Članek
Carpacciovo leto v Piranu
Objavljeno Jan 27, 2018
Minoritska cerkev S. Frančiška v Piranu, 4.10.2017 - 4.10.2018
Oktobra lani, smo pevci MePZ Georgios iz Pirana gostovali v Assisiju. Na poti v Assisi smo se ustavili najprej v Padovi, kjer smo se s pesmijo poklonili velikemu pirančanu, glasbeniku Giuseppu Tartiniju, ki je pokopan v Padovi.
Pod njegovim kipom smo pod vodstvom dirigenta Danijela Grbca zapeli Tartinijevo skladbo Tantum ergo, ki jo je za mešani zbor priredil Sašo Fajon.

							 
Za ogled Padove in njenih kulturnih spomenikov smo imeli odličnega vodiča. Akademska kiparka in restavratorka Mira ličen Krmpotič nam je znamenitosti Padove predstavila na izjemno zanimiv način. Med drugim smo obiskali tudi minoritski samostan v Padovi, kjer hranijo Carpacciovo sliko "Marija z otrokom in svetniki". Sliko smo si ob izčrpni razlagi Mire Ličen Krmpotič dodobra ogledali. Več o tem Carpacciovem delu pa na povezavi Za uvod v Carpacciovo leto v Piranu o med vojno odnesenih umetninah iz slovenske Istre / Primorski odmevi 6.12.2017
V kratkem pa bomo imeli priložnost več o znameniti sliki izvedeti na razstavi v Križnem hodniku Minoritskega samostana v Piranu.
Križni hodnik minoritskega samostana Piran - 1.2.2018 - 31.12.2018
Carpaccio v fotografijah Ubalda Trnkoczya
Otvoritev razstave 1.2.2018 ob 11:00 uri