Zrinski ni več trener KK Terme Olimia

Celjana v šolo z več kot 800 petardami

V Celju koncert orkestra Slovenske policije

Rogaška Slatina: v dobrodelni akciji zbrali več kot 500 očal

Za otroka v stiski v šentjurski Ekseni zbrali 1.700 evrov

Gospodarstveniki v Laškem

Zaradi petarde 14-letnik iz Šentjurja utrpel zelo zelo hude poškodbe

Šentjurski župan o naložbah v prvi polovici mandata

Načelnik na Konjiškem bo Srečko Fijavž

Kaj in koliko govorijo v parlamentu?

Parlameter je novo spletno orodje, ki uporabniku na preprost in prijazen način naslika dogajanje v parlamentu. V zadnji številki lokalnega časopisa NOVICE so preverili, kaj Parlameter pravi o konjiškem poslancu in Konjicah, Zrečah, Vitanju ter Oplotnici. Med drugim so ugotovili, da je poslanec Bojan Podkrajšek (SDS) v parlamentu izgovoril 74.452 besed, največkrat besede prevoznica, cenjen, kmetija. Več […] Prispevek Kaj in koliko govorijo v parlamentu? je bil objavljen na Novice.si.

Kaj se v četrtek, 22.12., dogaja na Štajerskem?

  KONJIŠKO * Na svoji zadnji letošnji seji bodo konjiški občinski svetniki drevi imeli na mizah predlog proračuna za leto 2017. Dokument morajo sprejeti še v drugi obravnavi. Sicer pa bodo med drugim znova govorili tudi o novem načinu financiranja krajevnih skupnosti. * Konjiški župan Miran Gorinšek bo že dopoldne obiskal nekatere enote konjiškega vrtca. […] Prispevek Kaj se v četrtek, 22.12., dogaja na Štajerskem? je bil objavljen na Novice.si.

Za otroka v stiski v šentjurski Ekseni zbrali 1.700 evrov

Predstavniki šentjurskega Društva Eksena so prejšnji teden z dobrodelnim koncertom zbirali denarne prispevke za dva šentjurska otroka v hudi stiski. S koncertom in akcijo zbiranja denarja so skupaj zbrali 1.700 evrov. Otrokoma s Šentjurskega, ki sta pred kratkim ostala brez mame, bodo z zbranim zneskom skušali vsaj nekoliko polepšati praznike. Prispevek Za otroka v stiski v šentjurski Ekseni zbrali 1.700 evrov je bil objavljen na Novice.si.

Gospodarstveniki v Laškem

Gospodarske razmere v regiji so boljše kot v preteklih letih, gospodarstveniki pa so optimistični pri napovedih gospodarske rasti v prihodnjih dveh letih. Kljub 260 milijonom skupnega neto dobička, ki ga je zabeležila naša regija, pa so gospodarstveniki na srečanju v okviru Regionalne gospodarske zbornice Celje dejali, da rasti, kot je statistična, sami ne opažajo. Direktorji […] Prispevek Gospodarstveniki v Laškem je bil objavljen na Novice.si.

Zaradi petarde 14-letnik iz Šentjurja utrpel zelo zelo hude poškodbe

14-letnik deček, ki si je ob uporabi pirotehničnega sredstva hudo poškodoval obraz, sluh, oči, na UKC Ljubljana pa so mu morali amputirati zapestji, naj bi bil doma iz okolice Šentjurja. Dečku je eksplozivno telo eksplodiralo v domači sobi, neuradno naj bi bilo izdelano tudi doma. Javnost je o tragičnem dogodku obvestil ljubljanski Univerzitetni klinični center, […] Prispevek Zaradi petarde 14-letnik iz Šentjurja utrpel zelo zelo hude poškodbe je bil objavljen na Novice.si.

Kaj se v soboto, 17.12., dogaja na Štajerskem?

ZREŠKO * V Zrečah dopoldne pripravljajo prireditev ob odprtju nove Kmetijske zadruge. Na več kot 700 kvadratnih metrih bodo na voljo najrazličnejši izdelki. * Koncert Staneta Vidmarja bo drevi v cerkev sv. Lovrenca na Stranice. Prepevala bosta še cerkveni pevski zbor Gorenje in Stranice. CELJSKO   * Prvi praznični festival danes pripravljajo na celjskem sejmišču. * […] Prispevek Kaj se v soboto, 17.12., dogaja na Štajerskem? je bil objavljen na Novice.si.

