Ženski trio. Ema Žurej & Vita Vybihal & Manca Pavli
V Paradi plesa predstavljamo energijo ženskih ustvarjalk

Torek, 8. April 2014 ob 08:53

Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu si oglejte inventivno žensko dvojico sodobnega plesa Vito Vybihal in Emo Žurej. Obe prihajata iz plesnega društva Harlequin, ki ga vodi Ana Volk Pezdir v Celju.

				Ema Žurej in ...			Ema Žurej in ...
"Ples je zame preprosto hrana življenja," pravi Ema, ki je začela plesati pri petih letih. "Ples je zame nekakšna osvoboditev od vsakdanjih stvari, predvsem nek polet drugam," pa je povedala Vita, ki je prve korake naredila pri osmih.

				... Vita Vybihal. 			... Vita Vybihal.
Skupaj ustvarjata že nekaj let. Njuna koreografija Always final je na kvalifikacijah za mednarodno tekmovanje Dance World Cup 2014 prejela najvišje število točk in se uspešno uvrstila na veliki finale, ki bo konec junija na Portugalskem. Plešoči dekleti še vedno iščeta pokrovitelja za pot do tja.

				Manca Pavli v tribal elementu.			Manca Pavli v tribal elementu.
V drugem delu oddaje pa boste spoznali ATS ameriški tribal ples. Manca Pavli je plesalka, koreografinja, pedagoginja in ena od prvih promotork tribal fusion plesa pri nas. "Pri tem plesu se ne zaljubiš samo v ples, ampak v filozofijo in estetiko. To je novodobna oblika, ki je na plesni sceni od leta 1980. Z njo se ukvarjajo ženske, ki so izredno močne ali pa to moč pridobijo s tem plesom in zrasejo tudi osebnostno," je prepričana Manca.

				Oddajo Parada plesa in pogovor z Manco Pavli smo posneli v klubu Maxi.			Oddajo Parada plesa in pogovor z Manco Pavli smo posneli v klubu Maxi.
Oddajo Parada plesa, ki smo jo posneli v ambientu Maxi kluba, si oglejte danes zvečer ob 21.50 na TV3 Medias in v ponovitvi v soboto, 12. aprila, in nedeljo, 13. aprila. Parada plesa, vsak drugi torek zvečer, ker je dan brez plesa izgubljen dan.

Galerija slik

Sorodne vsebine

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno

ZADNJE OBJAVE