Anton Komat je objavil/a novo fotografijo
20:06
18:07
17:49
Oseba M G je začel/a spremljati Maribor, moje mesto
17:41
Marinka Marinčič Jevnikar

Zadnji komentarji

Prijatelji

Bojana  JerinaAlen  OsenjakKarmen  GostinčarBranko GaberGeza GrabarFranc FortunaVlasta KunejBarbara RemecKristijan  HrastarDragica HericDarja Zemljič
Ko zorijo paradižniki
 

Mnogi vrtičkarji se strinjamo, da je letos leto paradižnika. Plesen ga še ni preveč napadla, vročina mu prija in če so rastline  primerno oskrbljene tudi z vodo, je zdaj obilo veselja s spravilom pridelka. In pridelek je potrdilo za dobro opravljeno delo in oskrbo vse od setve naprej.

Deset kilogramov zdravih plodov različnih sort sem sinoči spremenila v paradižnikove "omakce". Za dober okus polivk, s katerimi bo hitro pripravljenih kar nekaj kosil, sem na vrtu nabrala še velik šopek peteršilja, drobnjaka ter seveda bazilike, brez katere ni paradižnikove jedi. Vse to sem v lonec s paradižnikom dodajala postopoma, kot mi je uspelo očistiti in nasekljati. Ker letos lepo uspeva tudi paprika, sem dodala še deset velikih zelenih paprik. S pomočjo paličnega mešalnika sem vse skupaj zmiksala. Na koncu je bilo treba samo še vsebino v loncu osoliti, z nekaj žlicami sladkorja omako razkisati ter dodati oljčno olje za dober mediteranski okus.

Z vročim polnjenjem v kozarčke so paradižnikove omake na varnem pred kvarjenjem. A ko jih odpreš, je najbolje vso vsebino porabiti naenkrat, saj se lahko pokvari tudi v hladilniku, ker ni dodanih nobenih konzervansov.

In še nekaj fotografij z vrta in kuhinje:

Marinka Marinčič Jevnikar
Marinka Marinčič Jevnikar
Objavil/a 2015-08-12 09:18:08 (Aug 12, 2015)

ZADNJE OBJAVE

close_btn