Načelnik na Konjiškem bo Srečko Fijavž

V tednih po novem letu bo Upravna enota Slovenske Konjice dobila novega načelnika. Mesto načelnika bo prevzel mag. Srečko Fijavž, dolgoletni direktor občinske uprave Vitanje. Mesto načelnika je namreč prazno po upokojitvi Sonje Punčuh v lanskem poletju, začasno je Upravno enoto vodila v.d. načelnice Damjana Ošlak. Medtem pa na Občini Vitanje že iščejo novega direktorja […] Prispevek Načelnik na Konjiškem bo Srečko Fijavž je bil objavljen na Novice.si.

Denis Plavčak iz Makol prejel fakultetno Prešernovo nagrado

Mladi strokovnjak Denis Plavčak iz Starega Gradu pri Makolah je minulo sredo, 14. decembra, za svojo magistrsko nalogo prejel fakultetno Prešernovo nagrado za leto 2016. S to nagrado fakulteta spodbuja kakovost in inovativnost znanstveno-raziskovalnega in umetniškega dela. 25-letni mladenič je z magistrsko nalogo konec septembra zaključil II. stopnjo študija lesarstva na Biotehnični fakulteti v Ljubljani. […] Prispevek Denis Plavčak iz Makol prejel fakultetno Prešernovo nagrado je bil objavljen na Novice.si.

Kaj se v petek, 16.12., dogaja na Štajerskem?

  OBSOTELJE IN KOZJANSKO * Z današnjo jubilejno izdajo Rogaških novic in jubilejnim zajtrkom bodo počastili 25-letnico časopisa. Razglasili bodo osebnost leta po izboru bralcev in podelili priznanje za življenjsko delo dr. Jožetu Lipniku. * Tradicionalno srečanje župana s starejšimi občani pripravljajo v Podčetrtku. Zvečer se bo župan srečal še z gospodarstveniki. * Božično-novoletno srečanje […] Prispevek Kaj se v petek, 16.12., dogaja na Štajerskem? je bil objavljen na Novice.si.

Spremljevalci

KOLEDAR DOGODKOV

Kronika

Celjana v šolo z več kot 800 petardami

Potem, ko je pred dnevi do hude nesreče prišlo v Šentjurju, kjer je mladoletniku eksplodirala petarda, so policisti danes zjutraj pri dneva mladoletnikoma, ki sta bila na poti v šolo, zasegli več petard. “Policista sta zasegla 846 kosov pirotehničnih sredstev Magnum XXL in Pirat, ki spadajo v II. kategorijo (F II), katerih posest in uporaba […] Prispevek Celjana v šolo z več kot 800 petardami je bil objavljen na Novice.si.

Tudi Štajerska danes v delcih PM10, Celjane opozarjajo še posebej

Celjane še posebej opozarjajo na delce PM10, ki bodo danes zelo gosti po celotni Sloveniji. V Celju pa še toliko bolj, saj so temu še bolj izpostavljeni. Delci najbolj škodijo otrokom, starejšim in tistim z boleznimi srca, ožilja in dihal. Iz dihal vstopajo v telo in potujejo v različna tkiva, organe, kjer tudi povzročajo vnetje. […] Prispevek Tudi Štajerska danes v delcih PM10, Celjane opozarjajo še posebej je bil objavljen na Novice.si.

Ocenjevalci javnih stranišč obiskali tudi Slovenske Konjice in Zreče

Občina Slovenske Konjice je v ocenjevanju javnih stranišč osvojila 15. mesto. Predstavniki Društva za kronično vnetno črevesno bolezen so sicer letos skupaj obiskali 70 občin. Na glavni avtobusni postaji v Slovenskih Konjicah po ugotovitvah ocenjevalcev sanitarije za osebe na invalidnih vozičkih niso ustrezno opremljene in so zaradi majhnosti prostora nedostopne. Med drugim ugotavljajo tudi, da […] Prispevek Ocenjevalci javnih stranišč obiskali tudi Slovenske Konjice in Zreče je bil objavljen na Novice.si.

Družabno

Kaj se v soboto, 24.12., dogaja na Štajerskem?

Kaj se v petek, 23.12., dogaja na Štajerskem?

V Celju koncert orkestra Slovenske policije

V Celju je nastopil orkester slovenske policije. Božični koncert v dvorani Gimnazije Celje center je pritegnil številne znane obraze. Prispevek V Celju koncert orkestra Slovenske policije je bil objavljen na Novice.si.

