Članek
TEST - katera metoda je zame
Objavljeno Oct 15, 2014

V današnjem času imajo ženske, ki iščejo ustrezno metodo zaščite na voljo bogato paleto možnosti. Metodi, ki jo izberete, morate zaupati. To je najpomembneje. Če ste v zvezi, se morate s partnerjem pogovoriti in dogovoriti o tem, kaj je najbolje za vas in to metodo morata oba tudi razumeti. Lahko se o vaši izbiri oz. odločitvi nenazadnje pogovorite tudi z vašim osebnim zdravnikom, ki mu zaupate.

If sex makes fun, contraception should be funny as well.

Glede na način delovanja se kontracepcijske metode delijo na pregradna sredstva, hormonske metode, maternične vložke, kirurške metode, naravne metode in postkoitalne zaščite. Ker pa ne obstaja idealna oz. popolna metoda kontracepcije izberemo neke vrste kompromis. Varnost in učinkovitost so najbolj pomembni dejavniki pri izboru kontracepcije, a nekaterim so pomembnejši udobje, dostopnost in cena .

Pri izbiri metode je pomembno, da ste obveščeni o njenih prednostih in slabostih, možnih stranskih učinkih, učinkovitosti zaščite pred nosečnostjo in spolno prenosljivimi okužbami ter pravilnim načinom uporabe. Potrebno je upoštevati svojo starost, zdravstveno stanje, kako pogosto imate spolne odnose in osebna stališča ter prepričanja.

Najbolje bi bilo, da se posvetuje z zdravnikom, ki vam bo pomagal pri odločitvi, za nekatere metode pa je zdravniški pregled celo obvezen. Za lažjo odločitev in odgovor na vprašanje”katera metoda je zame”, vam ponujam test, s katerim si boste pomagali. Postavljena vprašanja naj vas spodbudijo k razmišljanju, odgovori pa vam lahko razkrijejo vaše želje glede spolnosti in kontracepcije.

Test “katera metoda je zame”

Test* je sestavljen iz dveh delov. V prvem delu je 17 vprašanj, rezultat vaših odgovorov naj bi vam približal osnovno odločitev. Izvedeli boste ali ste bolj naklonjeni naravnim metodam, modernim metodam ali pregradnim metodam načrtovanja družine oz. zaščite. Nadaljuj ...

Zmotila sem se, sem nameravala dati tale link: http://www.publishwall.si/solzemlje/post/98394/kontracepcijske-tablete-zastrupljajo-okolje-

Jaz osebno sem absolutno proti vsej hormonski in proti vsej abortivni kontracepciji. Med drugim ne gre pri hormonski samo za to, da ima sekundarne učinke na žensko (ki je praviloma zdrava, s hormoni si pa uničuje naravno stanje v telesu), pač pa tudi na naravo - zelo jo onesnažuje in zaradi nje se dogajajo spremembe spola pri živalih in zaradi nje, ki pride v talno vodo, je menda tudi več neplodnosti pri ljudeh ... :( http://www.publishwall.si/solzemlje/post/98425/kontracepcijske-tablete-kako-delujejo-in-stranski-ucinki Hormonske so seveda tudi postkoitalne tbl, poleg tega je tudi hormonska tudi mirela (mirena) ... Abortivni so maternični vložki in tudi včasih postkoitalna kontracepcija. Pa morda še kaj. Tole precej na hitro.