Članek
Libija na robu državljanske vojne?
Objavljeno Apr 07, 2019

Na RTV SLO portalu so zapisali:Razmere v Libiji se resno zaostrujejo. Južno od Tripolisa naj bi sile generala Halifa Haftarja izvedle zračne napade, premier Fajez Al Saradž pa opozarja na "državljansko vojno brez zmagovalca".

ZDA umaknile svoje vojake

Po poročanju BBC-ja so mednarodne organizacije začele evakuirati svoje osebje.

Zaradi naraščajočih napetosti v državi so se ZDA odločile, da bodo od tam umaknile svoje sile. Kot so sporočili, so začasno umaknili kontingent svojih vojakov, saj postajajo varnostne razmere nepredvidljive. Razvoj dogodkov sicer pozorno spremljajo, je pojasnil poveljnik Thomas Waldhauser.

Za zdaj ni jasno, koliko ameriških vojakov je zapustilo državo niti kam so jih premestili, piše nemška tiskovna agencija DPA.

Tudi ZN bo iz Libije umaknil nebistveno osebje, za umik italijanskih zaposlenih pa se je odločila še italijanska naftna nultinacionalka Eni, Indija pa je iz Tripolisa zaradi poslabšanja razmer umaknila 15 indijskih policistov, poroča BBC. Vec na povezavi Libija na robu državljanske vojne?

Leta 2011 so naslednje drzave sodelovale pri intervenciji v Libiji, ki je do takrat bila mirna drzava - 14 clanic NATO in Jordan,Katar, Svedska in ZAE...

2011 millitary intervention in Libya
States enforcing UNSC Resolution 1973: NATO ( Belgium, Bulgaria, Canada, Denmark, France, Greece, Italy, Netherlands, Norway, Romania, Spain, Turkey, United Kingdom, United States + Jordan, Qatar, Sweden, United Arab Emirates    

Quellbild anzeigen

ELITE, ki upravljajo s svetom so RASISTIČNE. Vse vojne imajo za podlago AGENDO. In dokler se o njej ne ve nič, ali skoraj nič, so zaključki precej mimo. Libija je imela več napak: preveč so šli po poti samostojnih Afriških držav s svojo valuto in vodo... niso se klanjali RIMSKEMU IMPERIJU v podobi RKC. Nekaj o Bogu, UMu in RAZUMu glej tu http://www.publishwall.si/vladislav.stres/post/464494/o-dusi-umu-in-bogu

Abram, se strinjam s tabo......Rusija veliko bolje skrbi za zdravje svojih prebivalcev kot NATO EU države, ki so pred leti napadle Libijo in povzročile sedanji kaos v tej državi - želi postati največja izvoznica ekološke hrane brez pesticidov in GSO hrane , ki so en glavnih vzrokov bolezni v tem času - že pred leti je prepovedala uporabo mikrovalovnih pečic, ki ogrožajo zdravje s sevanjem mikrovalov - omejila je dovoljeno sevanje prenosnih telefonov na nižjo dovoljeno mejo, kot jo ima ZDA in EU....saj ti ogrožajo zlasti otroke - ne bo uvedla genocidnega omrežja 5G, ki bo imelo katastrofalne posledice na zdravje ljudi, zlasti v velikih mestih (p.s : zaradi tega celo mesto Brussels zdaj zavrača omrežje 5G.) - Rusija nima vojaških baz po svetu, ker nima imperialističnih teženj, kot jih ima NATO z ZDA na čelu, ki ima več kot 1200 vojaških baz po vsem svetu, ki branijo strateške in ekonomske interese ZDA - Rusija je uvedla nov finančni sistem BRICS, ki temelji na zlatu in je neodvisen od Rothchilds/ Rockefeller svetovnega bančnega monopola, ki uničuje ekonomije držav..... - zavrača politiko uvoza migrantov in si prizadeva za reševanje migrantske krize z ureditivijo razmer v državah, iz katerih ti migrantje prihajajo .

APMMB2 Zakaj se bojimo Rusov? Imamo za to kakšno resno podlago? Oni nimajo nobenih teženj po Sloveniji,ali jo imajo? Kaj pa mi pomenimo v EU in kakšen politični faktor smo mi v EU? Sem za EU enakopravnih in sodelujočih nacij.Danes smo mi samo figura,ki se je prilepila v EU in nič več.Smo upravičeno ponosni na EU in NATO? In zakaj? Samo zato,da se lahko klanjamo EU gospodi?

Bolje je bilo uničit Libijo kot plačat dobavljeno nafto iz Libije.Pohlep je brezmejen,cena ni važna in pobiti ljudje so kolateralna škoda. To ni več niti kapitalizem,to je navadno mafijsko plenjenje po planetu.