Članek
Samopromocija na tuj račun...
Objavljeno Feb 16, 2018

Za dobro samopromocijo mora uspešen politik obvezno spremljati vse športne prireditve. Predvsem pa ne sme odpotovati v tujino takrat, ko naši domači košarkarji zmagujejo na evropskem prvenstvu! Enak princip velja tudi za prvenstva v tujini takrat, ko naši športniki dosegajo dobre rezultate in osvajajo medalje. V bližini kraja, kjer se odvija kakšna pomembna športna prireditev, se je vedno možno dogovoriti za hiter in kratek uradni obisk. In je problem rešen! Potne stroške krije država, zastonj pojavljanje v medijih pa zagotovijo športniki, dobitniki medalj. In potem vse tiho je bilo....

Rašo Nesterović, nekdanji slovenski reprezetant in generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije je pred tremi tedni povedal: ”Država je takoj oktobra nakazala obljubljeno vsoto (67.718 evrov). Igralcem smo rekli, da jim lahko to takoj razdelimo, a bi plačali tak davek, da bi vsak dobil na koncu na račun cca 2500 evrov. Mene je sram, ker jim lahko damo tako malo. S predsednikom Matejem Erjavcem sva šla do predsednika vlade dr. Mira Cerarja, ta je obljubil pomoč.

Srbi za osvojeno drugo mesto vsak po 20.000 eur in Španci za tretje vsak po 30.000 eur.. Evropski prvaki v košarki, naši zlati fantje pa niti 2500 evrov?... Več na povezavi SRAMOTA: Ne boste verjeli koliko je država plačala našim zlatim košarkarjem!