Članek
4. Mednarodni Koncert Pevskih Zborov
Objavljeno Sep 18, 2018

PiPiran - Sobota, 22.09.201

4. Mednarodni Koncert Pevskih Zborov / Concerto Internazionale di Cori

4. Međunarodni Zborski Koncert / Internationales Chorkonzert

 Pesem nad podvodnim Triglavom / La canzone sopra il Triglav subaqueo

Pjesma iznad podvodnog Triglava /Das Lied über dem Unterwasser Triglav

V soboto, 22. septembra bo na akvatoriju v Piranskem zalivu, na Tartinijevem trgu, trgu 1. maja in v Caffe Galeria Piran potekalo že četrto mednarodno srečanje pevskih zborov pod naslovom »Pesem nad podvodnim Triglavom«.

Pevke in pevci zborov iz sodelujočih držav, Italije, Hrvaške, Avstrije in Slovenije, bodo s svojim petjem počastili avtorje postavitve »Podvodnega Triglava« / Ugo in Lean Fonda, Franjo Žele, Maurizio Ruzzer / in zapeli v čast rojstnega dne glasbenika in dirigenta Berta Radojkoviča.

Pevke, pevci in gostje se bodo pred odhodom na ladjo Laho zbrali v Caffe Galeriji Piran, kjer bodo ob kozarčku in prigrizku za dobrodošlico opravili še obvezno akreditacijo in prevzeli programske liste in potrdila organizatorja za brezplačno parkiranje na zunanjem parkirišču Fornače. Po opravljenih formalnostih se bodo zbori predstavili pred Tartinijevim spomenikom v sklopu Sejma starin društva Anbot iz Pirana. Približno 120 sodelujočih se bo nato odpravilo na piranski glavni pomol in se ob 15.30 uri vkrcalo na ladjo Laho, ki bo nekaj minut kasneje izplula in se usmerila proti podvodnemu Triglavu. Ladja Laho bo ob približno 17.45 uri pristala na piranskem glavnem pomolu in zbori se bodo skupaj odpravili proti Tartinijevem trgu.                                                                                                                                                      Druženje se bo nadaljevalo na Tartinijevem trgu, kjer bodo zbori nastopili s skupno skladbo. Sledila bo pogostitev in nastop zborov na Trgu 1.maja, srečanje pa se bo  nadaljevalo s skupnim prepevanjem pred lokali na piranskem Obrežju in zaključilo ob glasbi v Caffe Galeriji Piran.

Organizator: Društvo Georgios Piran ob podpori Občine Piran

FB Event: 4.Pesem nad podvodnim Triglavom