Dušan Vodlan ponosen. Lukci fantastični v Riesi
Včeraj popoldne smo po napornem petdnevnem tekmovanju in še bolj naporni nočni vožnji pripotovali iz svetovnega prvenstva v stepu, kjer so nam starši in prijatelji pripravili sprejem. V Erdgas Areni v nemški Ri

Sreda, 12. December 2012 ob 09:30

Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač
"Včeraj popoldne smo po napornem petdnevnem tekmovanju in še bolj naporni nočni vožnji pripotovali iz svetovnega prvenstva v stepu, kjer so nam starši in prijatelji pripravili sprejem. V Erdgas Areni v nemški Riesi sem se že dvajsetič udeležil tega pomembnega tekmovanja, ki se je odvijalo od 04.12. do 08.12. 2012.
Tekmovalo je ogromno število plesalcev in plesalk iz 16 držav, in so prišli iz Amerike, Azije, Afrike Avstralije in Evrope. Svetovno prvenstvo v stepu, je vsako leto bolj kvalitetno in tudi množično. V zadnjih letih so se že stalnim državam priključili še Japonska, Rusija, Italija, Francija, Belgija, Avstrija in letos še kitajski Hongkong. Najboljši pa prihajajo že od samega začetka iz Amerike, Kanade, Južne Afrike, Švice, Nemčije, Hrvaške, Češke in seveda Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo tudi 7 naših tekmovalcev in tekmovalk, ki so bili v 50 številni reprezentanci Slovenije.

Po naporni tisoč kilometrov dolgi vožnji smo v ponedeljek 03. 12. zvečer prispeli na prizorišče svetovnega prvenstva in odšli kmalu na počitek, saj nas je že v sredo čakal prvi nastop. Prva je na tekmovalni oder stopila v konkurenci otrok do 11. leta Lena Škoda, ki se je tako velikega tekmovanja udeležila prvič in zasedla 19. mesto. Mladinka Sara Jurkas Omerzo je izpolnila naša in svoja pričakovanja in zelo dobro opravila z nastopom. V zelo številni skupini 36 tekmovalk je Sara po uvrstitvi v drugi krog med 24 naslednji dan še bolje odplesala, a se ji tokrat ni uspelo uvrstiti v polfinale in je tako ostala le pri 17. mestu. Prav gotovo ima Sara še ogromno rezerve za naslednje leto, ko je še mladinka.

Zadnje leto med mladinci je najprej v solo dobro izkoristil mladinec Amadej Jankovič in se uvrstil v finale in na koncu zasedel odlično 6. mesto. Tudi v paru z Brino Lukež sta bila fantastična in se v finalu uvrstila na 7. mesto. Brina in Amadej sta si s tem rezultatom prislužila kategorizacijo mladinskega razreda pri OKS. V petek so s tekmovanjem pričeli še člani. Prva sta zaplesala v paru Sebastijan in Luka Vodlan in se gladko uvrstila v sobotni polfinale. V soboto je najprej začel s predtekmovanjem med člani solo Luka Vodlan in se uvrstil v pol finale. V izenačeni konkurenci je na žalost ostal tik pred finalom na 8. mestu, saj se jih je v finale uvrstilo sedem. Nato smo začeli žeti, kar smo sejali že leta in leta, v zadnjem obdobju pa še bolj, in dobri rezultati so se iz ure v uro vrstili in na koncu sta se v paru veselila Sebastijan in Luka s 3. mestom med 28 pari in osvojila bronasto medaljo, nato je članski trio v sestavi Teja Volčanjk in brata Vodlan dosegel odlično 4. mesto.

Na neverjetno, a pričakovano 5. mesto je po lanskem šele 18. mestu pristala naša mala plesna skupina v sestavi Amadej Jankovič, Brina Lukež, Teja Volčanjk ter Sebastijan in Luka Vodlan. Res fantastični rezultati. Moram še poudariti, da je bila res izenačena konkurenca tudi med skupinami. V polfinalu so morali sodniki izvesti še papirni re-dance, v katerem so po polfinalu skupine od 5. do 8. mesta še enkrat ocenili, saj so imeli enako število točk in tako se jih je v finale uvrstilo le pet. Sebastijan in Luka sta si s 3. mestom potrdila kategorizacijo mednarodnega razreda pri Olimpijskem komiteju Slovenije.

Izredno sem ponosen na ekipo, ki je zastopala barve kluba in Slovenije na letošnjem svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Veseli me, da so na tekmovanju pokazali vse, kar v tem trenutku zmorejo. Praktično ni bilo slabih trenutkov oziroma so napakice bile neopazne in niso vplivale na končni rezultat. Prav gotovo je njihova največja odlika medsebojno prijateljstvo, ki smo ga gradili kar nekaj let. Odstranili smo nekaj faktorjev, ki so negativno vplivali na skupino in posameznike. Zelo dobro se zavedam, da je za dobro vsestransko delo potrebno pozitivno razmišljanje in prilagajanje vsakega posebej na kolektivni duh.

