Javno zdravstvo je naša last in ga ne damo!

Oddajrastko plohl, dne 2016-09-21 ob 16:30:30

 

V postopku so spremembe v zdravstvenem sistemu, ki jim eni rečejo reforme drugi spremembe, so naša stališča  zmeraj enaka.

Povem vam povprečen Slovenc je  razdvojena osebnost, ne ve kdo je in kaj hoče. Enkrat hoče to pa mu ni prav, potem hoče nasprotje prvega pa mu spet ni prav, tko kot tale na slikci, ki ga muči krucialno vprašanje ali je lepši on ali ta drug v ogledalu.  Tudi onga ta druzga v ogledalu muči isto vprašanje, kar lahko vidimo po izrazu iz drugega profila.

Enkrat se sam sebi zdi lepši in je vesel, drugič se mu zdi, da je oni v ogledalu lepši in je žalosten. Tudi oni ta druzg v ogledalo ima iste občutke in more.

Ukinitev drugega stebra in dostopnost zdravja vsem brez izjeme.

Zahtevamo, da se ukine drugi steber prosto voljnega zavarovanja, ki ga plačujemo vsi, ki ga lahko.

Namesto drugega stebra predlagamo dvig prispevne stopnje iz sedanjih 6,36% iz naše bruto plače (delodajalec plača za nas prav tako 6,56 % na našo bruto plačo,kar znese skupaj 12,82 %) na  9,00 % naše bruto plače.

Ker bi tako plačevali od bruto plače nekoliko več v % in bi imeli tako enake usluge, ne bi več potrebovali plačevati dodatnega prosto voljnega (ki v resnici ni prosto voljno, saj če ga ne plačujemo nimamo vseh storitev in jih moramo plačati in to v velikih zneskih iz svojega žepa) zdravstvenega zavarovanja, ki mesečno znese približno 28,00 €, letno pa 336,99 €.

 

Približni informativni izračun plačevanja zdravstvenega zavarovanja v:
- dvo stebrnem sistemu je:

pri 1.000 € bruto plače mesečno sedaj odvajamo 6,36 %, kar znese 63,60 € in 28,00 € mesečno dodatnega zavarovanja in zanaša skupja 91.60 €in pri tem ne računamo prispevek delodajalca,

- eno stebrnem sistemu s povišano prispevno stopnjo iz 6,36 % na 9,00 % brez dodatnega zavarovanja v višini 28,00 € pri 1.000€ bruto plači bi odvajali 9,00 %, kar znese 90,00 € , če ukinemo dodatno zavarovanje v višini 28,00 €.

Tako bi vsi, ki imajo okrog 1000 €  bruto plače plačali mesečno približno 1,60 € mesečno manj, kar znese na letni ravni 19,20 € in plačilo zneska do 12 položnic letno, kar znese približno 12,00 €.

Tisti, ki imajo še manjše bruto plače bi prihranili še nekaj € več in skrbi zaradi dodatnega zavarovanja, vsi pa nepotrebno dva kratno plačevanje zavarovanja iz istega naslova.

Tisti, ki imajo izredno visoke plače bi pa plačali več, in kar je upravičeno, saj si od družbe vzamejo več in so zato dolžni vrniti več.

Zavarovalnice od dodatnega zavarovanja v višini 28€ mesečno od posameznega občana porabijo zase in za lasten dobiček iz tega zbranega denarja  (vseh plačnikov) na letni ravni približno 60 milijonov €  (15 % vseh tako zbranih denarnih sredstev) in kar znese v 20 letih obstoja tega dvo stebrnega sistema 1,2 milijardi €.

Vprašamo se kam je šel ta denar, ki je v resnici namenjen zdravstvu.  

Če letno manjka zdravstvu nekaj deset milijonov € se trese celoten sistem in država, zavarovalnice pa imajo dobičke navedene zgoraj.

Če zavarovalnice izločimo iz zdravstvenega sistema pridobimo 60 milijonov € letno.  

