Članek
Na fuzbal me pust
Objavljeno Mar 02, 2014

Gospoda moja, pa sem vseeno pogledal en fuzbal naše SLO lige in to od 45-te minute dalje. Vsa čast g. Skomina, za živce, jaz bi hitro odpiskal konec tekme, petarde padajo, ognjene bombe padajo. a si mislim, ti mladci, da jih pošlješ v Avganistan bi se "posrali". Kdo so starši, kdo jih vodi?  Žalost primitivizem, ni drugega. Ljudstvo ne hodi na tekme, ker to ne prenaša, dost mamo pravijo...policija upam, da bo ukrepala in naredila red. Ni dovolj škandal s košarkaške tekme, ali s Tepanja? Potem se malo manj ko cmerijo, ko so v Sevilli napadli novinarja RTV SLO, zakaj že? Haloo  Zlo zbudi zlo. In dajat podpore klubom? A cirkusantom dajemo podpore? NE !!!!  Prav je, za mladino je treba dati, da trenirajo, ne pa afne, da guncajo a profesionalci naj se živijo sami. Mislim, da je župan Ljubljane bil v težkemu položaju, se je kaj sramoval? Ja tako mate v Ljubljani in ne navijam ne za Maribor , ne za Olimpijo, ko je vprašanje SLO lige, ne, si ne zaslužijo, žal !!!!

Kaj narediti s takimi navijači?  Bi napisal, pa bi bilo prehudo  upam, da so starši videli svoje sinove, če bi moj to počel bi mu pokazal vrata za vedno !!! komplex manjvrednosti se ne zdravi na fuzbal tekmi, niti na cesti...dobro jutro Slovenija!!!

Dam pa prav združenju košarkarjev za kazen Olimpiji , me pa zanima, če bo izgrednik poravnal to škodo. Če bi bil to navaden občan Novak Matevž, bi ga linčali, ali ne?

M

OK, Slavko je tako, kot je je pa res, da sem jaz v vlogi Kosmine bi kmalu odpiskal konec. Sosed je pa pripomnil, lopate pa krampe bi jim dal v roke mulcem, da bi malo videli kaj je delo. Ker delo je, samo, če hočeš delati. Kar se tiče Predina, pa škoda besed...mogoče je to v osnovi še bolj škandalozno. Ta teden nisem spremljal publico.pt a najverjetneje tudi tam niso bili tiho. Kar se tiče dogovorov pa mislim, da bi moral plačati človek vso škodo, tudi izpad gledalcev na parih tekmah...sicer pa ima zanimivo besedilo...Bolj star, bolj nor..sicer pa, naj uredijo, saj so v prijateljskih odnosih...VIP system ! lp

M

Slavko, vsa čast (košarkaš?) za športne uspehe...a vseeno, misliš, da ljudi res tako zanima ta institucija? Veš, ko sem bil mlajši sem hodil na tekme, bilo je lepo a sedaj..ne to pa ne gre...me zanima, če bo izgrednik "umetnik" poplačal škodo tej instituciji? Zelo dvomim...kdo predseduje klubu? Vendar mislim, da bi imeli vsi pravico gledat tekme, da se tam počutijo tudi varne. Pa še to, ko omenjaš poraze in zmage...se spomnim, tudi, ko sem šel v gozd s starši, sem stiskal tranzistor na uho in trepetal za moje idole (Popivoda, Ameršek, Oblak) a danes me niti MB ne LJ do tega ne pripravita. Ja pa malo žalostno, da sedaj hitro nekdo kaže, kaj so naredile Viole v Tepanju in še to rivalstvo, ki je vedno na meji incidenta. Vprašaj očeta, kako je bilo včasih, ko sta igrala Odred ali Olimpija z Mariborom. BIL JE UŽITEK gledat te tekme, predvsem pa varno. Bi pa bilo zanimivo, da bi za te izgrednike objavili ime, priimek in dosmrtno prepoved obiska tekem. Bi to zadostovalo? Gledalci niso le Viole in Dragonsi, večina gledalcev pošteno služi denar in se obnaša dostojno !A žal ti slednji bojkotirajo te "predstave", dokaz temu je število obiskovalcev.

