Portugalska vročica. Na tekmi za Dance World Cup.
Slovenska plesna ekspedicija na Portugalskem

Ponedeljek, 21. Julij 2014 ob 12:00

Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač
Po februarskih kvalifikacijah za mednarodno plesno tekmovanje DWC (Dance World Cup), ki jih je organizirala Baletna šola Stevens v kranjskem gledališču, se je plesna ekspedicija plesalcev odpravila še na veliki finale na Portugalsko. Plesalke iz Baletne šole Steves, PK Miki, Galerije plesa in Harlekina so zastopale slovenske barve na različnih plesnih področjih.

Odpravo v obmorsko mesto Algarve je vodila Nena Vrhovec Stevens, ki je za naš portal takole poročala po dogodku: "Občutki so lepi, pridobljenih izkušenj veliko ter sklenjenih poznanstev tudi. Portugalsko mesto Lagos, kjer smo bivali - prečudovito. Na otvoritveni paradi sta sodelovali najprej mladi dami iz Maribora, in sicer Brina Galuf in Luša Pečovnik Wutt, varovanki Mojce Ussar. Tekmovali sta v ponedeljkovem dopoldnevu v skupini mini duet / trio "Between Us" in z zelo lepim nastopom prejeli 70,3 točke.

Pred njima pa so v istem dnevu, v prvi tekmovalni skupini ob 9. uri zjutraj nastopile varovanke Baletne šole Stevens v skupini otroški duet / trio modern - "Cold Embrance"- Tinkara Bolta, Lana Druškovič in Nika Ferjan. Trio je prejel 76,3 točke, kar je za tako močno konkurenco nadvse spodbudno.

V popoldanski skupini s kar 28 tekmovalkami - otroški solo Jazz / show dance pa je slovensko zastavo zastopala Tinakara Bolta "Shadows" iz Plesnega kluba Miki in dosegla 70,1 točke.

S ponedeljkom so mlajše tekmovalke končale svoje nastope. Organizatorji so omogočili vadbeni prostor vsem, ki so imeli tekmovanja tudi proti koncu tedna. Tudi naše balerine so vadile in ohranjale tako kondicijo kot tehniko. V četrtek sta namesto zajtrka imeli nastop tudi ob 9. uri zjutraj Vita Vybihal in Ema Žurej v skupini Odprti duet / trio moderen z naslovom "Always final" iz Društva za umetnost plesa Harlekin in dosegli 72,6 točke med 27 sodelujočimi.

Nekaj ur za njunim delom tekmovanja so na oder "priletele": Manca Torkar, Eva Lasič in Neža Mohar s "Song of the Caged Bird" v skupini Starejši duet / trio moderen in si priplesale 76,2 točke ter dvignile slovensko zastavo še višje.

Petek pa je bil za solo klasične variacije napet dan, saj smo imeli v isti skupini kar tri predstavnice Baletne šole Stevens: Manca Torkar s variacijo "Paquita" je dosegla 73,8 točke in se od vseh tekmovalcev Slovenije povzpela na najvišje - šesto mesto. Pred njo je v variaciji "Amorček" tekmovala Neža Knific in dosegla 71,7 točke. Neža Mohar pa je v varjaciji iz Kmečkega dueta dosegla 71,3 točke. Vse tri klasične balerine so bile nam in Sloveniji v velik ponos!

Umetnost, kot je balet, je zelo težko ocenjevati, in menim, da je ničkolikokrat zelo krivično, ampak to so tekmovanja. Pri športu je drugače; dosežeš gol - to je to, prevoziš slalom v takem in takem času, preplavaš razdaljo bazena, se dotakneš roba in je rezultat na ekranu ... Ples je prečudovita zvrst in mislim, da prav sleherni tekmovalec tega Svetovnega plesnega pokala dal na odru prav vse od sebe, izžel še zadnje moči iz svojega telesa in dal publiki nekaj lepega. Vsem tekmovalcem iskrene čestitke, in seveda vsem, ki ste nam pomagali tako ali drugače, saj nismo imeli nikakršne finančne podpore od nikogar. Novo šolsko leto prihaja, nov datum za izbirno tekmovanje tudi. DWC pa bo naslednje leto v Romuniji točneje v Bukarešti."
Slovenska ekspedicija si je v teh dneh privoščila nekaj plavalnih počitnic na morju, avgusta pa jih čakajo že nove plesne priprave in razmišljanja s čim skočiti v novo plesno sezono.

Galerija slik

Sorodne vsebine

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno

Absolutely first rate and combtr-poteoped, gentlemen! http://ihxnhxkjeki.com [url=http://dolflyqzgn.com]dolflyqzgn[/url] [link=http://jmggpyhhw.com]jmggpyhhw[/link]

That hits the target petyecrlf. Thanks!

Your hosntey is like a beacon http://uotlezy.com [url=http://xyrrdlyco.com]xyrrdlyco[/url] [link=http://ptfdftbtgk.com]ptfdftbtgk[/link]

You've really captured all the eselatinss in this subject area, haven't you?

fantastic points aleteothgr, you just gained a new reader.What would you suggest in regards to your post that you made a few days ago?Any positive?

ZADNJE OBJAVE