Članek
Ali je predčasno umiranje nižjih slojev upokojencev načrtovano?
Objavljeno Apr 02, 2016

Že kar pred časom je britanska oblast morala priznati, da v VB predčasno vsako leto umre približno 5.000 ( pet tisoč) upokojencev zaradi premajhnih pokojnin, ker si z njimi ne morejo zagotoviti ustreznega ogrevanja, kakovostne in dovoljšnje količine hrane, zdravil in drugega nujnih potrebščin za zdravo in dovolj dolgo življenje dano po naravi. 

Ali se Sloveniji dogaja enako?

Spodaj so navedeni uradni podatki Republike Slovenije, ki dokazujejo, da je samo v letu 2014 živelo 410.000 prebivalcev (kar pomeni 1/5 prebivalcev) na meji socialne izključenosti, saj so in imajo po osebi mesečni denarni prihodek manjši kot je meja socialne izključenosti to je 596 €.

To pomeni premalo in nekakovostno prehrano (lakoto), slabi bivalni pogoji (zmrzovanje), slabša možnost ohranjanja zdravja (zdravila) in izobraženosti kar vodi do večje obolelosti (zaradi slabše kakovosti življenja) in zagotovo predčasnega  (prisilnega) umiranja.

Zaradi namenskega sesutja gospodarstva, so nižji sloji vsaj 1 milijon državljanov  (50% prebivalstva) načrtno obsojeni na krajše življenje zaradi slabega standarda ter pre stresnega življenja in kasnejšega prejemanja prenizkih pokojnin na pred časno umrljivost. Na ta način ohranja država vzdržen pokojninski sistem, da lahko dolgoročno izplačuje višjemu sloju kakovostne, to je dovolj visoke pokojnine in jim tako omogoča daljše in brezskrbno življenje na račun nižjih slojev, ki zanje umirajo brez razloga ali lastnega hotenja.

Tako bi najnižja pokojnina morala biti za polno delovno dobo v letu 2014 vsaj 596 € in če pogledamo še povprečna pokojnina ne dosega te vsote, saj šteje manj, to je 560 € (2013), kot je prag izključenosti. Pri najnižji pokojnin, ki bi moral biti najmanj 596 € bi njen prejemnik s posledičnim standardom bil le na meji, da ni socialno izključen kaj šele, da bi bil bogat. S tem denarjem 596 € si komaj zagotoviš, da lahko normalno in redno ješ, se pozimi nekoliko ogrevaš in mogoče privoščiš kašen manjši luksus to je kavico ali kos trotice v slaščičarni.

Zaradi odločitev Vlade in Državnega zbora RS se izkazuje vse od osamosovjitve nenormalno velika brezposelnost, ki zanaša 13.1% ali 120.000 oseb leta 2014 (oktober 2015, 11,7%), stopnji tveganja revščine 14,5 % ali 290.000 oseb, v stopnji tveganja socialne izključenosti 20,4 % ali 410.000 oseb v letu 2014 po podatkih Statističnega urada RS 2015.

Povprečna mesečna neto plača znašala 1.005,64 EUR za leto 2014 in povprečna pokojnina po podatkih ZPIZ za leto 2013 znaša nekaj več kot 560 evrov (gradivo priloženo) in izkazuje prenizek standard večine zaposlenih in upokojencev, saj znaša mesečni prag tveganja revščine za eno člansko gospodinjstvo ali mesečni neto dohodek 596 EUR, za dvočlansko gospodinjstvo brez otrok pa 893 EUR na mesec za leto 2014.

Če želiš

zase in svoje potomstvo boljši svet​ ne glede na to katerega nazora si

in si za vrnitev družbene lastnine podpiši z nami

USTAVNO POBUDO ZARADI RAZLASTITVE NAS DRŽAVLJANOV:

http://www.pravapeticija.com/ustavna_pobuda_zaradi_razlastitve_nas_dravljanov