Je narodna sprava prevara?

Oddajrastko plohl, dne 2015-06-06 ob 13:53:43

Po elektronski pošti kroži kratek prispevek, ki govori, da je poizksu sedanje "narodne" sprave majčkena prevara. Zakaj se namiguje na prevaro govori tekst spodaj.

Narodna sprava je bila že izvedena s strani zmagovalca II. svetovne vojne

... ko je Predsedstvo AVNOJa 3. avgusta 1945 izdalo Ukaz o splošni amnestiji in pomilostitvi, je vojaško sodišče 5. avgusta 1945  za vse te domobrance izreklo amnestijo oziroma pomilostitev in so bili iz taborišča Teharje izpuščeni......

​Tako je nesmiselno govoriti o narodni spravi, če je bila ta izvedena s strani zmagovalca kot tudi ni pravno vzdržno. Koliko se bodo pa ljudje med seboj pomirili je pa osebna zadeva vsakega posameznika. ​

Prav tako zahtevati dostojen pokop  tako imenovanih žrtev povojnih pobojev ne more biti izveden mimo dostojnega pokopa vseh tisoče Slovencev antifašistov, ki leže zagrebljeni ali kremirani v nekdanjih koncentracijskih taboriščih v II. svetovni vojni na tujem, mnogih padlih partizanov ter drugih vojaških in civilnih žrtev kot so talci prisilni mobiliziranci, ki ležijo na neznanih lokacijah doma in v tujini še danes, zaradi vojnih okoliščin.
Okupator ni dovoljeval med okupacijo to je med II. svetovno vojno partizanskih grobišč in so bili mnogi padli borci pokopani na skrivaj in skrivnih lokacijah kot so bili usmrčeni ali umrli zaporniki v taboriščih zmetani in ne pokopani v jamah v taboriščih kjer so še danes.

Mnogi pogrešani domobranci, niso bili ubiti  na ozemlju  Slovenije, temveč so umrli v tujini ali v zavezniških taboriščih kot ujetniki, ali so padli kot legionarji v Afriki, Indokini in drugod v bojih po II: svetovni vojni ali pa kako drugače izgubili stik z domačimi.

Prav tako se postavlja pod vprašaj koliko so prenosi posmrtnih ostankov iz najdenih krajev  in njihov pokop skladen in dovoljen od strani zmagovalcev z njihovimi  med narodnimi dogovori za čas II. svetovne vojne in po njej in kaj sledi R Sloveniji če jih krši.
Še nobena oblast s strani poražencev II. svetovne vojne ni smela in upala se državniško pokloniti svojim padlim temveč zmeraj položijo venec ali cvetje padlim zmagovalcem.


Preden se bilo kaj ukrene je potrebno pridobiti:

1. Ukaz o splošni amnestiji in pomilostitvi izdan 3. avgusta 1945 s strani predsedstva AVNOJA, ki je bila tedanja
    začasna oblast v Jugoslaviji
2. Doseči  dogovor o izkopu in vrnitvi v domovino vseh umrlih v taboriščih in drugje, padlih na tujem
    kot prisilno mobilizranih v agresorjevo vojsko, ter padlih pripadnikov NOB, ki še danes ležijo na neznanih
    lokacijah doma in v svetu.
​3. ​Pridobiti mednarodne dogovore (npr. Teheranska pogodba in drugi sporazumi) zmagovitih sil II. svetovne
    vojne ali dovoljujejo pokop padlih in umrlih pripadnikov kolaboracije in vojakov poražencev.

Šele kot bodo zadeve tako strokovno in do potankosti dokumentirane ter razjasnjene se bo videlo in vedelo kaj in kako se lahko pravilno postopa, da ne bo RS mednarodno sankcionirnana radi kršitve reda vzpostavljenega po II. svetovni vojni.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
rastko plohl
rastko plohl
Objavil/a 2015-06-06 13:53:43 (Jun 06, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
EU_Slovenci niso smeli vedeti_Prva epizoda
Je že v EU 100.000 migrantskih vojakov?
Tiralica!
Ali je Šiško že ne vede zrušil Šarčevo Vlado, pa še tega ne ve?
Cerarju in Šarcu migrirala zdrava pamet!
Stop Mara Kešu, podpiši peticijo!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj