Članek
Pokal Frater 2018 - 7. nadaljevanje
Objavljeno Mar 21, 2018

Countdown xx.xx.xx Click on link to check                      

Ob 18.00 uri so fantje pričeli s treningom namiznega tenisa. Ob 19.00 uri smo bili zmenjeni z zunanjim svetovalcem za področje ribolova /D.L. iz Pirana/. Z Robertom sva prinesla vse ribiške palice, ki sem jih dobil v RD Oradela in naveze. Bilo je dogovorjeno, da si danes razdelimo opremo in prevzamemo dnevne ribolovne karte.Do začetka tekmovanja je bilo le še 12 ur. Situacija ni bila rožnata!

Emanuel zadržan na Igu, Borut lovi barakude na Kubi, Mirko bolečine v križu, Janko bolečine v grlu, Valter prehlad in vročina...Vsi indici so nakazovali potrebo po pristopu k izdelavi Plana B.

Na hitro sem v mislih  zasnoval grobe obrise Plana B in se odločil, da ga predstavim po razdelitvi opreme.Oba zunanja svetovalca za področje ribolova /D.L iz Pirana/ in /M.S.iz Pirana/ sta nam na kratko razložila kako se naveze vežejo na palice in kam je potrebno privezati uteži.


							 

Vsi smo se odločili za lov s palicami. Po končani razlagi obeh svetovalcev začuda ni bilo nobenih nejasnosti ali dodatnih vprašanj. Res je, da so nam ostale štiri palice viška in trije kompleti navez. Meni pa še tri že plačane dnevne ribolovnice.Bil sem namreč Rockfeller in sem zanje založil.

Vsak je vzel svojo palico, naveze in dnevno ribolovno karto, Robert pa je že nabavil japonske kalamare /pravijo, da so zmrznjeni, ko se naslednji dan odtalijo, najboljši za lov na menole/. Edi, je sicer imel idejo nabaviti črva pa mu ni uspelo tako, da se bo moral zadovoljiti z japonskimi kalamari. Na razpolago jih imamo en kilogram.

Do začetka tekmovanja je bilo še samo 10 ur. Zorku Bajcu, ki je imel službene obveznosti v minoritskem samostanu Piran ob prihodu nj. eksc. msgr. dr. Juliusza Janusza - apostólskega núncija v Sloveniji / ( tudi papeški nuncij ali samo nuncij) je papeški odposlanec oziroma diplomatski predstavnik Svetega sedeža akreditiran v neki državi/ smo opremo pustili v župniji. Z nuncijem se bomo ostali srečali ob 7 uri zjutraj, torej čez približno 10 ur. 

Potem sem fantom na hitro predstavil Plan B:

- nasprotnikom ne damo možnost, da bi po našem obnašanju videli, da je ekipa oslabljena, zato obdržimo zmagovalno držo in nastopamo samozavestno;

- lovimo na polno, zagnano, kot da smo v popolni sestavi;

- nenastopanje Georgios Deep Sea Singers korektno opravičimo in sprejemamo na podelitvi nagrade brez petja;

- ob prejemanju nagrad se vedemo skromno, našemu ribiškemu znanju in rezultatom primerno.

Dogovor je, da se dobimo zjutraj on 6.30 pri Robertu v delavnici, kjer nas čakajo zmrznjeni kalamari, ki bodo zjutraj že pravilno odtajani. Ob 7.00 je zbor udeležencev pri maši za ribiče, ki jo bo vodil v slovenščini apostolski nuncij nj. eksc. msgr. dr. Juliusz Janusz.

PS.: Nekaj dni pred začetkom tekmovanja sta bila na obisku v Piranu prijatelja iz Celja /PČ-ja našega zbora MePZ Georgios/. Postavljeno mi je bilo naslednje vprašanje: "Kaj boš spet zadnji?" Sprejel sem stavo za pivo, da ne bom zadnji. Potem pa se je stopnjevano nadaljevalo:"Ali upaš za tri pive staviti, da boš za 10 mest boljši od zadnjega?"  Sprejel sem tudi to stavo za tri pive.Tokrat je bil izzivalec Lauro, član naše ekipe Georgios Deep Sea Fishing Team. Enkrat, ko se te prime slab glas in to začutijo dobri prijatelji, se tega težko rešiš. V notranjosti pa tiho trpiš... Saj ne vedo kaj delajo....

Naslednja objava: Pokal Frater 2018 - 8. del

Za zamudnike: Ihtiološki triler - Pokal Frater 2017

-