 

Procent odvajanja naj bo takšen, da je zdravstvu na razpolago enaka ali večja vsota denarja in to tako, da bodo tisti z manjšimi dohodki kljub  procentualno enaki višini odvajanja od plače posledično plačevali manj kot tisti z višjimi dohodki  izraženo v €. Če dodamo še priliv 60 milijonov €, ki ga zavarovalnice poberejo zase, je za zdravstvo denarja več kot dovolj za enake storitve kot denar za zdravje tudi za tiste, ki nimajo prihodkov in so lahko na ta način solidarnostno zdravstveno zavarovani.

Prav tako je prevarantsko govoriti o privatizaciji javnega zdravstva, saj je javno zdravstvo naša skupna zasebna last in je nastalo z našim denarjem, ko smo plačevali prispevke (tudi samoprispevki preko referendumov) in davke državi za izgradnjo zdravstvenega sistema in je po 33. členu naša zasebna lastnina in se je ne sme odtujevati po 69. členu Ustave  RS 1991. Družbena ali javna lastnina je naša skupna zasebna lastnina v nerazdelni obliki in je varovana tudi z mednarodnim pravom, to je Splošno deklaracijo človekovih pravic sprejeto od Generalne skupščine  OZN, 1948 in z Evropsko konvencijo o varstvu človekovih pravic 1950, ki se naslanja na navedeno deklaracijo OZN.

Tako je družbena lastnina drugod imenovana tudi skupna mednarodno priznana in zavarovana kategorija lastnine.

Dosedanja naša družbena lastnina vključujoč zdravstvo, šolstvo itd.  je v tem trenutku s strani politike pojmovana kot državna lastnina, kar pa ne drži. Sedanja Ustava RS 1991 ne pozna kategorije državne lastnine, zato je državna lastnina v resnici naša lastnina in ne državna in od politikov. Torej ne moremo govoriti o privatizaciji državne lastnine, ker je  državna lastnina v resnici družbena lastnina, ki je že naša privatna skupna lastnina. Tako ne morejo privatizirat to kar je že privatno in je od nas. 

   

Če  želiš sebi dobro in si za vrnitev družbene lastnine podpiši z nami

Ustavno POBUDO že podpisujejo tako pozicijski kot opozicijski poslanci

Že preko 3.200 podpisnikov

http://www.pravapeticija.com/ustavna_pobuda_zaradi_razlastitve_nas_dravljanov

profileimage
Všeč mi je
3
Komentarji
10
haapy yack
0
Sep 24, 2016
hoj
Evo holjuvodarske barabe in lažnjivci proti Trumpu.
https://www.youtube.com/watch?v=nRp1CK_X_Yw
čao

IMPORTANT - Save The Day - YouTube

The world's biggest celebrities explain why it is Important that you vote on November 8! Visit: http://www.savetheday.vo
#10
rastko plohl
0
Sep 24, 2016
Andrej in Yack
hvala da gostujeta na mojem blogu
pomembne so informacije, ki jih dajete, ker se tako lahko eden od drugega kaj naucmjo
smo v fazi, ko ni pomebno ali je informacija cisto tocna
pomembno je, da je na razpolago in cim, vec jih je tem blizje smo 10.
trenutno je Slovenija na oceni 6 kar pomeni preko polovice in je zmaga VEDETI skorajda v zepu
#9
Andrej Slovenija
0
Sep 23, 2016
happy yack, tudi mi kot prebivalci teh držav se vsakodnevno bojimo raznih raket z jedrskimi konicami iz amerike, rusije, severne koreje, raznih črnobiljev, fukušim.
Temu strahu je treba naredit konec.
Globala nam tudi vsiljuje v vsako šolsko učilnico globus.


Priporočam ogled predavanja Galen Winsorja ki razkrije kaj jev odzadju.
Veliko lažje boste zaspali po tem ko boste spoznali, da jedrske bombe ne obstajajo, tako tudi sevanje iz jedrskih elektrarn nam najbližje v Krškem.

Koliko krat se sliši na medijih, da bodo teroristi napadli jedersko elektrarno v Krškem -
In kaj če bodo? Počijo lahko največ kar uparjevalnik in bau bau.


