Kaj imajo skupnega Luka Žiher, Anamaria Bagarič, Liza Šimenc in Kaja Lin
V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, vam predstavljamo mlado plesno in baletno generacijo

Torek, 24. Maj 2011 ob 08:19

Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač
V oddaji, ki si jo lahko premierno ogledate danes zvečer ob 20.15 na TV Veseljak, vam bomo predstavili nekaj mladih plesalcev in plesalk, ki s svojimi telesi in razmišljanji že krojijo slovensko plesno ter baletno sceno. Kaja Lin jagodič Avguštin, Liza Šimenc, Luka Žiher in Anamaria Bagarič so štirje, o katerih boste v prihodnje še slišali. Kaja Lin Jagodič Avguštin pravi, da ji za dolgčas vedno zmanjka časa. Kadar pa ji le uspe, da je s svojimi mislimi, se ostriže, največkrat neuspešno.

Kajina plesna kolegica Liza Šimenc je tudi končala ljubljanski konservatorij za balet, se nekaj časa potepala po baletnih šolah po svetu in se vrnila v Slovenijo kot del skupine Kjara’s Dance Project. Tudi ona je posebna, saj pravi, da jo, kadar hodi po ulici, obide želja, da bi naredila kolo. In to tudi uresniči.

Moški plesalci so vedno iskan material. Luka Žiher pa je zrasel v plešoči družini, saj je bila njegova mama Petra balerina, ki je ustanovila šolo za baletno vzgojo Pirueta. A Luka je začel plesati balet na svojo željo.

Anamaria Bagarič je študentka prvega letnika Akademije za ples, in sicer katedre za jazz ples. Ta plesni stil je tisti, na katerega prisega za vsako ceno.

Seveda v naši oddaji ne sme manjkati rubrika Ujemite korak z aktivnimi, kjer vas skupaj z Mercatorjevim klubom Uživajmo zdravo spodbujamo k aktivnemu gibanju in plesanju. Tokrat je na vrsti plesna akcija in atrakcija Zumba s Kelly.

Oddajo Parada plesa si lahko ogledate v naslednjih terminih:
TV Veseljak: PREMIERA  torek, 24.5., ob 20.15 in ponovitve sreda, 25.5., ob 22.15, sobota, 28.5., ob 14.15, nedelja, 29.5., ob 15.15
INFO TV: PREMIERA sobota, 28.5., ob 20.30 in ponovitve nedelja, 29.5., ob 13.00, ponedeljek, 30.5., ob 10.30, torek, 31.5., ob 21.00, sreda, 1.6., ob 19.00, petek, 3.6., ob 20.30.

Galerija slik

Sorodne vsebine

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno

ZADNJE OBJAVE