Anton Komat je objavil/a novo fotografijo
20:06
18:07
17:49
Oseba M G je začel/a spremljati Maribor, moje mesto
17:41
15:41
Marinka Marinčič Jevnikar

Zadnji komentarji

Prijatelji

Bojana  JerinaAlen  OsenjakKarmen  GostinčarBranko GaberGeza GrabarFranc FortunaVlasta KunejBarbara RemecKristijan  HrastarDragica HericDarja Zemljič
Industrijska konoplja – rastlina tisočerih možnosti
 

Konoplja uspeva v podobnih podnebnih razmerah kot koruza. Najboljša so globoka, zračna in srednje težka tla, tudi rodovitna peščena ji prijajo, s pH 6-7. Uspeva tudi na tisoč metrih nadmorske višine.

Konopljo vključimo v kolobar kot glavni posevek ali kot naknadnega. Je ne dognojujemo, ker sama poskrbi za sebe. Mlado rastlino ali preko zime poležano k tlom se lahko zaorje za organsko maso ali žanje in surovine predeluje. Žetev konoplje je lahko namenjena: listom, steblu, cvetu, koreninam ali semenu. Pridelovanje konoplje se v Sloveniji hitro povečuje. Možnosti za uporabo je veliko. 

Več o pridelavi konoplje ter o monožnostih za pridobitev subvencije pa v prihodnji številki Kmečkega glasa.

Marinka Marinčič Jevnikar
Marinka Marinčič Jevnikar
Objavil/a 2016-03-15 07:42:59 (Mar 15, 2016)

ZADNJE OBJAVE

close_btn