Članek
Vem, da nič ne vem
Objavljeno Mar 09, 2015

Naslovna misel mi v teh dneh čedalje bolj prihaja do izraza. Ko je vrhovno sodišče razveljavilo poročilo KPK, ki je imelo tako usodne posledice za državo, sem bral novice: "V SDS zaradi odločbe vrhovnega sodišča glede poročila KPK o premoženjskem stanju prvaka SDS Janeza Janše ne izključujejo možnosti interpelacije zoper pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča...V Zboru za republiko so prepričani, da je bila izdaja poročila politično motivirana, kar zahteva reakcijo državnega vrha. Premierja Mira Cerarja pozivajo k razrešitvi ministra. V Društvu Evropska Slovenija pa menijo, da minister za pravosodje ne more biti nihče, ki je pri opravljanju svoje predhodne funkcije kršil ustavo, zato pričakujejo, da bo Klemenčič prevzel odgovornost."

S to argumentacijo se človek MORA strinjati. Ne more nekdo narediti nekaj nezakonitega (kar ugotovi VRHOVNO sodišče!) in za to ne prevzeti odgovornosti. Tudi, če bi šlo za bistveno manj pomembno  zadevo, kot je zrušitev državne oblasti.

Argumenti Klemenčičevih zagovornikov, da glede na dosedanje Klemenčičevo delo ne vidijo razloga za interpelacijo, ker se tiče njegovega preteklega delovanja v vlogi predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), v luči takojšnjega odstopa šolske ministrice, ne vzdržijo resne presoje. Šolska ministrica naj bi evre nabirala celih 10!! let, a je takoj odstopila iz SEDANJE funkcije. Zakaj so ji v SMC to dovolili?? Mirno bi lahko uporabili argumente, kot so jih pri Klemenčiču. Je bil razlog, da so v njen odstop pristali v tem, da je v teh letih nabrala enkrat več denarja, kot Cerar?

In še eno vprašanje se mi postavlja: Je razlog  zmanjšanja vneme po (upravičenem) klicu  o Klemenčičevi odgovornosti v njegovih besedah, ko je dejal: "..da bo v njegovih odgovorih na morebitno interpelacijo  natančno pojasnjeno, kaj so delali in zakaj. Ponovno se bo, po njegovih besedah moralo začeti govoriti "o vseh finančnih transakcijah, o bratih, sestričnah itd."

Če je to razlog, potem pa res nič ne vem... :-(