Članek
Judežev poljub - Kadar dirigirane prioritete zameglijo prihodnost SŽ...
Objavljeno Aug 21, 2017

Ponovno prvi! Slovenija ima res srečo, da premore politike z vizijo. Samo njim gre zahvala, da smo tam kjer smo. Zasedajo  važne pozicije v državi in EU in imajo vso potrebno podporo, da lahko uspešno prispevajo k prepoznavnosti in blagostanju v naši mali podalpski državici.

..."Po pisanju Guardiana je slovenski premier Miro Cerar prvi voditelj katere od 27 držav članic Evropske unije (EU), ki je javno priznal, česar se v Londonu vse bolj bojijo. V zadnjih tednih je po Cerarjevih besedah postalo jasno, da strani to jesen ne bosta dosegli razširitev pogajanj, piše na spletni strani časnika".Več na: Cerar za Guardian potrdil britanske strahove: EU bo pokopal upanje Londona

Junker&Cerar - /puppetmaster EU/ - Koga izbrati za "sporočanje slabih novic"!

"Cerar told the Guardian: “I think that the process will definitely take more time than we expected at the start of the negotiations. There are so many difficult topics on the table, difficult issues there, that one cannot expect all those issues will be solved according to the schedule made in the first place. “What is important now is that the three basic issues are solved in reasonable time. Then there will optimism on realistic grounds. I know this issue of finance is a tricky one. But it must also be solved, along with the rights of people.”  Predsednik vlade Slovenijev v prvih bojnih vrstah EU: Slovenian PM Miro Cerar says EU will block Brexide talks this autumn after failing to make sufficient progress

Slovenija/Velika Britanija  Bilateralni gospodarski odnosi:

Blagovna menjava med Slovenijo in Veliko Britanijo 2011 – 2017 (v 1.000 EUR)

Miro Cerar&Violeta Bulc&Jelko Kacin - Kaj delajo naši doma in kaj delajo naši v EU?

Miro Cerar pred časom - Luka Koper in 2TKD - "To je popolnoma nesprejemljivo. Kakor tudi ultimati delavcev, ki so jih postavili vladi,« pravi premier Miro Cerar. Prvi v vladi pravi, da ne bo pustil, da bi »delavci vodili državna podjetja in državo"..

Predsednik vlade Slovenije miirovnik v Sloveniji: Cerar o Luki Koper: Delavci ne bodo vodili države, Erjavca preložil

"Drugi železniški tir med Divačo in Koprom ima že leto in pol pridobljeno gradbeno dovoljenje. A številni opozarjajo, da ne bo rešil slovenske konkurenčnosti in bi bilo treba veliko več vložiti tudi v progo do Sežane, Ljubljane in naprej do Šentilja".

"Konkurenčnejša pomeni hitrejša in cenejša. Res pa je, da bo treba še naprej vlagati v železnice na celotnem ozemlju. "Obnove kar intenzivno potekajo. V zadnjih letih je bilo vloženih že več kot milijardo evrov, v naslednji perspektivi sta predvideni skoraj dve milijardi evrov, tako da so zmogljivosti že bistveno večje, kot so bile, in se bodo še povečale. Zlasti na relaciji od Ljubljane do Maribora," je še povedal".

Mes: Če bo Slovenija imela ustrezno infrastrukturo, bo tovora vedno dovolj

Evropska komisarka za logistiko Violeta Bulc o tej temi ne govori.... Njena prioritena naloga so medsebojne logistične povezave med državami EU.... / Pushing forward work on trans-European transport networks and promoting cross-border transport connections./.

Medtem v Avstriji: Avstrijci že nekaj let prehitevajo Slovenijo z gradnjo železnice, ki bi dokončno povezala Raveno in Gdansk, vmes pa tudi Celovec in Graz.Več na povezavi:Avstrija p ospešeno gradi hitre železniške povezave s severnim Jadranom

Za razmislek pa še povezava: Slovenci govorimo, Avstrijci delajo...

Prav tako pa ima NATO&Jelko Kacin - svoje izvirne plane o katerih predsednik vlade ne govori! "Three Sea Initiative" pod vodstvo Poljske in Hrvaške /puppetmaster Nato/. Ekonomska unija in obrambna linija med Rusijo in EU ali kako ovirati povezovanje Nemčije z Rusijo.

Slovenski Evropski poslanci pa so medtem na počitnicah po svetu...