Članek
Pokal Frater 2018 - 2. nadaljevanje
Objavljeno Feb 11, 2018

Countdown xx.xx.xx Click on link to check                           

Kamen se mi je odvalil od srca! Na srečo sem dovolj hiter, da mi ni padel na nožne prste. Zunanji svetovalec za področje ribolova / D.L. iz Pirana /, mi je po elektronski pošti sporočil:

Marko, zmenjeno. Naj me jutri Robi pokliče pa se dogovorimo vse.
Lp, zunanji svetovalec za področje ribolova / D. L. iz Pirana /

Kakšno olajšanje, lahko bi rekel kar nirvana. Pričakoval sem, da bodo letos težave pri dogovarjanju sodelovanja zunanjega svetovalca / D.L. iz Pirana /. Moj lanski rezultat nikakor ne more šteti za svojo referenco, saj sem bil na tekmovanju zadnji. Mogoče pa je pri njegovi odločitvi jeziček na tehtnici premaknila moja odločenost, da tudi letos sodelujem, odločitev da popravim lanski rezultat in neomejen optimizem, da to morda lahko celo dosežem. Mogoče to čisto v celoti ne drži, dejstvo pa je, da nas ni zaradi slabih rezultatov "skenslav". Moje čisto pošteno skromno mnenje: " Kje bi pa lahko našel boljšo ekipo!"

Nekdo, ki nas ne pozna povsem dobro, bi lahko rekel: "Ja, lahko se sedaj hvalijo, da je zunanji svetovalec za ribolov / D.L. iz Pirana / potrdil sodelovanje tudi letos, 9 dni pred začetkom tekmovanja. Kaj ste pa delali dosedaj? Lanski Pokal Frater 2017 je bil februarja, do letošnjega pa je preteklo 11 mesecev in še nekaj dni! Kaj ste pa za priprave storili v tem času?"

Pred leti. ko sem bil še mlajši, bi me takšna provokativna vprašanja morda celo zmedla. Danes je to nemogoče! Za vsem, kar je naša ekipa storila v času od 15.02.2017 do danes, trdno stojim. Ni čudno, da mi člani ekipe večkrat rečejo: " Marko, ti si skala!"

V odgovor na postavljena vprašanja o naših aktivnostih po lanskem tekmovanju, bom poskušal v kratkih alinejah predstaviti kaj vse smo od takrat storili. Ne nazadnje, je zadnjih 9 dni pred začetkom tekmovanja Pokal Frater 2018 namenjeno samo piljenju tehnike in finalnim psihološkim pripravam. Strategija pa je jasna:"Gremo na vrh!"

- lanska analiza rezultatov je bila izhodišče za program priprav na Pokal Frater 2018 - Pokal Frater 2017 - Epilog;

- po dokončanem Programu priprav 2018 smo imeli najprej 2 meseca prosto - totalna relaksacija;

- sledil je verjetno najbolj zoprn del priprav, dogovori s proizvajalci ribiške opreme / edini, ki je uspel prebroditi ta del kalvarije je bil naš najboljši tekmovalec lanskega Pokala Frater 2017 Janko I.J.Novak, ki je zaradi doseženega rezultata postal tudi predsednik naše sekcije Georgios Deep Sea Fishing Team.. Vsi ostali lanski tekmovalci in novi člani naše ekipe / Danijel Grbec, Mirko Potočnik, Edi Grdina in Valter Klobas / smo kalvarijo končali goli in bosi. Reši nas lahko le RD ORADELA Piran in naš zunanji svetovalec za področje ribolova / D.L. iz Pirana /;.

- v maju 2017 smo ustanovili vokalno skupino Georgios Deep Sea Singers, ki je začela prve nastope kot sekstet, zaključek leta pa končala kot dvojni kvartet / oktet /


							 

- po Programu priprav 2018 smo ribolov v poletnem in jesenskem času prakticirali individualno, doma in v tujini / Lauro Skomina na zajetjih spodnjesavskih elektrarn, člani Georgios Deep Sea Singers v avstrijskem Judenburgu in italjanskem Assisiju, Zorko Bajc v Vietnamu /. Jaz osebno, sem izkoristil priložnost in se udeležil posebnega tekmovanja v ribiškem rodeu / uradni naziv Fish Challenge Rodeo /, za katerega pa na željo organizatorjev ne morem izdati niti kraja, kaj šele časa tekmovanja / Green peace aktivisti jim skušajo preprečiti izvajanje tekmovanja /. Nastopil sem pod olimpijsko zastavo, brez državnih simbolov in pod psevdonimom ICE COLD.

Tudi član naše lanske ekipe Emanuel Letica / na Pokalu Frater 2017 predzadnji, samo 30g pred menoj na zadnjem mestu / , je bil na individualnih pripravah v tujini, žal pa zaradi nezanesljivega neimenovanega vira podatkov, kraja priprav ne moremo objaviti. Kljub izredno dobri fizični in psihični pripravljenosti pa letos ne bo član naše ekipe. Zaradi uporabe prepovedane vabe na individualnih pripravah je za 6 mesecev zadržan na Igu;

- individualno smo predelali ogromno ribiške literature, o tem pa več prihodnjič.

Za konec pa še to! Vse kaže, da bo imel zunanji svetovalec za področje ribolova / D.L. iz Pirana / ob sebi še nekoga, ki mu ribolov ni tuja stvar!

 Do začetka tekmovanja Pokal Frater 2018 je za zaključne priprave na volje le še 9 dni!

Naslednja objava: Pokal Frater 2018 - 3. nadaljevanje

Za zamudnike: Ihtiološki triler - Pokal Frater 2017