Najboljši med najboljšimi. Gala večer svetovnih prvakov v nemški Riesi!
'The best of the best' oziroma IDO gala že četrti po vrsti

Petek, 23. November 2018 ob 07:44

Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač

V soboto se v sloviti Sachsen Areni v Riesi v Nemčiji zbere smetana enajstih najboljših plesalcev in plesalk, ki so jih izbrali športni direktorji mednarodne plesne zveze IDO (International Dance Organisation). Gre za same svetovne prvake, ki so se s temi naslovi okitili v letu 2017, med njimi sta tudi naši plesalki, svetovni prvakinji v šov duu, Klara Senica in Lana Smolnikar.


				Genchi Berisha<br>
			Genchi Berisha

Iz Finske prihaja 2PA Dance Stars mala članska disko in freestyle skupina, Maksim Istomin in Regina Tsocur bosta v disko foxu zastopala barve Rusije. Iz Rusije prihaja svetovna jazz prvakinja Ksenija Gorjačeva.


				2PA<br>
			2PA

Tudi Slovaki imajo dve železi v ognju, in sicer street dance šov malo skupino Assos Nelux in članskega šov prvaka Gencija Berisho. Italijo bo zastopala mala skupina v sinhro plesu Top Dance Freedom, Norvežane pa članski modern duet Selina Jappe in Herman Keim. Članski step trio iz Združenega kraljestva Tap Attack bo poskušal osvojiti vrh, Antonio Berrardi in Jasmina Valentina Berrardi iz Italije bosta strastno plesala merengue. Zadnja na štartni listi bo članska disko formacija D.Q. Dance Squad.


				Tap Attack<br>
			Tap Attack

Nastop na gala prireditvi pa so zavrnili štirje nominiranci. Formacija iz Republike Južne Afrike, disko solistka iz Norveške ter slovenski plesalci, in sicer breakdance skupina Unity Crew in hip-hop formacija Artifex. Slednji zavoljo spremembe zasedbe formacije in nekaterih pomembnejših angažmajev.


				Sodnik Salvatore Capasso<br>
			Sodnik Salvatore Capasso

Žirijo letos sestavljajo štirje moški, in sicer dva Avstralca, Etienne Khoo, ki je plesal in koreografiral mnoge TV-šove, kot je So you think you can dance, in Robbie KmetoniSalvatore Capasso obvlada street dance in hip-hop, Arduino Bertoncello pa je specialist za latinskoameriške in standardne plese, modern, jazz. Oba prihajata iz Italije.


				Sodnik Etienne Khoo<br>
			Sodnik Etienne Khoo

Ni kaj, v lepi in strastni družbi bom kot edina ženska predstavnica. V Rieso prinašam lanske poljske izkušnje, kjer se je v Ossi odvijal tretji tovrstni dogodek.


				Sodnik Arduino Bertoncello<br>
			Sodnik Arduino Bertoncello

Pred tem pa je bil še Gradec leta 2016 in prvič Rimini leta 2015. Jasno na pobudo in v ideji podpredsednice IDO Fione Johnson Kocjančič.


				Podpredsednica IDO Fiona Johnson Kocjančič in predsednik IDO Michael Wendt<br>
			Podpredsednica IDO Fiona Johnson Kocjančič in predsednik IDO Michael Wendt

Torej v soboto, 24. novembra, se bo ob 21.00 začel boj za osvojitev pokala Billa Fowlerja, lani preminulega ustanovitelja mednarodne plesne zveze IDO, in denarne nagrade za prvo mesto v višini 4000 evrov. Spomnimo, da je lani članska formacija Bolera v koreografiji Matevža Česna zasedla tretje mesto. Zmaga pa je 'odstepala' v Ukrajino k Aleksandru Ostaninu.


				Lanski zmagovalec Aleksandr Ostanin in tretjeuvrščeni Bolero (foto: IDO)<br>
			Lanski zmagovalec Aleksandr Ostanin in tretjeuvrščeni Bolero (foto: IDO)

Se veselim, da končno Riesa zadene tudi mene, saj sem prebrala, da je znana ne samo po plesu, pač tudi pa po odličnih 'nudlih'. Vse preverim in vse poročam. 
 

Galerija slik

Sorodne vsebine

Teme
Ido International Dance Organisation Klara Senica Lana Smolnikar Maksim Istomin Regina Tsocur Ksenija Gorjačeva Genchi Berisha Selina Jappe Herman Keim Jasmina Valentina Berrardi Antonio BerrardI Etienne Khoo Robbie Kmetoni Salvatore Capasso Arduino Bertoncello Fiona Johnson Kocjančič Bill Fowler Matevž Česen Aleksander Ostanin

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno

ZADNJE OBJAVE