Happy Feet! Ko nogice zaplešejo je celo telo lažje!
Refleksoterapija in ostale masaže, ki jih izvaja Ljubica Kure, so blagodejne za telo in dušo!

Nedelja, 26. Avgust 2018 ob 14:56

Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač

Splošno znano dejstvo je, da sem nora na masaže. Takšne in drugačne. Toliko bolj pa sem se zdravega dotika začela zavedati po kemoterapijah, ki so mi dale, po domače bi rekla tinte piti. Nabuhlo telo, zastajanje limfe, neudobno in napihnjeno počutje celega telesa. Sproti sem težave reševala in jih še rešujem z različnimi masažnimi tehnikami. Na tej rešilni ali pa sproščujoči poti, so se znašle tudi čudežne rokeLjubice Kure, mojstrice refleksnoconske masaže stopal. Vse uporabnice njenih rok se z masažo že nekaj časa hvalijo na družabnih omrežjih in empiristka se je odločila, da preizkusi tudi sama. Si po obisku Happy Feet res tako hepi? Seveda, sploh, če ima tvoja maserka tetovažo na roki na kateri piše v maorskem jeziku Kia Kaha ( bodi močen op.a.)


				Ljubica in njene roke Kia Kaha delajo čudeže na mojih nogah.<br>
			Ljubica in njene roke Kia Kaha delajo čudeže na mojih nogah.

Navdušenje bi seveda kmalu splahnelo, če Ljubica s svojimi rokami ne bi dodobra premečkala moje noge in pozneje tudi telo. Z natančnostjo, elegantnimi in usmerjeni gibi, z vprašanji na katera pozna tudi odgovore sem lebdela. Prvi tretma je potekal kar v solni sobi tako, da sva ubili dve muhi na en mah. Moji sinusi so začeli ponovno normalno delovati. "Solna terapija oz. haloterapija je popolnoma naravna in učinkovita pomoč pri lajšanju bolezni dihal in alergijskih sprememb na koži. Terapije se opravljajo v posebej zato izdelanih solnih sobah obloženih s kameno soljo, ki ustvarja sterilno okolje.  Srce solne sobe je sodobna medicinska naprava halogenerator, ki sistematično vpihava mikronske delčke suhega solnega aerosola čiste kamene soli in tako ustvarja mikroklimo naravnih solnih jam. Občutek ob obisku solne sobe je pomirjajoč. Neizmerna belina solne sobe  povzroča občutek spočitosti in ugodja, hkrati pa izredno dobro vpliva tudi na naš spanec. Solni aerosol ima močan vpliv na delovanje limfnega sistema, zato pospešuje izločanje toksinov iz telesa in odvečne vode iz podkožja. In kar je najbolje. Solno sobo lahko obiščejo tako otroci kot odrasli," mi razloži Ljubica. 

Ljubica je terapevtka in maserka, ki uživa v svojem delu, potem, ko je dolga leta profesionalno igrala košarko. "Uživam v tem, kar počnem, saj se pri svojem delu vedno opiram na tri stvari: svoje roke, svoje znanje in umetnost dotika. Slednjega potrebuje vsak človek, saj nam daje občutek negovanja in pripadnosti. In prav dotik je tisti, ki zdravi in razvaja hkrati, meni pa omogoča, da z vami, s tabo vzpostavim zaupen odnos."

Ljubica torej že ve, kje so moje težave, ki jih sedaj tedensko rešujeva v centru Sky v Mariboru. "V osnovi sem se za refleksoterapijo odločila, ker obravnava človeka v celoti. Zmeraj me je zanimala psihologija človeka, rada imam ljudi in rada jim pomagam na vseh področjih, kjer imam izkušnje. Stranke, ki enkrat pridejo na refleksno masažo stopal, se vračajo, ker težko ostanejo le pri eni. In v prihajajočem jesensko zimskem obdobju vas bo vse več, ki boste potožili, da vas to vreme utruja, da imate težave z dihali, kašljem, dihanjem. Vse to se dokaj uspešno sanira s tretmajem refleksoterapije, ki dejansko odpravlja težave in prepreči njihovo stopnjevanje."

Naj vas ne preseneti njeno razmišljanje, da skozi stopala spoznava človeka. "Moje poslanstvo je pomagati ljudem, da se bodo po terapiji bolje počutili in odpravili težave. In vendar se moje delo ne konča s terapijo. Svetujem jim, kako si lahko sami pomagajo, se bolj zdravo prehranjujejo, priporočam knjige, ki jih naj preberejo. Na skoraj vseh terapijah sem tudi neke vrste 'psihoterapevt', saj mi ljudje zaupajo svoje težave, si olajšajo dušo, pričakujejo nasvet ali pomoč. Zato je to delo veliko več, kot le masaža stopal in sem mu povsem predana. Naučila sem se ne le poslušati, ampak slišati ljudi. Tako tudi v prostem času masiram sorodnike, prijatelje, znance na obiskih, na izletih, piknikih, na plaži na morju, kjer imamo ponovno dodaten učinek solne terapije."

Sicer pa ima Ljubica na programu številne terapije, ki so prilagojene posamezniku. Če boste preizkusili uro in pol trojne terapije v kateri vam bo zmasirala stopala, hrbet in obraz z naravno metodo pomlajevanja boste odšli iz Turnerjeve ulice kot prerojeni. Naslednjič, ko vas bo pogledala pa vam bo priporočila samo klasično masažo ali pa aromaterapijo ali pa metamorfno metodo, ki je posebej primerna za otroke, novorojenčke, nosečnice in starejše ljudi. Tretjič vam bo aktivirala refleksne točke čaker s terapijo na stopalnem delu noge. Skratka, za vsako počutje oziroma nepočutje se pri njej najde metoda za odpravo neprijetnega stanja. Pa še nekaj hitrih priporočil za samopomoč: "V toplih mesecih zmeraj priporočam hojo z bosimi nogami po neravnih površinah. Na začetku so stopala res bolj boleča, a vztrajnim se obrestuje z boljšim počutjem in nekatere težave kar izginejo. In še kot uporaben nasvet za pomoč pri glavobolu, ki je najbolj pogost: pomaga masaža celotnega palca." Ampak seveda ni ga čez blagodejno masažo, ki ti jo nudi Ljubica Kure, ki se oglaša na telefon 031 390 066. Če telefon zvoni v prazno potem zagotovo masira, a vas bo poklicala nazaj. Najdete jo tudi na družbenem omrežju FB in seveda v Sky centru na Turnerjevi 41 v Mariboru. Srečna stopala, zdravo telo!

Galerija slik

Sorodne vsebine

Teme
zadnje novice

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno

ZADNJE OBJAVE