Članek
Čiščenje obraza: osnovna pravila za ohranitev lepote vaše kože
Objavljeno Mar 11, 2018

Dobro jutro je mogoče videti že zjutraj“, ali “kdo začne dobro, je na polovici dela“. To so tipični pregovori, ki jih včasih slišimo od nekoga, in nikoli niso bili primernejši pregovore od teh, da bi opisali, kakšen je resnični pomen čiščenja.

Da bo make-up postal uspešen, je najprej treba skrbeti za našo kožo, začenši s tem, kako se opereš. Dejstvo je, da vsak proizvod katere koli blagovne znamke, tudi najboljši na svetu vam ne mora dat odlične rezultate, če ste svoj obraz z napačnim izpiranjem vašo kožo uničili.

Poglejmo, katera so pravilna pravila za čiščenje obraza:

Bolje je, da se izognimo mil.

Čiščenje obraza z milo

Morda se vam zdi nenavadno, vendar 90% težav s kožo povzroča milo, ki ga uporabljate. Na splošno so tekoči ali trdi izdelki, ki na koži puščajo veliko pene. To je nekaj, kar se jim je treba izogniti, ker so mila, kot so šamponi, čistila, itd, več kot se penijo, več so agresivni in več poškodujejo kožo.

Dejstvo je, da veliko ljudi, ki se pritožuje, da po spiranju imajo občutek, da se potegne po umivanju obraza: mila poleg odstranjevanja umazanije, tudi sperejo naravni sloj kože, ki

daje hidracijo. Mila osušijo kožo in dajejo videz gub, madeže, rdečino itd. Prav tako spremenijo normalni pH kože ali stopnjo kislosti, kar je bistven dejavnik, saj je prava obramba za kožo.ČIŠČENJE OBRAZA - 1005 NARAVNA KONOPLJA IN ČRNO GROZDJE

Običajno ima koža kisli pH, medtem ko mila niso kisla: zato manjka zaslon za zaščito kože in obstaja več težav, predvsem aken. Torej je dobro, da uporabite kos mila le, če je to prikazano na embalaži, ki imajo kisel pH. Uporabljajo se predvsem za ponovno vzpostavitev normalnega stanja na koži, za ljudi, ki so nagnjeni k mastni koži.

Izberite dobro čistilno mleko.   Priporočamo čistilno mleko BIO ECO.
Morda se vam bo zdelo, da dajate kremo, ampak res čistilno mleko deluje kot milo, Izdelek samo se ne peni, ne škoduje, še posebej, ne vpliva na pH in na hidracijo kože.

Naša ČIŠČENJE OBRAZA – KONOPLJA IN RDEČE GROZDJE je bogat z naravnimi aktivnimi sestavinami, kot konoplja in grozdno olje, aloo, ognjiča in alteo, hrani in čisti nežno vse tipe kože, tudi najbolj občutljive, tako jasen zrak in svetlo.

Primerno za dnevno čiščenje žensk in moških.

Njena uporaba je priporočljiva za mastno in nečisto kožo, mlado in mešano kožo ter seborosko kožo, ki je nagnjena k aknam.

Kako očistiti obraz z čistilnim mlekom? Obstajata dva načina:

♦ Z  bombažem: na bombažno blazinico postavite malo detergentnega mleka in ga nato položite na obraz. na bombažu takoj opazite vse nečistoče vaše kože z lahkoto. Od časa do časa poskusite ponoviti operacijo, dokler na bombažnem disku ne izstopi čisto: na ta način boste opravili globoko čiščenje kože. Čeprav to ne storite pogosto, ker tvegate, da kožo preveč poudarite: največ omejite na dva prehoda.

♦ Z milom: to je najlažja in najbolj praktična metoda. In to tako, da uporabite mleko za čiščenje obraza, tako kot uporabljate običajno milo. Nato v sredino nalijte malo izdelka na roko, jo razprostrite v svoje roke in jo nato položite na obraz. Količina mora biti veliko večja od tiste, ki jo uporabljamo, ko za vlažilno kremo, ker ga ni treba absorbirati, samo ga razširjati. Ko smo postavili mleko po celem obrazu s krožnimi gibi, ki nam omogočajo lažje odstranjevanje nečistoč, speremo s toplo vodo.

Ko posušite obraz, ne drsajte z brisačo ampak tapnite. Pravzaprav po čiščenju obraza postane koža popolnoma čista, a tudi zelo občutljiva, saj smo iz kože pravkar odstranili plasti umazanije. Z drgnjejem, ne naredimo ničesar razen, da razdražujemo kožo, zaradi česar se obarva v rdečo.

Priporočamo uporabo  ČIŠČENJE OBRAZA – KONOPLJA IN RDEČE GROZDJE.