Članek
Kako doseči, da vaš otrok ne bo aroganten in nesramen
Objavljeno Jun 04, 2015

Vse pogosteje videvamo otroke, kako nesramno odgovarjajo odraslim ali jih enostavno ignorirajo. Velik vpliv nanje imajo filmi, glasba, igrice in televizija, kjer velikokrat izpade,  kot da se poveličujejo nespoštovanje, jeza in nesramnost. Starši, ki so običajno zelo zaposleni, se ne uspejo odzvati takoj in neredko gre takšno vedenje kar mimo. Mnogi starši svojega otroka sploh ne vidijo realno in ne priznajo, da ni popoln. Poglejte, kaj lahko storite kot starši, da vas bo vaš otrok bolj spoštoval.

kako-doseci-da-vas-otrok-ne-bo-aroganten-in-nesramen

Zapomnite si: vaš otrok ni vaš prijatelj

Namen vzgajanja ni v tem, da ugajate otroku ali da se vam zahvaljuje za to, kar počnete. Pomembno je, da se zavedate, da vam otrok ni prijatelj – on je vaš otrok. Vaša naloga je, da ga usmerite na pravo pot in pripravite na življenje. To pomeni, da  mora otrok vedeti, kako se spoštljivo vesti do drugih ljudi in ne samo do vas. Ko niste prepričani, če je vaš otrok prestopil mejo, je dobro, da se vprašate: “Ali bi dovolila sosedu, da se tako obnaša? Ali bi mi neka neznana oseba lahko to rekla?” Če je vaš odgovor ne, potem tudi svojemu otroku ne dovolite, da se tako obnaša.

Nekega dne, ko bo vaš otrok odrasel, bo lahko vaš odnos veliko bolj prijateljski. V tem trenutku pa je vaša naloga, da ste njegov starš, kar pomeni učitelj, vzgojitelj in tisti, ki postavlja meje – nikakor pa ne nekdo, ki mu dovoli, da počne, kar hoče.

Beri dalje ...