Nekdanja tekmovalka Uršula Tomažič z lento miss športa
Hčerka predsednika sekcije za standardne in latinskoameriške plese Hermana Tomažiča osvojila naslov najlepše športnice

Četrtek, 24. April 2014 ob 08:00

Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač
Ob priimku Tomažič je v športno plesnih tekmovalnih vrstah prva asociacija predsednik sekcije za latin in standard Herman Tomažič.

Tokrat pa je v ospredju njegova hčerka Uršula, ki je prejšnji vikend v ljubljanski Festivalni dvorani osvojila dvanajsti naslov najlepše športnice tega leta.

Organizator Srečko Čož prireditev organizira že vrsto let in med kandidatkami se vedno znajde tudi kakšna plesalka, ki na koncu tudi zmaga. Tako je bila pred leti zmagovalka Lea Perovšek.

Uršula je seveda povezana s plesom ne samo prek očeta, ampak ga je trenirala 15 let zelo intenzivno. "Dvanajst let sem tudi tekmovala, a sem morala prenehati zaradi prevelikih finančnih stroškov. V moji plesni karieri sem zamenjala dva plesalca, prvi je bil Miha Štefl, drugi pa Mitja Gruden. Bila sem državna prvakinja v latinskoameriških plesih med starejšimi mladinci, večkratna državna podprvakinja tako v latinskoameriških, standardnih in kombinaciji obojega. Trikrat sem se udeležila mladinskih svetovnih prvenstev, bila članica plesne reprezentance, večkratna ligaška prvakinja ..."

Kaj pa je botrovalo odločitvi, da tekmuje na prireditvi, na kateri je res pogoj, da si športnica, ampak tudi lepota? "Za tekmovanje Miss športa sem se prijavila zaradi boljše prepoznavnosti in možnosti do poslovnih uspehov. Cilj je odpreti plesno šolo s soplesalcem Mitjo Grudnikom. Naslov upam, da mi bo prinesel čim več pozitivnih in novih stvari in čim več uspehov."

Na tekmovanju, na katerem je nastopila s soplesalcem Mitjo Grudnikom, sta pripravila plesno točko čačača, saj se ji je zdelo to najprimerneje. "Potrebovala sem nekaj energičnega in atraktivnega, saj so rekli, da je športna točka ena najbolj pomembnih pri odločitvi žirije. Uporabila sva veliko hitrih gibov ter dvig moje noge na Mitjeva ramena na koncu za presenečenje."

Z Mitjo, ki je samozaposlen in registriran na ministrstvu za kulturo kot plesni koreograf, zasebno nista par, se pa odlično razumeta, zelo rada skupaj plešeta, se zabavata. "Sva kot družina od malih nog," je zaključila razmišljanja za naš portal študentka Univerze Maribor na fakulteti za naravoslovje in matematiko, smer izobraževalna biologija in kemija. "Zelo sem ponosen nanjo in jo podpiram na vsakem koraku tako kot ona mene," pa pravi njen soplesalec Mitja, s katerim naj bi odprla plesno šolo na Koroškem. A vse ob svojem času.
 

Galerija slik

Sorodne vsebine

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno

Komentarji (1)

That's an iniengous way of thinking about it. http://uipfvmn.com [url=http://eatuby.com]eatuby[/url] [link=http://pxgdef.com]pxgdef[/link]

Fidnnig this post solves a problem for me. Thanks!

That's cleared my thoughts. Thanks for coirtnbuting. http://iyxnqb.com [url=http://rcznkf.com]rcznkf[/url] [link=http://gmdclz.com]gmdclz[/link]

It's much easier to unarnstded when you put it that way!

Cómo se llama el juego? kakitori kun? Es que estoy estudiando japonés en la escuela de idiomas y uno de mis coeorñmaps se va ahora 10 días a Japón y me ha dicho que si quiero me trae algo de allí y como me voy a compar la DS pues me encantaría que me comprase ese juego allí. Me harías un gran favor si me dices exactamente cómo se llama, por favor. Gracias!! ^_^

Zavistne ljudje dolgo živijo, ker nih Bog ne mara!!

Saj bo fotr Tomažič mal napraskal na Plesni zvezi pa bo

v slo bomo kmalu svetovni prvaki v odpiranju plesnih šol. Samo še člane in tečajnike najdemo pa smo zmagali.

ZADNJE OBJAVE