K dobri koreografiji in tehniki, za katero odlično skrbi vse skozi Sebastijan, smo dodali in tudi dvignili fizično sposobnost vsakega posameznika. Pravilno smo jo stopnjevali preko celega leta. Na končno dobro počutje in samozavestne nastope pa je svoje naredilo tudi redno in resno delo na psihološki pripravi. Najbolj pa se je to odrazilo na sobotnem celodnevnem tekmovanju, saj so v večernih treh finalih dali vse od sebe in dvorano praktično dvignili na noge. Skupina je enostavno izžarevala takšno energijo, da se je videla. Dvorana je zadnji del točke spremljala s ploskanjem in bučnim navijanjem. Po končanem finalu in ogledu ostalih skupin se mi je utrnilo, da bi lahko celo zmagali, globoko pa sem verjel, da bomo "vsaj" drugi. Ni se ravno tako izšlo, a so kljub temu vsa naša finala na tem tekmovanju v bistvu "zlata" in že to je dovolj in je nagrada za preteklo dobro delo.

Skupaj pet finalov je največ, kar je naš klub dosegel na posameznih tovrstnih tekmovanjih. Zadeva je obrodila sadove in sedaj lahko samo pogumno zremo v prihodnost in pričakujemo okrog vratu še žlahtnejše plemenite kovine. Potencial, ki ga imamo, sam po sebi vse pove. V to verjamem, ker imamo v Sebastjanu svetovnega koreografa in trenerja in ker imamo mladost in talent, znanje, pogum in prijateljstvo. Vse to so nam povedale čestitke priznanih svetovnih koreografov, sodnikov in trenerjev. S spoštovanjem se obračajo na Sebastjana in vse nas. To nam pove priznanje večletnega glavnega sodnika na teh tekmovanjih in predsednika IDO gospoda Billa Flowerja iz Amerike.

Ker smo delavni in nas prežema univerzalna energija, ki se pretaka med nami in v nas. Vsi doseženi rezultati so sad dolgoletnega truda vseh tekmovalcev in ostalih v klubu, ki jim nudimo vso podporo, podpirajo in razumejo jih starši in klubski donatorji. Iskrena hvala vsem. Ostanite z nami, starši, podpirajte še naprej svoje otroke, nikoli vam ne bo žal ne časa ne denarja za to. Meni ni. In dobro vem, kako je, če se moraš zavoljo svojih otrok tudi odreči kakšni stvari. A to ni nič proti tistemu, kar ti potem prejmeš nazaj. To je nepopisno veselje in sreča.  Zato prejmi, da lahko daš, in daj, da lahko prejmeš. To je to. Hvala še enkrat vsem in čestitke za dosežke." (je za naš portal sporočil Dušan Vodlan, šef PK Lukec, ki je na svoje plesalce upravičeno ponosen)

Galerija slik

Sorodne vsebine

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno

Veš kaj steptap, ni ti treba nikogar žalit, če pove resnico. In tapup ni užalil nikogar, samo napisal je kar je res. Ampak očitno je danes tako, da moraš vsem samo kimat, če pa poveš nekaj resničnega kar nekomu ni po godu, si pa takoj spljuvan. Poleg tega se tudi ti nisi podpisal, čeprav bi rekel, da si eden od Vodlanov, glede na to, da si tako odreagiral.

Ja res je, jaz sem tolk bol vesel, da sem en velik gnoj!!!!

Očitno si ti tapup ena velika šleva, ki nikoli ne bo kapirala, da brez tega po tvoje tirana in ne vem kdo si sploh, da si upaš kaj takega napisati, ne bi bilo NIKOLI takšnih uspehov vseh Lukcev. In kolikor jaz poznam dobrosrčnega "tirana", ti očitno ne, ne bo nehal še tako kmalu gradit novih uspehov in Lukcev. Drugič ko takole pišeš se pa podpiši, da bomo videli kdo tako misli o nekom. Ti si kot sem že napisala ena velika šleva, ki se seveda pod tako pisanje ne upaš podpisati.

tastarga sicer noben kaj preveč ne mara, tud tekmovalci ne, ampk sm pa za Lukce tolk bol vesel, da jih uspe kljub takšnmu tiranu. le tako naprej!

so Vodlani in Lukci. Še delite rastur, šampioni.

V tej gnili PZS, v tej gnili državi, kjer na vodilnih mestih sedijo in vladajo sumljive osebe že od kar pomnem, je vse mogoče. Čestitke tudi od mene.

Kok mislš,da jih bodo raztural. Čestitke, carji ste.

Vodlani razturajo, na PZS jih bodo pa raztural!

Čestitke za dosežene rezultate.