M

oboji so glih...ma je nekoga sram? Konec koncev, ali je ta Olimpija ali Maribor res tako pomembna institucija? A ste res odvisno od tega nogometa, da ste pripravljeni ubijat? Najbolj bi udarili klub, da bi ga ignorirali. Če bi včeraj Šeliga oslepel, kaj bi bilo potem? Lastnega vratarja ogrozit, to je žalostno....in res, nogometna igrišča vsaj mene ne vidijo, dokler se bo to tam dogajalo....s tem tudi končujem komentiranje na to temo. Upam, pa, da imajo ti ljudje tudi malo vesti ! Vsaj malo....

M

j, tako je, dali smo v šolo demokracijo, ampak, demokracija, kjer imajo učenci le pravice in malo dolžnosti, potem nekaj ni v redu. Se čudim, da ni nobene autoritete, ne šola, ne policija, ne sodstvo....politike pa imamo take, kot smo jih izvolili. Najbolj pa bentijo tisti, ki ne gredo na volitve.Hvala Bogu, moji otroci so samostojni in nikoli ni bilo problemov in na to sem ponosen !

Ne zagovarjam huliganstva! Le iščem vzroke za to, kar se dogaja in celo eskalira. Ja, tudi temu so v veliki meri krivi politiki, oz. politika. Pa seveda tudi napačna (permisivna) vzgoja! Če otroka v mladosti nekajkrat "naloži" oče, potem pa še nekajkrat policaji, mora biti res težek debil, da se gre še nasprotovanje. Če pa že pri desetih letih ve, da mu nobeden nič ne more, da se ga ne sme pritisnit, da ima nenomalne človekove pravice, da lahko v šoli dela, kar hoče, potem lahko tak, ko ima 16 ali 20 let, dejansko dela, kar hoče. A ne, Zvone Krušič? Mimogrede, nekaj let nazaj so v eni slovenski šoli učiteljici potegnili med poukom dol krilo, to posneli na mobilni telefon in posnetek dali na splet. Mi, butlji, pa s permisivnoi vzgojo, prepričevanjem, prošnjami našim ljubim pamžem, naj bodo za boga pridni in ubogljivi in - peticijami za ŠE VEČJE pravice otrok... Vse z namenom, da bodo lahko še bolj srali na glavo staršem, vzgojiteljem, učiteljem in profesorjem. Bravo, ni kaj!

M

masad , se strinjam a vseeno mislim, nogometna tekma je pač tekma in da se jo kulturno gledati, žal to nekaterim ni jasno.Oččitno nekaterim še ni hudo, dokler ima tak huligan denar za vstopnico, alkohol, cigarete, drogo...potem ni zime za eskime...bo bolj držala teza, lenuhi, ki se radi pasejo na tuj račun. In kaj bi ti naredil, če bi tvoj otrok takole počel, bi se kaj vprašala zakaj? Jaz bi se sigurno in tudi ukrepal !

Pozabljate eno: Pred mnogimi leti so v Mariboru viole PRVE začele skandirati: Ubi, ubi žabara! Šele na to "lepo in prijazno" izjavo je sledila reakcija Olimpijinih Dragonsov: Ubi, ubi Štajerca. Včeraj je (recimo) gorela lutka Dareta Vršiča. Naslednjič bo v Ljubljani gorela lutka Zlatka Zahoviča. Čez čas pa bo gorela še lutka Z. Jankovića (sicer iz drugih vzrokov). Ta bi po mojem že zdavnaj morala goreti pred ljubljanskim magistratom in to VSAK DAN ZNOVA! Zadeve, pa tudi problemi namreč vsekakor eskalirajo in jih ni možno več zaustaviti! Najbolj so krivi "čudoviti" novi časi, kjer ima vsak delo, službo in celo višek denarja. Nevomno pa je sokriv tudi tisti čudoviti splet, ki je ljudem omogočil žaljenje drugih, nič krivih ljudi. In "spletno sovraštvo" se je, DRUGAČE NITI NEMORE BITI, preneslo v realno življenje... Bomo probleme rešili tako, da bomo imeli tekme brez navijačev, mogoče celo brez gledalcev? Bomo imeli splet brez uporabnikov? Bomo imeli državo brez državljanov?