Pedri, socialni delavci, dacarji, policaji

OddajP. J., dne 2014-01-23 ob 19:48:55

Začetek citata

Mimogrede naj spomnim na skoraj že pozabljene navidez nelogične pretenzije o izenačitvi homoseksualne in heteroseksualne zakonske zveze. Kaj ni navidez nelogično, da bi državi to bilo v interesu, saj homoseksualna zveza ne producira davkoplačevalcev? Odgovor bi bil: “Že že, toda tudi dedičev ne.”

Komu je torej vse skupaj v interesu? Kaj je torej tisti “big picture”, ki je popolnoma nelogičen, a sprejet kot sprejemljivo dejstvo? Poglejmo npr. “afero Vegrad”, “afero Dimic”… Če damo za trenutek na stran krivdo in odgovornost, kaj je širši učinek teh primerov? Predvsem kolektivni konsenz slehernikov glede razlaščanja… Slovenija v en glas vpije: “Hilda je pras***, vse ji pober’te!” in potem “Dimička je kur**, vse ji pober’te!” in … Posledica takšnega stanja duha je javno odobravanje zakonodaje, ki “razlašča vse prasce in prasice”.

Zadeva zgleda kot “Aladinova svetilka” in “Pandorina skrinjica” hkrati. Nepremičninski zakon tako odpira vrata tihi hipotekarni obremenitvi nepremičnin v višini neplačanega davka. Zakon, ki ureja socialne transferje že dolgo potihem vsebuje določbo o “vpisu države med dediče”. Zakon o pokojninski reformi tudi deluje v podobni smeri… Zakon o kazenskem postopku – obrnjeno dokazno breme, v primeru suma, da je premoženje pridobljeno na nezakonit način. Verjetno bi se še kaj našlo.

In nenazadnje je tudi pri novih predlogih kazni v Zakonu o varnosti v cestnem prometu skoraj že težko spregledati indice, ki napeljujejo k namerni povzročitvi splošne plačilne nesposobnosti državljanov in izvršbi nad njihovim (premičnim) premoženjem. O višini kazni in utemeljitvah zanje pa tako ali tako ni vredno izgubljati besed.

Če sedaj pomislimo na to, da je (tako na oko) dve tretjini Slovencev zadolženih iz naslova rešitve stanovanjskega problema in ne ravno mali iz naslova nakupa prevoznega sredstva… Vse kar je torej narediti, je posameznika narediti plačilno nesposobnega in po treh ali štirih mesecih neplačila kredita preideta nepremičnina in vozilo v last… Koga že?

Skoraj nemogoče je spregledati, da se oblast že dolga leta in ne glede na politično opcijo trudi v ozadju potiho sprejemati zakone, ki bi omogočili povsem zakonito razlastitev čim širšega kroga državljanov. Legitimnost takšnega početja se zagotavlja s takšnimi in drugačnimi aferami in afericami, ki praviloma ostanejo brez epiloga, med državljani pa učinkovito sejejo seme škodoželjnosti in jeze.

Kaj imajo torej skupnega v naslovu omenjeni pedri, socialni delavci dacarji in policaji? Vsekakor to, da aktivno delujejo v smeri razlaščanja državljanov in posredno omogočajo podržavljanje težko prigaranega premoženja. Preostane nam le še velika mera sočutja v smislu: “Bog jim odpusti, saj ne vedo, kaj delajo.”

Konec citata

Še zadnji iz serije arhivskih zapisov iz leta 2010, ki pojasnjuje stvarnost današnjega dne še iz malo drugačne perspektive. Vsaka podobnost z realnim stanjem ni zgolj naključna.

Pred branjem in premišljevanjem na to temo, se posvetujte z zakonskim partnerjem, psihoterapevtom, duhovnikom in odvetnikom.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
9
gita
0
Apr 28, 2014
kot je bilo nekje rečeno - tiha nova nacionalizacija...
in glede na pravičnost sojenja v toti naši preljubi...
ko si obsojen na podlagi indicev ali pa, ker sodnica ne more verjeti, da bi se policaj zlagal (in to celo brez razpisa obravnave!)..
in tako boš nazadnje pa res kar hitro lahko končal med klošarji
ja, taka pa je naša svetla prihodnost
#9
P. J.
0
Feb 02, 2014
In v zivo opazovati, kako CSD-ji ze aktivno nastopajo kot izvrsni aparat za Namen "socialnega inzeniringa".
#8
Bimbo
0
Feb 02, 2014
Tole je zanimivo brati še enkrat. Zanimivo mi je bilo tudi prebrati svoje komentarje izpred treh let. :-)
#7
Ana Kos
0
Jan 25, 2014
P.J., imam še nekakšno srečo v življenju - vedno se mi je zdelo, da je moje samo tisto, kar je res moje - izposojeno pa ni moje. Tako sem si zelo redko kaj izposodila ... raje sem živela bolj na tesnem in brez počitnic ipd.
Res je pa tudi, da država žre vse, kar doseže, že najde način.
Pred kratkim mi je povedala ena ženska, da živi v vrstni hiši, vse so enake, le krajni dve imata več vrta.
A njena družina je dobila veliko večji davek - ker so prijavili vse pošteno. Povedali so tudi, da imajo po 40 letih prenovljeno kopalnico. In to država ne pohvali drugače kot s tem, da nabije davek na novo kopalnico.
Nagravžno.
#6
Vlatka Kozlovič
1
Jan 23, 2014
P.J.,

pa še kako je res!

Že v šolah je vidno, da vzgajajo ljudi v bodoče ovce.

Ampak P.J., kam bo država z premoženjem, ki si ga bo nabrala, če ne bo folka, ki bi ga lahko kupil?

Je vse zastonj, da imaš ti pekarno, pa nikomur kruha ne prodaš! A štekaš? ;)
#5
P. J.
0
Jan 23, 2014
@Branko: Interes pravnikov je pravni spor, saj le tega morejo monetizirati.Da bi "pravne storitve" kot gospodarska dejavnost lahko rasle, je tudi na tem segmentu potrebno širiti trg. Visoke kazni in grobe posledice sankcioniranja v prometu so tako tudi nova tržna niša, ki povečuje BDP.
#4
P. J.
0
Jan 23, 2014
@Laščan: Priznam, da sem hvaležen, da sem eden onih, ki vidijo širše.
#3
Branko Gaber
0
Jan 23, 2014
Vse to kar pišeš, drži. Zdaj je to vse še precej precej bolj očitno vidno, kot je bilo leta 2010. Kazni za prometne prekrške so pa glede na naše prihodke (če temu, kar večina zasluži, sploh lahko tako rečemo), kriminalno visoke.
#2
Laščan Zlatorog
0
Jan 23, 2014
Priznaj da pogrešaš sceno :) Vsak dan nova pizdarija... ok, jutri sam 30 cm snega.
#1
P. J.
P. J.
Objavil/a 2014-01-23 19:48:55 (Jan 23, 2014)
Starejša objava Novejša objava
» Pedri, socialni delavci, dacarji, policaji My Office Team

if(cca.cookieAllowSocial()) { [removed](''); }

KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Služba v Hamburgu za 4200 EUR na mesec - Nastop dela takoj!
Religija je opij ljudstva (Teorijam zarote ob bok)
Kako zavrteti vrednosti iz podatkovne zbirke?
Izhod (Der Ausgang)
Ste avtoličar in iščete novo priložnost oz. službo?
Lepooki
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
julij 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj