Članek
:) Niso problem nenormalni politiki, temveč normalni ljudje
Objavljeno Jul 10, 2014

Možgane lahko treniramo kot mišice. Vse kar počnemo večkrat spreminja strukturo možganov. Dr. Eckart von Hirschhausen, avtor knjige:  »Zdravnik po nemško« in ustanovitelj društva: Humor pomaga zdraviti, pravi:  »Le vprašanje časa je, kdaj se ti duša obarva z barvo tvojih misli in navad.«

O joj! Ko pogledam okrog sebe se ustrašim. Kakšne barve so duše okrog mene?

Verjetno imajo politiki, bojevito rdečo a volilci depresivno sivo dušo.

Glede na to, da je politikov veliko manj kot volilcev, je logično, da mi lahko manj škodujejo, čeravno »krojijo«  zakone.  Naj bodo bojevito rdeči, z leve in desne! Naj bodo še kako »nenormalni«, ne morejo mi toliko škodovati kot množica njihovih volilcev ali ljudstvo, ki sploh ne voli, ker imajo oboji sivo obarvane misli v katerih domuje nezaupanje, strah, presimizem, apatija in želja po begu: nekam drugam ali v neko drugo življenje iz sanj.  

Naredijo pa nič za to, da bi obarvali življenje. Eni volijo kot ovce vedno ene in iste oz zelo podobne »procese razmišljanja« - le oseba se spremeni, a drugi sploh ne gredo voliti in se prepuščajo usodi. Jasno je zakaj. Struktura možganov se je že navadila na način kako dojemati politiko - a slaba navada je hud škodljivec (kajenje, nezdrava hrana, malo gibanja, črnogledost, orekanje, odvisnost od telefona, TVja, alkohola - vse to so navadi, ki jih vidimo povsod, vsak dan!).

Upokojenci volijo Desus, ker je baje edina stranka, ki izrecno zastopa interese upokojencev. A res?