Članek
Državni zbor R:Slovenije
Objavljeno Mar 06, 2014

Danes sem si pa malo vzel časa, vklopim famozni 3. program in gledam. Debata o razkritju pufov, na dan, ko LB objavi kje bo zaprla poslovalnice.(nobene v Ljubljani). A pustimo NLB, ni vredno piškavega oreha, 8 let z njimi ne poslujem več, vem, pa da nam "popacka" vsako leto kakšno miljardo, letos pa še kaj več. 

Gre za to, da vidim, glasuje o zelo važnemu amandmaju 78 ljudi. Proti glasuje 39 proti 38 jih je proti, eden pa nima vesti, pa si misli, briga me,pač  neodločnež. Pa ta ni problematičen, bolj tisti, 39 komadov osebkov, ki so še dva dni nazaj govorili in "pričali" kako je to dobro , da se zadeva razkrije a glej, 48 ur pozneje, veter zavije, s kje že? Hmmm. Pa še to ni ta problem, ki bi ga izpostavljal. Drugo, kje je bilo ostalih 12 osebkov-poslancev? 90 jih imamo tam, ali ne? Torej, kaj so počeli ti ostali? So zboleli, imajo lenoritis, so kje v tujini kot kakšni opazovalci, so na dopustu (pa čeprav imajo počitnic veliko, malo seštejmo delovne dneve)...KJE SO TI POSLANCI? Nevem, ali bi bilo smiselno dati referendum, da se v dvorani, kjer sejejo namesti en velik ekran, vsa imena poslancev, potem pa rubrike: prisoten, opravičeno odsoten, neupravičeno odsoten. Pri zadnjih dveh postavkah seveda obrazložitev. Pepe ni na glasovanju, ker ima drisko, je na WC, ali pa je na bolniški. Mica je šla v Sev.Korejo nadzirat volitve, Franček ima izredni dopust, se mu sin ženi...Fonzi pa mačka zdravi ali pa twita doma ali pa v oštariji. Smešno se bere a jaz naivnež mogoče ne razumem. Večino vas ima delodajalca, če "špricate" službo oz. delate "taplave" vas v "rit sunejo", hajd na planince ofce past bi djali. Ja tako, je...tile pa dobijo stanovanjce, mobilno tehnologijo, dobro plačo, pa kar manjkajo...pa še vodljivi so kot sosedov PIKY, ja, kar jim rečejo šefi, tako more biti. Ja ljubčki moji, tako mamo, se ne čudim, da počasi poka narodu centralni živc, ko se nekateri malce igrajo v službi. 

Vsa čast pa nekaterim govornikom, so zanimivi, medtem ko nekateri le statirajo in pritiskajo gumb, katerega morajo. Bi bila zanimiva statistika, kdo in koliko je govoril v parlamentu in kdo je sedel, ajčkal, twital in afne guncal. Naj spomnim, pokojni g.dr. Korošec je bil v tistemu od naroda po 1918 po "ujedinjenju" in slavni 1945, popljuvanemu Avstro-Ogrskemu parlamentu eden od največkrat prijavljenih govorcev, tudi g. Šuklje se je pridno oglašal. Je pa res, da manjkajo tudi poslanci, ki so nekoč poskrbeli, da je bilo zabavno v parlamentu, kot so Jelinčič, pa poslanec Ivo Hvalica. Zanimivo je poslušati govornike, ki imajo to prirojeno in poznajo izrazoslovje...

Naša karavana gre dalje, pufi na lepe oči skriti še naprej, ladjica pa se potaplja, glavno, da so si nekateri "nafilali" svoje žepe, sebi, otrokom in vnukom. Srečno moja Slovenija....

M

haha, pa smo pri starih Slovanih, sicer če mene kdo vpraša, mislim, da smo Vendi, ki so prevzeli za osnovo staroslovanščino, potem pa malce obtesali ta jezik..sicer naziv Windisch, od Nemcev in pa Vend od Madžarov, ki so ga namenili SLOVENCEM nekaj nosita v sebi...samo, težko si predstavljam, da postavimo kamen, kot knežji sredi bele Ljubljane in ustoličimo vojvodo. Bo težka, helebarde bi v luft letele...pa tudi sedanja struktura upokojencev pri 60 letih Ana se mi zdi, da ima preveč preparirano glavo , velika večina in živijo v smisli bajke in povesti z Gorjancev. Žal se jih tudi velika večina komaj preživi...je pa res, vsi ti izvoljenci ljudstva so včeraj vsaj z ene strani pokazali, koliko jim je do ljudstva. Nič, bo treba na volitve a to pot prav vsi in volit tistega, ki mu zaupamo, če ga nimamo, potem pa zaprosimo Angelo Merkel, naj dela po 17 h nadure do 20 h..bo kar dovolj. Zakonodajo pa preplonkamo od Avstrije, sicer smo pa tam bili de facto 1000 let...je pa res, da , kot berem na "najbolj brani spletni strani", kjer se oglašajo anonimci, predvsem iz LJ, bi se moralo oravbati preostali del SLO do golega, ukinit vse občine, zaprt vse banke le ti "črvički" iz periferije naj plačujejo davke, tudi za uporabo poljskega štrbunk skreta...tako mamo..

Ana... to sem samo tako napisala. :P Lahko pa napišeš svojo verzijo, kakšne poslance bi imela ti... Če mene vprašaš... Darja je imela enkrat na ednevniku napisano, kako so urejali te zadeve pri starih Slovanih. No, nekaj takega. :)

Jaz sem včasih te reči silno resno jemala ... zdaj pa ... zdaj se pa sami sebe dovolj resno jemljejo ... ;) Dajana, zakaj pa nad 60? Morda bi pa morali biti upokojenci - in da bi delali prostovoljno - ob svoji pokojnini? ;)

Aha, in to brez otrok (potomcev) :)

Zrušit to do tal. In postavit Plečnikov parlament. Poslancev naj bo 20, 10 moških in 10 žensk, vsi starejši od 60 let.

Tudi sam sem enkrat preklopil in zastrigel z ušesi. Koliko primitivnega sprenevedanja, kot da smo ostali državljani navadni bebci. Morda pa res smo. Vladajo nam retardiranci. Ampak moje dolgoletno poznavanje delovanja našega parlamentarnega sistema mi pove, da vsa prizadevanja poslancev gre vedno v isto smer - nasprotovati političnim nasprotnikom ne glede na kakovost protipredlogov ali pa spreminjati zakone tako, da se ja ne bo nič spremenilo, predvsem pa krčevito braniti in ohraniti stare privilegije. Dokazov za to mi res ni potrebno navajati, poglejmo samo dandanašnje ekonomsko, družbeno in politično stanje v katerem smo se znašli.

M

se opravičujem, celo eno poslovalnico v LJ bodo zaprli.----,alo matematike 1 m EUR odpravnine deljeno z odpuščenimi....računajte a VAM uspe?