Članek
Pokal Frater 2017 - 7.del
Objavljeno Feb 18, 2017

Piran, 15.02.2017 - dopoldan

Med vožnjo do lokacije pod cerkvijo Sv.Jurija se je oglasil barkajol Kovač in rekel, da bomo tukaj sigurno dobili kaj večjega. Ni nam preostalo drugega kot da mu verjamemo. Čas ni bil na naši strani. Ostali čolni so se pozicionirali malo stran od Punte proti Savudriji. Mi na 82 - PI pa smo se odločili za svojo solo pozicijo pod cerkvijo. Začel se je lov na velike ribe.

Prvo je ujel ata Lojz, nato še eno. Potem se je odprlo meni in sem dobil skoraj tri zapored. Vzdušje na čolnu se je popravilo. Potem se nam je pridružil še Kovač z eno. Kaval je bil še brez ulovljene ribe, kar se mu je videlo tudi na obraznem izrazu. Vse ulovljene ribe skupaj, položene v vrsto, so merile 30 cm ( 6 x 5 cm = 30 cm ). Ribe so bile iz družine Gobiidae.

 

Znanstvena klasifikacija - Kraljevstvo: Animalia (živali) - Deblo: Chordata (strunarji) - Razred: (žarkoplavutarice) - Red: Perciformes (ostrižnjaki) - Družina: Gobiidae (glavoči, glamoči) in še poddružine Amblyopinae, Gobiinae, Gobionellinae, Oxudercinae¸, Sicydiinae.

Nato Kovač pokliče določeno številko in dobi odgovor, da ostali uspešno lovijo menole v večjih količinah in celo fratre.

 

Pogled na uro nam je zledenil kri. Kazala je 10.45 mi pa smo vsi skupaj imeli 6 rib. Pardon, 7 rib, kajti Kaval je medtem ulovil svojo prvo ribo. Do 12.30, ko je potrebno oddati ulov je bilo še samo 1 uro in 45 minut.Odločili smo se za takojšen premik na pozicijo čolnov konkurentov. Oddrveli smo v smeri Savudrije in sidrali nad ostalimi čolni.

Začeli smo loviti tudi po dve ali celo tri ribe naekrat. Na obraze se nam je vrnil nasmešek in celo kakšen vic je padel na račun ribolova. Bilo je skoraj idealno. Sonce nas je grelo in ribe so veselo mrgolele v bujolih. Seveda so tudi ostali člani naše ekipe Georgios Deep Sea Fishing Team medtem hektično lovili ribe. Žal pa so bili Škarpena, Ovčica in Orada razporejeni na druge čolne in med tekmo nismo uspeli nič komunicirati med seboj. O njihovi uspešnosti govorijo samo fotografije Maria Druscovicha. Počakati bo potrebno na konec tekmovanja in na razglasitev rezultatov. Imeli smo občutek, da smo v igri za kolajne.


							  
							 

Ura na zvoniku je odbila dvanajsto. Tekmovanje se je bližalo h koncu. Vztrajali smo do zadnje možne minute. Medtem, ko so se drugi že počasi odpravljali proti glavnemu pomolu, smo mi še vedno lovili. Potem smo morali tudi sami sprejeti težko odločitev, da je ribolova konec. Ni nam bilo lahko. Dvignili smo sidro in se ob 12.30 uri privezali na glavni pomol, Prišli smo zadnji.

 

Do razglasitve rezultatov  ribiškega tekmovanja je preostala le še ena ura. Vsi iz ekipe Georgios Deep Sea Fishing Team smo ujeli ribe, emigracija v Trst odpade, vprašanje pa je naslednje: "Koliko rib je ujela konkurenca?"

O prvem tekmovanju Pokal Frater 2014 je Janez Mužič zapisal : Patri niso ujeli nobenega fratra

O drugem tekmovanju Pokal Frater 2015 je Svet na kanalu A objavil:

O drugem tekmovanju Pokal Frater 2015 smo na spletni strani MePZ Georgios zapisali: 2. Pokal Frater 2015,

O tretjem tekmovanju Pokal Frater 2016 je bilo v Solnem cvetu stran 24 zapisano: Patri lovijo fratre

Prejšnji prispevki: Pokal Frater 2017 - 1.del

                          Pokal Frater 2017 - 2.del

                          Pokal Frater 2017 - 3.del

                          Pokal Frater 2017 - 4.del

                          Pokal Frater 2017 - 5.del

                          Pokal Frater 2017 - 6.del

                          Pokal Frater 2017 - 8.del

Nadaljevanje v kratkem... Epilog