Že drugi petek v januarju Noč Modrijanov na televiziji

Noč Modrijanov 2016, ki so jo Modrijani posneli konec oktobra v Celju. bo na prvem programu RTV SLO predvajana dva januarska petka, 13. in 20. januarja 2017, obakrat ob 20.00. Vzporedni svet, v katerem so vsi povezani. Profesionalno izpeljan spektakel, ki noče biti več od zabave in ki poveže vse. Moč ima svojo noč, to […] Prispevek Že drugi petek v januarju Noč Modrijanov na televiziji je bil objavljen na Novice.si.

Tanja Zagar in OS Pod goro Pet poljubov 2016 a

Tanja Zagar in OS Pod goro Naj pada 2016 a

Otroci iz Vrtca Zreče pojejo Čebelarja

NNZ, Oktober 2016, Kaferna Loče, Loče

Vrtnarimo

Božična zvezda je lahko lepa še dolgo po praznikih

Kaj na konjiški tržnici ureja Zadruga Kmetič?

Zrinski ni več trener KK Terme Olimia

Poraz, ki so ga košarkarji Term Olimia Podčetrtek doživeli v sredo proti Rogaški, je bi usoden za trenerja Borisa Zrinskega. Po poročanju portala Slovenska kosarka.si so se namreč v klubu 61-letnemu Zrinskemu zahvalili za sodelovanje. Kot je znano je Zrinski ekipo Term Olimia v lanski sezoni pripeljal do prvega mesta v drugi košarkarski ligi in […] Prispevek Zrinski ni več trener KK Terme Olimia je bil objavljen na Novice.si.

Štajerski športni napovednik

SREDA, 21. DECEMBER *Košarka 1. slovenska košarkarska liga – 12. krog Lige Nova KBM ob 19.00 Rogaška – Terme Olimia Podčetrtek ob 20.00 Portorož – Zlatorog Laško *Rokomet Slovenski pokal – moški – 1/4 finale ob 17.00 Maribor Branik – Urbanscape Loka ob 20.00 Pomurje – Celje Pivovarna Laško *Odbojka 1. slovenska liga – moški, […] Prispevek Štajerski športni napovednik je bil objavljen na Novice.si.

Štajerski vikend športni napovednik

PETEK, 16. DECEMBER *Futsal Pokal Terme Olimia – četrtfinale (povratna tekma, prvo tekmo so s 3:7 dobili Mariborčani) ob 20.00 PROEN Maribor – Dobovec MB Monting *Košarka Sixt Alpe Adria Cup (skupina D) – 4. krog ob 18.00 Rogaška – Komarno (Slovaška) 1. slovenska košarkarska liga – 11. krog Lige Nova KBM ob 18.45 Hopsi […] Prispevek Štajerski vikend športni napovednik je bil objavljen na Novice.si.

Vzpodbuden začetek štajerskih deskarjev

Italijanska Carezza je danes gostila prvo letošnjo tekmo za svetovni pokal v paralelnih disciplinah. Na paralelnem veleslalomu je Konjičanka Iva Polanec zasedla 30. mesto, s čimer je izpolnila svoj cilj. Ta je bil uvrstitev med 32 najboljših. Velenjčanka Gloria Kotnik je bila 28. (najboljša Slovenka). Še bolje je po pričakovanjih šlo v moški konkurenci dvema […] Prispevek Vzpodbuden začetek štajerskih deskarjev je bil objavljen na Novice.si.

Selektor v Zreče povabil sedem pivovarjev

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je predstavil seznam 21 rokometašev, ki bodo začeli priprave na svetovno prvenstvo, ki bo januarja v Franciji. Na zbor reprezentance, ta bo 22. decembra v Zrečah, je vabljenih tudi sedem članov Celja Pivovarne Laško, in sicer Blaž Janc, Tilen Kodrin, Urban Lesjak, Borut Mačkovšek, Vid Poteko, David Razgor […] Prispevek Selektor v Zreče povabil sedem pivovarjev je bil objavljen na Novice.si.

Konjičani dobili tekmo svetovnega pokala v boksu

Slovenske Konjice so dobile tekmo svetovnega pokala v boksu. S tem bodo že uveljavljen Grand Prix še nadgradili. To kar slovenskemu boksu ni uspelo od osamosvojitve, je marljivim konjiškim organizatorjem torej uspelo v pičlih treh letih. Slovenske Konjice tako stopajo na veliki športni zemljevid sveta s tekmami najvišjega ranga. Dogodek pod okriljem Mednarodne boksarske zveze […] Prispevek Konjičani dobili tekmo svetovnega pokala v boksu je bil objavljen na Novice.si.