The Nuclear Scare Scam _ Galen Winsor
https://www.youtube.com/watch?v=ROAO1saHEvs

The Nuclear Scare Scam _ Galen Winsor - YouTube

thank you liberty of our time for this ... Galen Winsor is a nuclear physicist of renown who worked at, and helped desig
#8
haapy yack
0
Sep 23, 2016
hoj
Globala se naj bolj boji, da bi države Tretjega sveta dobile jedrsko energijo.
Poto se lahko izmaknejo njihovi kontroli. Zato tudi vojna kao za Faklandske otoke. V resnic se je šlo, ker je Argentina hotela posredovati Mehiki načrte za jedrsko tehnologijo izkoriščanja energije za pocen elektriko.
čao
#7
Andrej Slovenija
0
Sep 23, 2016
Rastko, stojim vam ob stranju pri vaših namerah.

Za prešparat še veliko davkoplačevaskega denarja, bi morali razkrit veliko laž o nuklearnih obratih za pridobivanje električne energije.
NUCLEAR se sliši enako kot NO CLEAR.

Jederska energija je najbolj varna ter njeno pridobivanje je najbolj ekonomično.
Premijo katero plačujemo zavarovalnicam vsako leto prinaša milijone.
Zavarovanice, pač vedo da ne obstaja nevarnost kontaminacija.
Tako, da lahko vsako leto za novoletne zabave si privoščijo starleto Severino.

Predlagam ogled videoposnetka Galen Winsorja, kateri obražloži kako je nastala laž katero nam pripovedujejo vsi kateri imajo od zakrivanja resnice korist.


The Nuclear Scare Scam _ Galen Winsor
https://www.youtube.com/watch?v=ROAO1saHEvs

Upam da vam po ogledu videa prešparal veliko neprespanih noči, zaradi lažne nevarnosti o jedrskih napadih, katastrofah v elektrarnah,...

Presodite sami.

The Nuclear Scare Scam _ Galen Winsor - YouTube

thank you liberty of our time for this ... Galen Winsor is a nuclear physicist of renown who worked at, and helped desig
#6
rastko plohl
0
Sep 23, 2016
yakc
se gre za čipiranje
če bom imel priliko bom posla naprej
#5
rastko plohl
0
Sep 22, 2016
yack
hvala za vest
#4
haapy yack
0
Sep 22, 2016
hoj
Blesav avstralci bodo začeli z očipljenjem svojih ovc.
https://www.youtube.com/watch?v=cUQbh7Rj8Ug
čao

Shanti Korporaal getting Chipped - YouTube

Shanti Korporaal got her implants on the 27th May 2016
#3
rastko plohl
0
Sep 22, 2016
stoyan tako je kot pišeš ampak ne damo kar je naše
#2
Stoyan Svet
0
Sep 21, 2016
lp Rastko v agendi gnilega dečka rothschilda, soroša in svetovnega korporativnega fašizma je privatizacija vsega zdravstva, šolstva, privatizacija vse državne uprave in prevzem države s strani mednarodnih korporacij.
Naše oblastne korporacijske sluge so navdušene nad tako fašistično politiko NWO alias ene svetovne vlade.
#1
rastko plohl
rastko plohl
Objavil/a 2016-09-21 16:30:30 (Sep 21, 2016)
Starejša objava Novejša objava
USTAVNA POBUDA ZARADI RAZLASTITVE NAS DRŽAVLJANOV - Pravapeticija.com

  Mi, skupina državljanov Republike Slovenije različnih nazorov, poklicev in položajev, smo se odločili, da vložimo ustavno POBUDO za razveljavitev lastninske zakonodaje zaradi naše razlastitve ter odtujitve družbene lastnine, ki je naša last. Družbena lastnina  je bila samovoljno podržavljena s strani DZ RS na pobudo Vlade RS in se špekulativno preprodaja v naprej  izbranim krogom. Vlada RS in DZ RS za to dejanje nista dobila soglasja od nas državljanov lastnikov na način, ki bi bil pravno skladen z načeli Ustave RS 1991 in mednarodnimi sporazumi, ki nas obvezujejo in ščitijo.   

ZADNJE OBJAVE
EU_Slovenci niso smeli vedeti_Prva epizoda
Je že v EU 100.000 migrantskih vojakov?
Tiralica!
Ali je Šiško že ne vede zrušil Šarčevo Vlado, pa še tega ne ve?
Cerarju in Šarcu migrirala zdrava pamet!
Stop Mara Kešu, podpiši peticijo!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj