Članek
KATERA NARAVNA KOZMETIKA
Objavljeno Apr 24, 2018

Kakšna je razlika med naravnimi, eko-bio, organskimi in rastlinskimi?

Zadnja leta smo vsi bolj pozorni na kaj kupimo. Še vedno pa je nekaj zmede o naravni kozmetiki. Vzrok je jezikovnega vzroka, ker so izrazi kot naravni, biološki, eko-bio, ekološko in jih lahko združimo. Fitokozmetični in zeleni "se izmenjujejo z besedami, v resnici pa vsebujejo razlike.

Kaj je naravna kozmetika je torej razlika.

Za pol-potrditev se izraz "naravna kozmetika" nanaša na splošni pojem, v katerem pridejo naravni in ekološki biološki proizvodi.

Povsem pa so naravne kozmetike v splošnem vse tiste, ki so sestavljene iz sestavin, pridobljenih iz rastlinskih izvlečkov.

Bio-ekološka kozmetika so tista, ki so vedno oblikovana z naravnimi surovinami, vendar so biološki proizvodi, ekstrahirani brez onesnaževalnih metod in so pridobljeni iz obnovljivih virov. Razlika je torej v metodi obdelave. Zaradi tega se biološka kozmetika imenuje tudi organska. V teh izdelkih je v pakiranju, ki je narejen iz recikliranih in biološko razgradljivih materialov, velika pozornost ekologiji.

Rastlinske surovine so pomembne.

Odgovor ni enostavno in vprašanja na temo naravne kozmetike je količinski dejavnik vsebovanosti naravnih materialov. Lahko rešimo samo z odstotkom naravnih derivatov, s katerimi je izdelek sestavljen.

Proizvodi so opredeljeni kot "naravni", če imajo največ 10% čistih rastlinskih snovi, ki so pridobljene naravno. Ostalo je lahko dodano s spremenljivim odmerkom.

V ekološki kozmetiki v prodaji lahko celo doseže 70-90 odstotkov. Z izjemo olja in maščob je izdelektežkoj 100% naraven. Ni razloga, da bi dovolili proizvodnjo prostovoljnih proizvodov, ker se lahko v sestavi sestavin in sestave sestavin vključijo legitimne in sortne sestavine, ki lahko vključujejo emulzije in glikole.

Kako razumeti, da je izdelek naravni lahko uporabimo INCI (mednarodne nomenklature kozmetičnih sestavin), ki zagotavlja mednarodno nomenklaturo sestavin kozmetike in je po zakonu obvezno na evropski ravni.

In dobiti naravnih sestavin za sintezo je mogoče in to je odvisno od dejstva, da kozmetika ne more biti realno brez sintetičnih snovi (zgoščevalci, emulgatorji, konzervansi, različni dodatki). Da bi bili prepričani, da so ekološko združljivi, morate iskati alternativo v "zeleni kemiji", ki ponuja ekološko trajnostne in biološko razgradljive molekule sinteze.

Katere potrdila lahko imajo izdelki, ki se prodajajo jih potrdi proizvajalec. Certificiranje, ki ga izdajo zasebni organi, se skoraj vedno nanaša na ekološko združljivost. Institucije preverijo, ali vsaka sestavina, vsebovana v izdelku je lahko uporabljena v specifikaciji, rastlinski ekstrakti pa so večinoma bio.

Med najbolj znanimi: ICEA, CCB, EcoCert. N evropski ravni ni enotnega model, vendar nihče ne potrjuje naravne izdelke, ki imajo vazelin, parafin, silikon in paraben.

Lahko pa dobite naravno kozmetiko na tej povezavi.