Članek
Razpad znanih struktur pogosto pomeni odpiranje nepričakovanih perspektiv, ki se lahko razvijejo d
Objavljeno Jun 26, 2014

Ko gospodarstvo cveti ni težko biti uspešen podjetnik ali priljubljen politik, saj se lahko zaneseta en in drugi na izkušnje, če sta še vztrajni in "pridni" bosta uspeli.

Cvetoče gospodarstvo lahko krije celo stroške ter posledice neumnih, neodgovornih ter nestrokovnih odločitev. Za javnost ostanejo te dolgo časa neopazne oz javnost ne ganejo preveč dokler so vsi (večina) še vedno siti in si lahko privoščijo tudi kakšen luksuz? Znano?! Verjetno ja!

DANDANES čedne lastnosti izkušenj, vztrajnosti in pridnosti ne zadostujejo več. One so le temelj uspeha in je potrebno več kot to. Že napoved "lepega vremena" zahteva stabilnost! Te pa ni!

Vendar: Naj Vam to ne jemlje dobre volje in poguma. Ko razpadajo "udomačene" strukture = znane strukture se odpirajo NOVE. Ko se ena vrata zaprejo, odpremo druga - to je vsakemu znano. Takrat se lahko pogosto odprejo popolnoma nepričakovane perspektive in je te možno razviti do neslutnih razsežnosti. To nepričakovano in neslutno je lahko naša prednost. Šansa!

V takem trenutku je fantastično, če imamo nekaj novega, drugačnega a vendar v kombnaciji z nekaj sodobnih (ne prestarih) izkušenj, pridnostjo in vztrajnostjo. Takšna je Državljanska lista! G. Starman je krizni manager z izkušnjami a okog njega je ekipa z velikim številom mladih in mnogo različnih strokovnjakov! Nekaterim je v preteklem obdobju treh let manjkalo politične kilometrine, toda glede na to čez kaj so morali iti so danes boljši, jači in za dodatno izkušnjo bogatejši. Sedaj znajo predvideti pasti - tudi tiste nabolj pokvarjene! To je prednost. Popolnova novi ne vedo kaj jih čaka, naivno verjamejo v pravičnosti, ki jo v slovenski politiki žal ne sprejmejo in živijo vsi. Grenka izkušnja! Znati prepoznati in se začititi pred "umazano" politiko je znanost posebnega značaja, ki jo moraš doživeti ter izkusiti, da bi lahko verjel, da zares obstaja. Zares neverjetna je! Inovativna, kreativna in fleksibila je do skrajnosti. 

Dolgo sem želela verjeti, da so te besede nekaj pozitivnega  :-)). Danes vem, da niso. V gospodarstvu mogoče, če direktorji niso politično nastavljeni, toda v politiki definitivno večinoma niso! Bolj, ko so stranke ustaljene in izkušene, bolj "lisičje" so! Njihove strategije razvoja so pogosto triki za izkoriščanje razvoja v lastno korist. 

To je razlog zakaj se veselim, da se lomijo stare strukture - v politiki in neuspelem gospodarstvu. Tako kot je bilo do sedaj in je trenutno OČITNO NE GRE !!!

Zdaj je ključno, da se v času lamanja ne fokusiramo na strah zaradi nepričakovane perspektive, ki smo jo zagedali ali neslutenih izzidov kaj vse bi lahko postalo drugače in kaj ne bo več možno, temveč na nove perspektive in šanse, katere nam prinaša nov moment in ekipa, ki ima grenke izkušnje a zna drugače, ki pridno dela in vztraja, ker ve zakaj in ima vizijo ter varovalke pred "triki", ki so neverjetni, inovativni, kreativni in fleksibbilni, da ni za verjeti! Ko človek točno ve zakaj želi uspeti, najde tudi pot kako! Spremljajte objave Državljanjske liste in presodite! Moj glas imajo. Vidim šanso - za vse nas, ki smo državljani! Vsi drugačni a kljub temu eno in isto: človek s potrebami!