BIOGRAFIJA

MOJCA MAVEC

info@mojcamavec.com

Televizijka. Popotnica. Najbolj znana po dokumentarni seriji ČEZ PLANKE o ljudeh in krajih sveta, ki jo na Televiziji Slovenija pripravlja od leta 2001.

Na svojih potovanjih se loteva tudi ZAHTEVNEJŠE TEMATIKE, od človekovih pravic do okoljskih vprašanj, in si prizadeva, da bi jih približala ljudem.

TELEVIZIJKA
IN
POPOTNICA

Mojca tekoče govori šest jezikov, in je vsestranska voditeljica različnih televizijskih programov, od informativnih oddaj do razvedrila, z nastopi na BBC WORLD, ORF in RAI.

Med letoma 1997 in 2001 je vodila predizbore evrovizijske melodije in za TV Slovenija komentirala izbor v KIJEVU, Atenah in Helsinkih.

Od leta 2011 je redna sodelavka oddaje Dobro jutro, letos je prevzela tudi vodenje kuharskega dvoboja v oddaji MOJCA KUHA.

V zadnjih letih se osredinja na ekopotovanja in etični življenjski slog. Rada poroča o temah, ki so v medijih prevečkrat preslišane. Bila je soavtorica in voditeljica serije EKOUTRINKI, prvega programa o ekologiji na TV Slovenija.

Leta 2012 je bila eden prepoznavnih obrazov akcije OČISTIMO SLOVENIJO, prostovoljskega projekta, v katerem so čistili komunalne odpadkov z nelegalnih odlagališč.

V istem letu je začela sodelovati pri seriji VILLAGE FOLK, ki spodbuja trajnostno kmetovanje z dobrimi praksami iz vsega sveta.

Letos je z ekipo začela pripravljati oddajo SOSED SOSEDU, ki predstavlja dobre primere čezmejnega sodelovanja med dvema državama.

Mojca je tudi voditeljica prireditev in dogodkov v slovenščini, nemščini, angleščini, španščini in italijanščini. Njene redne stranke so L'Oreal, BMW, Slovensko-nemška gospodarska zbornica, Združenje Manager idr. Bila je obraz medijskih kampanj za LA ROCHE-POSAY, Nokio, Soria Natural in PLANET SOLAR.

Svoj glas redno posoja tudi RADIJSKIM IN TELEVIZIJSKIM OGLASOM. Leta 2014 je sodelovala v animirani satiri NA SVOJI ŽEMLJI, kjer je upodobila samo sebe.

JEZIKI:

Slovensko, angleško, nemško, špansko, italijansko, francosko.

SHOWREEL (2015)