Dozorel je čas, da se združimo in vzamemo nazaj kar je naše.

Oddajrastko plohl, dne 2017-11-23 ob 19:49:34

 

Dolga desetletja so nam obljubljali blaginjo in srečo. Prisegali so na človekove pravice, da bomo doživeli svoboden svet in celo v njemu bivali.  Govorili so nam, da nas bodo popeljali iz  eno umja v čudežno demokracijo, ki je taka  stvar, da si  v sanjah ne moremo misliti kako nam bo lepo. 

Leta so tekla, čas in mi z njim, obljubljenega čudeža pa od nikoder. Vsakič, ko smo jih vprašali kako dolgo še, so dejali; kmalu, smo že blizu, le še to tranzicijo končamo in naredimo še ene volitve  in čudež se bo zgodil.   

Leta so tekla, čas in mi z njimi. Starejši za dobrih 30 let smo opazili prve znake čudeža in danih obljub: Prepovedana hoja po gozdu, osebna lastnina. Čudovita vila, kovana ograja z napisom Pozor hud pes.  Ko gremo delat v podjetja nas pregleduje varnostnik z opravičilom lastnik je tako naročil.  Na banki nam povedo kreditno ne sposoben. Država  nas vzpodbuja; pošljite otroke v tujino. Če bodo imeli srečo mogoče ne bodo  rabili preprodajati lastnih organov za preživetje. Dosežen dogovor med brezdomci kdo bo  praznil kateri smetnjak. Po televiziji vidimo milijonske kolone beguncev, ki gredo skozi našo obljubljeno deželo, naša vojska pa sodeluje v morijah po svetu. 

Politika nam je brez vprašanja vzela družbeno lastnino, našo zasebno last, jo podržavila in trdi, da je lastnica tega državnega premoženja in ga lahko preprodaja komurkoli ali domačim tajkunom ali sumljivim tujcem. To  našo lastnino pok krinko privatizacije prodaja drugim državam za njihovo državno last. Uničila je gospodarstvo in tako ustvarila na sto tisoče brezposlenih, na sto in sto tisoče podplačanih delavcev in upokojencev, ustvarila bedo in revščino, vrtoglavo zadolženost, ter izgnala v tujino na desetine tisočev mladih za kruhom.       

Kaj za vraga se dogaja? Saj so nas čisto nalagali in pokradli. Nas imajo nas za prave bebčke? Je osamosvojitev zlorabljena za osebno bogatenje konvertitov? Je naša domovima sploh še naša, pa tega še ne vemo?   

Plebiscitno osamosvojitveno vprašanje ni vsebovalo dogovora o odpovedi lastništva nad družbeno lastnino, kot ni bil izveden ustavni referendum za to vprašnje ali  kakšna druga pravno veljavna oblika izkaza volje nas državljanov, da se odpovedujemo družbeni lastnini. 

Tovariši dozorel je čas,  da se združimo in vzamemo nazaj kar je naše.

Skupina državljanov je 30. junija 2016 vložila Ustavno pobudo za vrnitev enostransko odvzete naše lastnine imenovane družbena lastnina, brez našega soglasja in v nasprotju z ustavo RS​, ur. l. RS, št. 33/1991 ​saj​ je družbena lastnina ustavno priznana v 33. členu Ustave RS kot zasebna in ne odtujiva lastnina družbe

in med narodnim pravom: 

- Splošno deklaracijo človekovih pravic, ki jo je sprejela generalna skupščina OZN, 10. decembra 1948​,

​ki govori v  17. člen​u​: 

​1. ​Vsakdo ima pravico do premoženja, tako sam, kakor tudi skupno z drugimi.

2. Nikomur ne sme biti premoženje samovoljno vzeto. 

30. člen​u​:

Nobene določbe te Deklaracije se ne sme razlagati tako, kot da iz nje izhaja za državo, skupino ali posameznika kakršnakoli pravica do kakršnega koli delovanja ali dejanja, ki bi hotelo pravice in svobuničiti v njej določene oščine. 

