Članek
Toplice
Objavljeno Jan 21, 2019

Toplice so namenjene vsem, ki se želite sprostiti in uživati. Lahko jih obiščemo praktično vse dni v letu. V zimskem času pa nam ponujajo še dodatne storitve, kot so npr. savne. Glede na število prebivalcev bi lahko rekli, da imamo v Sloveniji relativno veliko števliro različnih toplic. Smo slovenci res narod, ki množično obiskuje toplice?

Nekaj informacij o toplicah in kakšni obiskovalci jih obiskujejo sem dobil iz podjetja Thermana d.d. Po njihovih podatkih lahko naredimo pribljižno oceno, da je procentualno podobno številjo obiskovalcev tudi v drugih toplicah po celotni Sloveniji.

Znano je da so italijani ljubitelji toplic in se radi na razvajanje odpravijo tudi preko meja. Glede na podatek, da je njihova povprečna plača za nekaj 100 € višja, so tudi cene storitev v Italiji malenkost dražje, kakor pri nas. Enaki podatki veljajo za sosednjo Avstrijo, kjer nas prav tako obišče veliko število obiskovalcev iz te dežele.

Na drugi strani pa imamo naše južne sosede, ki se radi odpravijo na počitnice v slovenske toplice. Gre za višji sloj prebivalstva, ki išče boljše in kvalitetnejše storitve, kakor jih lahko ponudjijo v naših južnih državah. Obisk toplic je v naši državi zato izjemno visok prav na račun tujih obiskovalcev.

Logično razmišljanje se združuje tudi pri podatku o lastnostih enodnevnih obiskovalcev. Procentualno gledano lahko z zagotovostjo trdimo, da večina enodnevnih obiskovalcev toplic prihaja iz Slovenije. Po podatkih, ki so javno dostopni lahko ocenimo, da se za enodnevne obiske toplic slovenci odpravimo tudi več kot 200 km oddaljeno točko.


V tem članku se bom posvetili tistim ljudem, ki toplice obiščejo v vikend paketu oziroma tedenskem paketu. Ponudba, ki je v Sloveniji na razpolago je široka in je namenjena različnim ciljnim skupinam. Ker je Slovenija geografsko zelo raznolika, lahko v praktično vsaki pokrajini najdemo toplice. Tako se lahko v toplice odpravite v visokogorje, na primorsko, Ljubljano, prekmurje...

Še vedno pa se manjše število obiskovalcev toplic odloča za določeno destinacijo glede na okolico. Ljudje si tudi v toplicah želijo prijazno osebje in storitve na visokem nivoju. Kaj je lepšega kakor bivanje v modernih sobah, kjer internet deluje z visoko hitrostjo. V toplicah, pa so nam na voljo tudi različni paketi glede na letni čas. Izjemno zanimiv je tako paket silvestrovanja v termah.

Toplice rezervirajte pravočasno!

Čeprav se na prvi pogled naslov zdi popolnoma marketinški je med tistimi, ki se v toplice odpravijo večkrat na leto dobro znano, da je topčice potrebno rezervirati pravi čas. Velikokrat so nekatere izmed največjih domačih toplic izjemno zasedene. Zadenost je tako izjemno visoka predvsem med vikendi in počitnicami. Zato bodite pozorni, če želite rezervacijo opraviti tem času. Ne pozabite na direktno rezervacijo toplic preko toplic, ki jih želite obiskati. Velikokrat boste namreč dobili cenejšo ponudbo direktno preko njih, kakor na portalih za spletno rezervacijo.

Vsekakor vam predlagamo da preverite cene in se prepričajte kje je najceneje.

Kaj vse ponudjajo toplice

Toplice nam ponujajo aktivnosti znotraj in zunaj kompleksa. Za začetek se bomo osredotočili na aktivnosti, ki se jih lahko udeležimo v toplicah. Različne toplice namreč ponujajo različne dodatne aktivnosti oziroma storitve, zato vam predlagamo, da preverite na spletni strani podjetja kakšne storitve vam ponujajo. Določene toplice so namreč znane po tem, da imajo široko ponudbo in stokovnjake na področju terapij. Sped druge so znane po tem, da imajo velike in urejene savne. Prepričani smo, da boste lahko sami in s pomočjo spleta ter ocen obiskovalcev ugotovili katere so tiste storitve, ki jih v določenih toplicah znajo najbolje ponuditi.

V kolikor potujete v krogu družine in imate majhne otroke ne pozabite preverite možnosti animacije in varstva v toplicah. Večje toplice imajo namreč organizirane različne igre na bazenih, kjer se bo vaš otrok zabaval in spoznal nove prijatelje. Prepričan sem, da bo ob tem užival!

Kot smo že dejali za začetku tega pogavja, se bomo osredotočili na aktivnosti, ki jih lahko počnemo zunaj kompleksa. Glede na vašo starost se lahko odločate za različne aktivnosti. Prav vse starostne skupine pa se z veseljem odpravijo na krajše sprehode v park. Prepričani smo, da boste v neposredni okolici toplic lahko našli kakšno klopco, kjer boste lahko v miru kramljali.

Za vse ostale, ki želite preživeti aktivne počitnice pa vam predlagamo različne aktivnosti. Zaradi hitrega pakiranja, ki ne zavzame veliko prostora se največ ljudi odloči, da se bo na počitnicah odpravilo na tek in treking. Tisti, ki pa se radi odpravite na daljše pohode vam predlagam obisk lokalnih hribov.

Vsem seveda šport ni pri srcu. Glede na vašo lokacijo se lahko odpravite raziskovati lokalne znamenitosti od odkrivate zgodovino kraja, kjer bivate. Prepričani smo, da boste z veseljem poizkusili lokalno kulinariko in se prepričali o dobrotah, ki vam jih ponujajo.

V kolikor vam je članek o toplicah všeč, bom vesel vsakega komentarja!