Članek
Oh ti mladi, mladi...
Objavljeno Feb 09, 2014

Razmišljam...


Generacija 1975-1990, večkrat okrivljena pasivnosti in apatije, v bistvu sploh to ni. Veliko ljudi iz te generacije je prebujenih in pozna svet do mere, ki je ravnopravšnja, da zavzame svoje aktivno mesto v njem, pa četudi se ta aktivnost imenuje Pasivnost.
Ta pasivnost je akcija, ki je posledica dezorientiranosti generacij nad nami, generacij, ki so gradile režim a brez vednosti da se bo izrodil v kontro prihodnjim njim. Danes vedo, da je tako, a za akcijo se jim zdi prepozno, tu naj bi bili zato mi, njihove hčere in njihovi sinovi.
A brez njih prisotnosti nam enostavno živeti v tem šmornu ni; ergo Pasivnost postane gnili kompromis aktivnosti naše generacije, iz empatije do nam ljubih predhodnikov, ki samo rabijo 5 minut miru v tem direndaju in nimajo več ne energije ne moči za revolucionarne sanje.
Vedo pa naši predhodniki in se strinjajo z nami v tem, da je nekdanje normalno danes nenormalno.
Potem pa je tu še en sloj, še ena generacija, ki prihaja za generacijo 75-90. Generacija pri kateri pa je normalno vse kar je za funkcionalno preživetje družbe abnormalno: nekritični vsrkovalci izumov in volje tehnološkega božanstva; kupi, uporabi, zavrži, kupi, ... Skušnjave, ki jim jih servira to tehnolško božanstvo so naravnost prevelike in premnožične (no, vsaj na prvi površni pogled), da ni ne časa, ne volje in zato tudi usposobljenost da bi razumeli generacijo svojih predhodnikov. Dimenzija razmišljanja generacije 75-90 enostavno ni uporabna in ni zanimiva v svetu naglega spreminjanja in sprejemanja tisočerih čarov potrošniškega božanstva. Generacija atomov ki brzijo v vse smeri brez reda in strukture in jim grozi nevarnost da se izgubijo v praznini, ki vlada okoli njih in jo ne zapolnjuje več nikakršna trša vez s sosednjim atomom. 
In danes potek gnili kompromis tudi s te strani, ki ga dela generacija 75-90: Pasivnost in umik generaciji zanamcev, ki niso Socialistična generacija in so potemtakem naravno blagoslovljeni da kot atomi ponovno za nekaj časa uspejo v tem abnormalnem režimu in nas potegnejo na zeleno vejo - seveda, predvsem materialno, "ker ostalega imamo tako ali tako preveč", samo denarja bi še rabili.
Malo posploševanja, ampak preglednosti radi ...