- Konvencijo o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin Rim, 4.XI.1950 z Dodatnim protokolom h Konvenciji o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin Pariz, 20.III.1952,​ 

govori​

1. ČLEN 

Varstvo premoženja 

Vsaka fizična ali pravna oseba ima pravico do mirnega uživanja svojega premoženja. Nikomur ne sme biti premoženje odvzeto razen, če je to v javnem interesu, v skladu s pogoji, ki jih določa zakon ter ob spoštovanju splošnih načel med narodnega prava. 

Rastko Ploh,

16.11.2017

................................................................................................................

Dodaj svoj elektronski podpis na povezavi!

Nas je že preko 300.000, vsak dan več:

od tega 300.000 skupinski pristopi, 3.000 e in 2.300 ročnih podpisnikov.

Podpiši z nami na tej povezavi:

https://www.pravapeticija.com/ustavna_pobuda_zaradi_razlastitve_nas_dravljanov

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
7
azra
1
Nov 24, 2017
yack, se strinjam 100% lp
#7
rastko plohl
1
Nov 24, 2017
azra kot pišeš
#6
rastko plohl
1
Nov 24, 2017
yack hvala
#5
haapy yack
2
Nov 24, 2017
hoj
Hollywoodarji pravjo v svojih filmih, da je to misija nemogoče. Pol pa ti furajo take filme, Misija nemogoče, Umazani Harry, Igre lakote...
Torej kaj lahko ena oseba stori glede tega? Posameznik ne more narediti ničesar. No dobro obveščena družba na nacinalnem nivoju lahko naredi mnogo. Zadeve niso rožnate. Globalna tolpa to je finačna, je edina, ki ima načrt, kako in kaj in tudi denar in moč, da načrt udejanji. Njen načrat pa kot vemo predvideva depopulacijo planeta in izpostavitev tiranijem-Novega svetovnega reda-novegafašizma. Folk po planetu je brez realne moči, na milost in nemilost prepuščen globalnim lopovom, ki so si podredili tudi regionalne mutiče skoraj celega sveta. Torej kaj te čaka od peščice ljudi, ki ima v rokah večino bogastva in vso politično moč.
Najbrž je edina racionalna strategija osveščanje folka. Tudi dobro namerni ljudje brez slabe vesti sodelujejo v plesu zla, ki ga narekuje globalna banda... nasprotovati temu je zelo težko. Dobr, ko bodo dobil spuškinim kopitom po hrbtu bo prepozno.
mračninovivekpres
boditevcvetju
#4
azra
1
Nov 24, 2017
yack, očitno to odgovarja tudi ostalim 99%, če kar dopuščajo, da je temu tako.
#3
rastko plohl
1
Nov 23, 2017
yack
kako doseč da bo obrnjeno
#2
haapy yack
1
Nov 23, 2017
hoj
- Splošno deklaracijo človekovih pravic, ki jo je sprejela generalna skupščina OZN, 10. decembra 1948​,

​ki govori v 17. člen​u​:

​1. ​Vsakdo ima pravico do premoženja, tako sam, kakor tudi skupno z drugimi.

2. Nikomur ne sme biti premoženje samovoljno vzeto.

30. člen​u​:
----------------------------------------------------------------------------------------------
Čakte. To velja samo za 1% "elito", ki dela na tem, da ukrade cel planet od nas.
porajanjenovegafašizmapres
boditevcvetju
#1
rastko plohl
rastko plohl
Objavil/a 2017-11-23 19:49:34 (Nov 23, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
EU_Slovenci niso smeli vedeti_Prva epizoda
Je že v EU 100.000 migrantskih vojakov?
Tiralica!
Ali je Šiško že ne vede zrušil Šarčevo Vlado, pa še tega ne ve?
Cerarju in Šarcu migrirala zdrava pamet!
Stop Mara Kešu, podpiši peticijo!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj