Članek
Caffe Galeria jazz-blues-etno festival
Objavljeno Sep 12, 2017

V prihajajočem vikendu, v petek 15.9. in v soboto 16.9. bo Caffe Galeria Piran gostila jazz-blues-etno festival. V dveh večerih se bodo na odru zvrstilie štiri zasedbe, ki bodo izvedle atraktiven program jazz, etno in blues žanrov. Vsak dan festivala boste lahko poslušalci uživali v štirih urah čiste glasbe in gostinski ponudbi Caffe Galerie Piran.

Petek 15.9.: jazz-etno večer: Luka Matič trio (jazz) + Trije Muškištirje (etno)

Sobota 16.9.: jazz-blues večer: Just Friends 4tet (jazz) + Jimmy Joe band (blues)


							  
Zasedbe:  
Luka Matič trio:
Luka Matić: bobni:
Janez Krevel: kontrabas;
Miha Gantar: klavir;

Luka Matić je leta 2017 zaključil svoje šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer se je učil pri Alešu Rendli in Janezu Gabriču. Istega leta je dosegel 1. mesto na državnem tekmovaju TEMSIG in bil sprejet na glasbeno univerzo v Grazu, kjer bo nadaljeval svoje šolanje. Večinoma igra s svojimi vrstniki v raznolikih zasedbah, z različnimi glasbenimi stili. Poleg tega je tudi dvakrat nastopil z Bigbandom RTV Slovenija.

Trije Muškištirje:
Danijel Bogataj: violina;
Jure Maček: bobni;
Nejc Klun: kontrabas;
Rok Škrlj: ukulele;

Skupina Trije muškištirje se je formirala leta 2016 v Franciji. Člani skupine so bili na gostovanju v St. Tropez-u s simfoničnim orkestrom Cantabile, kjer so se spoznali. Povezuje jih ljudska glasba z razgibanimi aranžmaji in zanimivim zvokom akustičnih inštrumentov.

Just Friends 4tet:
Bojan Volk: saksofon;
Marko Čepak-Maki: kitara;
Nikola Matošić: kontrabas;
Uroš Nemanič: bobni;

Just friends je nastal kot hišni bend kluba Jazz hram, ki otvarja in vodi redne jam sessione. Samo ime namiguje, da v njej igrajo dobri prijatelji, kot tudi asociira na poznan jazzovski standard. Zasedba goji in interpertira zvok kvartetov legendarnega saksofonista Sonnya Rollinsa iz 50' let prejšnjega stoletja, ki je bil zelo transparenten, a je odkril najbolj esencialne elemente jazza. Orientiranost k tradiciji so nadgradili z modernejšimi kompozicijami, v zadnjem času predvsem z glasbo Johna Coltrana ter avtorsko glasbo. V tradiciji je moč odkriti in re-interpretirati elemente jazza kot so ritmični drive, zvočne teksture in zlivanje zvena inštrumentov v kompaktno zvočno zmes.

Jimmy Joe band:
Gianluigi Destradi: vokal, kitara;
Paoulo Amodio: bas;
Marco Sterle: bobni;

La band firma nel 2014 con la storica etichetta triestina BLUE TATTOO MUSIC e a luglio pubblica il nuovo album “Frame”. Il disco, attesissimo dalla critica e dai fans, viene presentato in anteprima in un grande concerto a Trieste, nella centralissima Piazza Verdi, il 31 luglio davanti a più di duemila persone. Il concerto è stato trasmesso in diretta streaming. “Frame” è disponibile, oltre alla versione fisica, anche in distribuzione digitale su tutti i pincipali digital stores.

Za podporo festivalu bodo ob odru označeni tip boxi za prostovoljne prispevke v podporo festivalu.

Vljudno vabljeni!