in latin pa družabne plese ter hip-hop. Vem, da se plesalci zelo pritožujejo. Jaz bom raje počakal. (je za naš portal komentiral tradicionalni novembrski nastop s Tanjo Žagar ter povabilo k angažmaju televizijskega šova Zvezde plešejo oziroma Strictly come Dancing profesionalni plesalec latina in standarda Peter Fileš.

Peter se zaveda, da bodo nekateri njegovi plesni kolegi z veseljem sprejeli ponujeno priložnost. Eden takšnih je menda tudi Matej Krajcer, ki seveda računa, da bo plesanje v šovu prineslo odlično reklamo za njegov Plesni klub Feniks. Komercialna televizija Pop TV, ki je kupila licenco Strictly come Dancing, neuradno ponuja plesalcu, ki je hkrati tudi koreograf nastopa, ki ga izvede z znano osebo oziroma zvezdo, 5000 evrov bruto za deseto oziroma dvanajst oddaj. Če to delite na posamezno oddajo, potem znese honorar 500 evrov bruto, v kar pa ni zajet samo nastop na dan predvajanja, ampak tudi priprave, tako koreografske kot kostumske, pa snemanja vaj, fotografiranja ... In če vas gledalci izločijo že v prvi rundi, imate zagotovilo nastopa samo v predstavitveni in zaključni oddaji. Torej bruto tisočak prav gotovo pade in še polovička za povrh. Oddaja naj bi štartala marca prihodnje leto, a na Pop TV uradnih informacij še ne dajejo.)

Galerija slik

Sorodne vsebine

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno