Fantovska leta. Nama že šestič gostila filmsko premiero
Filmski eksperiment Richarda Linklaterja je po dvanajstih letih nastajanja doživel premiero v ljubljanski veleblagovnici

Sobota, 13. september 2014 ob 08:47

Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač
Veleblagovnica Nama je že šestič gostila filmsko premiero. Tokrat je bil na vrsti izjemen filmski eksperiment Richarda Linklaterja, Boyhood. “Fantovska leta”, kakor se glasi slovenski prevod, je mozaik bežnih utrinkov iz vsakdanjega življenja odraščajočega fanta in njegove družine, ki se zlije v edinstveno filmsko doživetje.

Namine povabljence je ob začetku nagovorila direktorica Name, Mira K. Veljić. Zaželela jim je veliko užitkov ob gledanju filma, ki je nastajal dolgih dvanajst let in je bil pravzaprav umetniški projekt režiserja, ki je želel posneti film o otroštvu resničnega dečka in se ob tem ne omejiti na en sam dogodek. Filmski kritiki po celem svetu so si enotni, da je film eden najbolj izjemnih filmov letošnjega leta. V presežkih o njem govorijo tudi vsi glavni igralci.


Temu so pritrdili še gostje Namine premiere, ki so se udeležili druženja v ljubljanski Komuni. Tam so se ob dobri hrani, ki so jo pripravili v Naminem kuharskem kotičku, družili s poslovnimi partnerji, sodelavci in nagrajenci ter prijatelji Name. Vsi pa se že veselijo naslednje Namine premiere.

Galerija slik

Sorodne vsebine