Članek
Višje plače v Sloveniji?
Objavljeno Jan 24, 2015

Pozabite na kakšen dvig plače v naslednjih desetih letih! Pozabite na kakšen dvig plače kadarkoli v prihodnosti.

Gospodarji sveta so namreč že zdavnaj izračunali, do kam zategovanje še gre, in ljudem maksimalno zategnili uzde.

To velja še posebej v Sloveniji, kjer stavim 1000 evrov, da ni slovenskega "managerja", ki bi zaposlenim dvignil plače niti za 10 evrov. Izgovori so: kitajska konkurenca, nizka produktivnost, ter še 1000 drugih.

In zakaj bi slovenski kapitalist sploh nekomu dvignil plačo, če na neko delo čaka po 50, 100, 300 ljudi?

Če upoštevamo še neverjeten slovenski pohlep med gospodarstveniki in lastniki podjetij, pa smo tam, kjer smo. Zabetonirani za vse večne čase.

Še resnična zgodba.

Znanec, ki je dela 20 let v Avstriji (Celovec), je bil leto in pol brez službe. Aprila lansko leto je šel delat na nek parking na avstrijski strani Ljubelja (Unterloibl). Tam je malce urejal parkiranje in pobral kakšno odvrženo pločevinko. Štirje razredi osnovne šole so za opravljanje tietsega dela vsekakor preveč.

Na borzi je prejemal prej leto in pol za praskanje jajc in enkrat mesečno javljanje na urad za delo v Celovcu nadomestilo cca. 1000 evrov (cene živil in sploh vsega so v Avstriji praktično enake, kot v Sloveniji).

Kot smetar pa je za delo v Unterloiblu od maja do začetka oktobra 2014 prejemal plačo  1750 evrov. Kar je, recimo v Prekmurju, skoraj direktorska plača.

Mi lahko dokažete ( z dokazili!), kateri slovenski smetar je bilokdaj v samostojni Sloveniji zaslužil 750 evrov? 750, ne 1750? Torej 45% plače avstrijskega, nepriučenega smetarja?

 

Edini logični zaključek je, da so politiki in gospodarstveniki v Avstriji KRADLI MNOGO MNOGO manj, kot podobni liki v Sloveniji!

Predlagam nacionalizacijo premoženja vsem, ki imajo več kot miljon, ali miljon in pol evrov! Bi Slovenija vsaj odplačala dolgove. Tako pa jih ne bo nikoli...

Kajti denarja za dvig plač v Sloveniji, kot rečeno, ne bo! NIKOLI!

No, mogoče enkrat v enkratnem znesku 5-10 evrov. Ki jih bom TAKOJ NAKAZAL C(m)erarju na transakcijski račun.

Kar pomeni v prevodu: Gospodje, vtaknite si ta drobiž v rit!