Članek
pJAZZa StreetJazzFest – Piran 2017
Objavljeno Jul 13, 2017

pJAZZa StreetJazzFest – Piran 2017

Piran - Četrtek, 13.07 od 21.00 - 24.00 in petek, 14.07.2017 od 21.00 - 24.00

Ideja festivala: piranske ulice napolniti z dobro glasbo in ljudem ponuditi glasbo ob potepu po mestu, ki je zastonj, hkrati pa jih vabi, da sami s svojim obiskom in napitnino odločijo koliko jim je všeč. Dva dneva, trije odri na treh različnih lokacijah, trije termini 45-minutnih koncertov in trije bandi, ki se rotirajo oba dneva.

Lokacije odrov:
• rob promenade pri Caffe Teatru (pri pomolu), postavljen odrček
• Ribiški Trg pri Caffe Galeriji Piran
• Da noi/Cafinho, lokala

Tako so bandi skrajno mobilni in ko končajo en termin, se kar najhitreje premaknejo na drugo prizorišče, saj vsak band igra tri sete po 45min, vendar vsakega na svojem prizorišču. Ure bi bile za vsako prizorišče svoje (v osnovi od 21. ure dalje), tako da bi se zadeve minimalno prekrivale, hkrati pa vabile na naslednje prizorišče.

Dodatnih stroškov z glasbeniki ni, saj si svoje honorarje priigrajo na odru in to je tudi bistvo in smisel StreetJazzFest-a – honorar glasbenikov so napitnine, ki jih mimoidoči namenijo njim v StreetJazz “klobuk”.

Vsak oder ima svoj StreetJazz klobuk, ki je jasno označen, da gre za napitnine mimoidočih, vsak oder ima jasno označbo, da gre za festival, kjer si glasbeniki svoj edini honorar priigrajo s prostovoljnimi prispevki mimoidočih. Celoten PR in marketing StreetJazzFest-a je podrejen ravno temu načinu “honoriranja” – prostovoljnim prispevkom, ki so praktično odraz tega, koliko so glasbeniki in glasba, ki jo izvajajo, všeč mimoidočlim in koliko od mimoidočih uspejo izvabiti prispevkov.

Že to, da na ulico zvabimo domačine, jih vključimo v dogajanje, jim predstavimo to kot nekaj, za kar je Piran lahko poseben, bi v samo dogajanje vključilo veliko pozitivne energije in dobrodošlico za prvo leto.

T

Izbris neprimernega komentarja