Štajerski vikend športni napovednik

PETEK, 9. DECEMBER *Futsal 1. slovenska futsal liga – 9. krog ob 20.00 Dobovec Pivovarna Kozel – FC Litija ob 20.00 PROEN Maribor – KMN Sevnica *Košarka 3. slovenska košarkarska liga vzhod – moški, 9. krog ob 19.30 Bistrica – Radenska Creativ Sobota *Odbojka 1. slovenska liga v odbojki – ženske – 10. krog ob […] Prispevek Štajerski vikend športni napovednik je bil objavljen na Novice.si.

Deskarka Iva Polanec vstopa v novo sezono

Za deskarji na snegu v alpskih disciplinah je velik del priprav pred novo sezono. Trdo je v zadnjem obdobju delala tudi Konjičanka Iva Polanec, ki je pred letošnjo zimo menjala skoraj vso opremo. Večino snežnih treningov je od avgusta dalje opravila na ledenikih, nekaj tudi v dvorani v Landgraafu. Polančevo primerjava s konkurenco čaka že […] Prispevek Deskarka Iva Polanec vstopa v novo sezono je bil objavljen na Novice.si.

Kulinarika

Roglin sobotni kolaček: Božični cimetovi piškoti

Brstični ohrovt je vrtnina, ki nas oskrbi z veliko vitamina C, v hladnih dneh

Roglin sobotni kolaček: Orehova rolada s kislo smetano

Roglin sobotni kolaček: Šamrole

Novice.si

pred 11 urami
Levja brata s Češke v konjiškem Mini ZOO Landu ...
Minuli teden je konjiški Mini ZOO Land postal nov dom dveh mladih levov s Češke. Polletna Herkul in Cezar skupaj ...
(0)
pred 11 urami
LOPATA: Zakaj se je včeraj porušila hiša? - ...
Na Lopati pri Celju je pri obnovi temeljev stanovanjske hiše, prišlo do delne porušitve zunanje stene stanovanjske ...
(0)
pred 11 urami
Rokomet: mladinci v Celju začenjajo boj za ...
Evropsko rokometno prvenstvo za mladince, stare do 20 let, se danes začenja v Celju. V dvoranah Golovec in Zlatorog ...
(0)
pred 14 urami
Na Lopati zaradi porušitve evakuirali 9 ...
Sinoči je na Lopati pri Celju pri obnovi temeljev stanovanjske hiše, prišlo do delne porušitve zunanje stene ...
(0)
pred 14 urami
Na zgodovinskem tekmovanju v judu za Slovenijo ...
Člana mariborskega judo kluba Branik Broker: Oplotničan David Kukovica in Enej Marinič, ter članica celjskega kluba ...
(0)
pred 18 urami
Kaj se v četrtek, 19. julija, dogaja na ...
*Občina Rogaška Slatina je na novo uredila oziroma obnovila šest sprehajalnih poti. Te je  nadgradila s tremi ...
(0)
pred 1 dnevi
ŠENTJUR V SDS imena županskega kandidata še ne ...
Predsednik šentjurskega območnega odbora SDS Jože Korže (na fotografiji) je za naš medij potrdil, da je stranka že ...
(0)
pred 2 dnevi
Avokadov namaz s feto in koriandrom - Novice.si
Sestavine: pol rdeče čebule olivno olje zrel avokado 1 pest koriandrovih listkov 90 g feta sira limonin sok   ...
(0)
pred 2 dnevi
Lani za 2,2, milijona elektro naložb v občinah ...
Na Konjiškem, Zreškem, Vitanjskem in Oplotniškem višji odjem elektrike in rekordna vrednost končne obremenitve. ...
(0)
pred 2 dnevi
Žalec: Festival Zeleno zlato - Novice.si
V Žalcu letošnjo turistično sezono gradijo na dveh zgodbah, dveh lepoticah, fontani Zeleno zlato in opereti Hmeljska ...
(0)
pred 2 dnevi
Celjani bodo odprli novo sezono v 1. slovenski ...
Z zmago Francije nad Hrvaško v finalu se je v nedeljo končalo svetovno nogometno prvenstvo v Rusiji. Ljubitelji ...
(0)
pred 2 dnevi
Celje: znanih 5 nominirancev za Veronikino nagrado ...
Znanih je pet nominirancev za 22. Veronikino nagrado za najboljšo pesniško zbirko leta v Sloveniji. Žirija je v ožji ...
(0)