Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač
V preteklih tednih sem bila zelo koreografsko zaposlena. Koreografirala sem delček izjemnega hip hop plesnega showa The Monsters Of Hip Hop, v katerem sem nastopala že kot plesalka, če je le čas dopuščal, skoraj vsako leto od leta 2006 pa to danes in bila izbrana kot prva Evropejka leta 2007. Lepo je čutiti njihovo podporo skozi leta in v čast mi je, da sem danes na poziciji koreografov, ki sodelujejo pri showu in učijo na plesnih konvencijah po Ameriki, ki so trenutno veliki hit. Poleg tega pa redno učim v matičnih odprtih plesnih šolah Millennium Dance Complex in Edge Performing Centre v Hollywoodu, nadomeščam tudi v Movement Life Styleu. Vedno se najdejo tudi učenja individualnih ur ter workshopi po Kaliforniji. Kmalu pa nas čakajo zopet treningi z Justinom Bieberjem, saj je pred nami kar natrpan urnik zaradi promo turneje. September pa bo zopet napolnjen z učenjem workshopov po Evropi, med drugim tudi v Sloveniji. Če se plani ne bodo spremenili, me bo pot s sojenjem in predavanjem zopet vodila tudi na Kitajsko.

Letošnje počitnice sem si želela preživeti z družino nekje v Evropi, predvsem kamor nas pota še nikoli niso zanesla. Želela sem se naužiti evropejske zgodovine in njene veličine, tako da smo se na koncu odločili za čudovito Malto. A zame so počitnice že samo to, da sem lahko v bližini domačih in zato sem letos prvič namerno za mesec dni zavrnila nekaj dela in bila v Sloveniji malo več časa kot ponavadi. Življenje tako hitro teče, da se moramo včasih ustaviti in zadihati svež zrak, da gremo lahko s še večjim zagonom naprej. Tega nikoli nisem znala narediti, a življenje te uči, opozarja in vodi, le znati ga moraš poslušati.

Zadnje dni pred odhodom sem preživela v vzhodnem delu Slovenije, kjer sem na prošnjo organizatorjev z očetom odprla plesni del Aninega plesa. Lepo je bilo trenirati in nastopati z očetom ter preživeti čas z njim še kako drugače. Počaščena sem, da sem bila povabljena na tako svečan ples, katerega začetki segajo vse v leto 1835. Dogodek se še dandanes odvija na istem mestu, v prelepi dvorani rogaškega hotela Grand Hotel. Dobrodelni prispevek s prireditve je bil namenjen k zbiranju sredstev za letovanje 48 otrok iz socialno ogroženih družin.

Prejšnja sezona je bila uspešna in organiziranje državnega prvenstva je bila le še pika na i! Vesela sem, da se je vse datumsko izšlo in sem lahko prišla na državno prvenstvo. Bila sem nadvse ponosna na celoten team! Plesalcem in gledalcem smo hoteli dati nekaj več in uspelo nam je. Plesalci celo leto garajo za ta posebni trenutek, zato si zaslužijo le najboljše. Lepo je bilo zopet gledati slovenski ples na plesišču, vse sem dojemala zelo čustveno. Ne glede na moje popolnoma drugačno življenje, ki ga živim že skoraj šest let v Ameriki, ne bom nikoli pozabila svojih korenin. Poleg izobraževanja v tujini so me predvsem tekme in z njimi povezane izkušnje danes pripeljale do tukaj, kjer sem. (je za naš portal komentirala letošnje poletje in načrte za naprej plesalka Nika Kljun)

Galerija slik

Sorodne vsebine

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno