P. J.

Prijatelji (18)
Tanja Salkič
Ljuba Rebolj
Klavdija Hiti
Azra .
Melita Hrovat
Dejan Kutić
Kostin Mozeg
Mojca Žugman
Spremljevalci (36)
Franc Pojbič
Ljuba Rebolj
Tatjana Gornjec
Severin Novak
Tanja Salkič
Kayelina Kata
Romeo Nesic
Laščan Zlatorog

Kategorija: Vsakdanjosti

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Prijateljem: Če...
Religija je opij ljudstva (Teorijam zarote ob bok)
Baklava
Ste avtoličar in iščete novo priložnost oz. službo?
Zmaga Nemcev v finalu (slavje v Hamburgu)
Izhod (Der Ausgang)
Jaz in Abraham Hicks
Ementalec
Jeseni bo vrtec brezplačen
Okus, ki ubija
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
junij 2019
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Najpomembnejsa postranska stvar na svetu

P. J.
09.07.2014 12:14 (Jul 09, 2014)

Medtem, ko se v sloveniji vije tekma za poslanske stolcke do naslednjih predcasnih volitev, pa se v svetu odvija svetovno nogometno prvenstvo, oz. najpomembnejsa postranska stvar na svetu, kot mnogi radi recejo. Za val navdusenja je letos poskrbela nemska nogometna ekipa, ki dosega neverjetne rezultate.

Temu primeren je tudi odziv v Nemciji, kjer navijajo ze v vrtcih, kot je videti na primeru Male Kneginje in se slavja vrstijo dolgo v noc in zdi se, kakor bi ljudje utripali skupaj s svojo ekipo. Vozila na cestah so opremljena z navijaskimi zastavami, javni prikazi nogometnih tekem so postali pravi spektakli, na katerih se nabere vec ljudi, kakor na koncertu Helene Blagne. :-)

Na zalost jo je tu pri nas v Hamburgu zakuhalo vreme in ob sestindvajsetih stopinjah nad niclo se je vsake toliko vlilo kot iz skafa. Toda to ni zmotilo navdusenih navijacev.

Na sporedu je bila velika tekma med Nemcijo in Brazilijo. Boj za vstop v finale. In se tisti, ki nimamo z nogometom sicer nobenega opravka

Vprašanje kandidatom za poslance v DZ: Enakost pred zakonom

P. J.
02.07.2014 21:53 (Jul 02, 2014)

Nekaj mi ni jasno... izhajam iz predpostavke enakosti pred zakonom. K razmišljanju me je spodbudil zapis Monike Bračika o težavah slovenskega podjetnika. Glede na to, da pojav v Sloveniji ni redek, bi bilo smiselno slišati oz. prebrati razlago.

Primer 1: Če je Janez zaposlen v Novaki d.o.o. in prejema - recimo da - povprečno slovensko plačo 1.500 evrov bruto in ima recimo dva otroka (olajšava) - prejme na račun okoli 1.200 evrov (skupaj s povračilom za prehrano). Na podlagi izvršbe mu torej lahko rubijo dobrih 600 evrov, medtem ko mu mora slabih 600 ostati. 

Primer 2: Če pa je naš Janez Novak, ki je s.p. in kot majhen obrtnik ustvari okoli 2.000 evrov prometa na mesec iz naslova storitev (kar je popolnoma primerljivo oz. ekvivalentno primeru zgoraj)... Ali lahko Janez Novak s.p. tudi plača (zase) akontacijo dohodnine in prispevke za socialno varnost (v skupnem znesku okoli 650 evrov), pusti na računu 150 evrov kot "rezervacijo za redni letni dopust" in se mu kot razpoložljivi dohodek o

Ubogi slovenski podjetniki! Nevarnost vam tiči na vsakemu vogalu.

Četudi je sadje, banana ni kivi in  kivi ni krupir, čeravno skoraj enako izgleda in je vse skupaj hrana!

15 evrov za 10 kilometrov je preveč

P. J.
01.07.2014 19:52 (Jul 01, 2014)

Zato jo Nemci vedno večkrat uberejo po stranskih cestah.

Nova tržna niša oz. poslovna priložnost za štajerce in primorce?

Kako dolgo bodo še vladali...

P. J.
30.06.2014 19:06 (Jun 30, 2014)

...bogovi?

The Mountain on Vimeo

Follow on: https://facebook.com/TSOphotography for more photos, videos and updates. This was filmed between 4th and 11th April 2011. I had the pleasure of visiting…

Telekom, odlagališče odsluženih političnih kadrov?

P. J.
14.05.2014 10:59 (May 14, 2014)

Tudi tako bi se dalo sklepati, glede na izjavo g. Križaniča, da naj bi država s prodajo Telekoma izgubila kakovostna delovna mesta v trženju in managementu. Zakaj bi država sploh potrebovala takšna delovna mesta?

Morda kot zatočišče za nameščanje "naših" na ta delovna mesta, kot povračilo za zvesto služenje "naši stvari"? Ker pa se "naši" vedno znova pojavljajo in tonejo v pozabo, bi se potem to poznalo tudi pri poslovanju, ki ne bi bilo ravno blesteče...

Toda saj res. Saj vendar ni. Ako še malo bolje pomislimo, bi lahko zadevo morebiti razpotegnili po celi paleti gospodarskih družb v pretežni državni lasti, ki poslujejo pod okriljem tančice "nacionalnega interesa". Je g. Križanič med vrsticami (spet) izrekel nekaj, česar si uradno ne bi mogel privoščiti izreči neposredno?

Lepooka in jaz (hvaležen za osem bogatih let)

P. J.
06.05.2014 12:41 (May 06, 2014)

Imela je čudovite sivomodre oči, ki se jih človek kar ni mogel nagledati. Tako globoke, iskrive, nagajive. Se danes mi je najljubše zreti v njih globino. Vedoč, da izpričujejo globino zgodbe, ki sva jo pisala skupaj vsa ta leta.

Lepooka

Veliko je teh zgodb. Preveč, da bi jih človek strnil v preprost zapis, ne da bi do potankosti opisal občutkov, čutenj in čustev, ki so se ob tem porajala. Vse skupaj se je začelo odvijati nekako spomladi, leta 2005. Ubadal sem se z mislimi, kakšno presenečenje bi tej čudoviti prijateljici pripravil za rojstni dan.

Tisti čas sem bil na Microsoftovi NT konferenci v Portorožu. Popoldansko predavanje po kosilu mi ni vzbujalo občutka, da bi me moglo zanimati in odpravil sem se na sprehod ob obali. Pred menoj so bile tri sproščujoče, s soncem obsijane ure, izpolnjene z vonjem obmorskega zraka.

Sam, zatopljen v misli sem se znašel pred izložbo, v kateri se je ponosno bohotil prstan. Ne kakršenkoli, temveč ravno takšen, kot bi si ga bil sam zamislil. Priznam, da sem n

Jeseni bo vrtec brezplačen

P. J.
23.04.2014 10:52 (Apr 23, 2014)

Življenje nam sem ter tja pripravi tudi prijetna presenečenja. Eno takšnih nam je pripravila deželna vlada, ki je 28. marca 2014 sprejela odlok, da bo od 1. avgusta 2014 do 30 ur oskrbe otrok v vrtcih (na teden) za starše brezplačno. 

Danes se prispevek staršev vrti nekje med 27 evri na mesec (za posameznega otroka) za družne z nizkimi dohodki, torej kjer je dohodek na družinskega člana nižji od prbl. 850 evrov bruto, pa tja do 192 evrov za družine, ki na družinskega člana zaslužijo več (nekje 2500 evrov bruto).

V naši mali družinici to potezo deželne vlade navdušeno pozdravljamo, saj imamo doma dve nadebudni mladenki, ki iz povsem praktičnih razlogov potrebujeta druženje z drugimi otroci v vrtcu. Hkrati pa to za nas tudi pomeni, da si bo Lepooka končno lahko privoščila normalen 25 urni delavnik in bo tako lahko spala kako uro več, sproti pa še kak evro več zaslužila.

Vsekakor odlična ideja, tudi pod površjem, ki spodbuja gospodarstvo, povečuje zaposljivost žensk tudi v rodni dobi in d

Ementalec

P. J.
26.02.2014 16:01 (Feb 26, 2014)

Ste se kdaj vprasali, komu služite? Pa poglejmo... Na primerju preprostega ementalca. Kot se lepo vidi na obeh nalepkah, gre za isto vrsto sira istega proizvajalca, toda v Hoferju ga prodajajo za 8,89 evrov na kilogram, medtem ko ga v  Šparu prodajajo za 12,69 evra na kilogram.  Torej za 3,80 evra na kilogram drazje, oz. prbl. 43% drazje.

Toda tu se zgodba niakor ne konča. Prvi nosi datum proizvodnje sicer tri dni kasnejsi od drugega, a glej ga zlomka. Zaužili naj bi ga v pol leta. Drugi pa je menda užiten cele tri mesece dlje. Komu torej služite?

Oglasi

vsak problem, ki ga občutimo, je posledica porušenega ravnovesja v nas samih. negativne misli in čustva, kot so žalost, jeza, strah,sram, krivda, zavist, ljubosumnost, občutek nemoči, nizka samopodoba in podobno, sprožajo v nas neprimerne odzive na zunanje okoliščine. tako lahko odreagiramo pretirano čustveno ali povsem hladno, arogantno in agresivno. lahko se povsem umaknemo in se ne znamo postaviti zase, drugič spet se pretirano in nerazumno izpostavljamo tveganju in kljubujemo brez pravega razloga. do sebe in drugih smo pretirano kritični, perfekcionizem nas duši, nikoli nismo res zadovoljni z doseženim. težko prepoznamo ali se soočimo z realnostjo in živimo v iluzijah, ali pa življenje dojemamo kot težko in depresivno. počutimo se ogroženo ali smo povsem apatični. zato pogosto podležemo predsodkom in smo netolerantni do ljudi, ki mislijo drugače, v najbolj skrajni obliki se to izraža kot fanatizem. v astrologiji so negativna čustvena stanja opisana z medsebojnimi vplivi različnih planetov v osebnem horoskopu, ki je v bistvu energijski zemljevid osebe. v energijski astrologiji energijsko anatomijo opisuje 7 telesnih čaker, ki so razporejene vzdolž hrbtenice, glavnega telesnega meridiana, in 3 izventelesne čakre vnašem eteričnem telesu. njihova naloga je, da zagotavljajo dovajanje energije za nemoteno delovanje vitalnih funkcij in telesnih organov, s katerimi so povezani in nemoten pretok energije po telesu. energijska astrologija človeka obravnava celostno, kot duhovno, čustveno, mentalno in telesno bitje, ki živi povezan z drugimi v socialni mreži – torej tudi kot socialno bitje. če se na kateremkoli področju življenja soočamo s težavami, ki jih ne zmoremo obvladovati, to kaže na energijsko neravnovesje v nas samih.   več informacij: http://astrohealing.si/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

zapeljite se s pletno na beljski otok, obiščite cerkev in pozvonite na zvoniku za srečo. vse na temo church on bled: https://www.altitude-activities.com/visit-the-church-on-bled-and-ring-the-bell

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

slovenija je dežela, kjer lahko zasledite marsikaj, zato si preberite 8 zanimivih dejstev o sloveniji, ki jih mogoče še niste vedeli. facts about slovenia: https://www.altitude-activities.com/8-awesome-facts-about-slovenia

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

med spletna oglaševanja sodijo google adwords, facebook ads, pr članki....katero spletno oglaševanje torej izbrati? pred odločitvijo seveda ne smemo pozabiti na zastavljene cilje, saj samo na ta način lahko dosežemo željene rezultate. v kolikor ne veste za katero oglaševanje bi se odločili pa si lahko pomagate na tem naslovu: https://www.dominatus.si/spletno-oglasevanje

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

matcha čaj velja za enega izmed najmočnejših super živil na trgu. vsebuje veliko antioksidantov, izboljša počutje, spomin in koncentracijo ter še veliko drugih pozitivnih lastnosti. več lahko preberete: https://www.malinca.si/matcha-iz-ekoloske-pridelave-100g.html

Kategorija: Čaji

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima kako oglaševati na facebooku? želite povečati prodajo? facebook vam omogoča, da lahko prodajo usmerite in targetirate na točno določeno skupino. več o tem na kakšen način delati facebook oglaševanje pa lahko najdete tukaj

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

william hill je ena izmed starejših stavnic na svetu, ustanovljena je bila že leta 1934. sedaj imate možnost, da to spletno stavnico preizkusite tudi v sloveniji - https://www.sportni-portal.com/william-hill

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ste si že od nekdaj želeli poleteti z jadralnim padalom in si ogledati pokrajino iz ptičje perspektive. potem imate sedaj možnost, da doživite to nepozabno izkušnjo ter preizkusite paragliding bled - https://www.altitude-activities.com/jump-fall-and-fly/paragliding-in-slovenia

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor bi želeli opraviti tečaj za voditelja čolna - https://www.mojedarilo.com/ex/328/33/tecaj-za-voditelja-colna-tecja-coln-morje-izpit- imate sedaj možnost, saj vam pri mojedarilo.com ponujajo tečaj, ki si ga lahko privoščite zase ali pa ga podarite kot darilo - 

Kategorija: Storitve

Cena: 125 €

7740.) miškolin - josip ribičič

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

7081.) cesarjeva nova oblačila snežna kraljica - hans christian andersen

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

6640.) moj prijatelj piki jakob - kajetan kivič

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj